2a divisió FEF

El Cornellà enfonsa l’Olot

L’efectivitat clau. L’Olot perd el quart partit consecutiu contra un Cornellà que va saber com i quan fer mal a un contrincant que va clarament a la deriva

olot 1 cornellà 3

OLOT:Ginard, Blázquez, Aspar (Masó, 74’), Micaló, Barnils, Bigas, Roger Vidal, Hèctor Simón, Pedro (Guzmán, 80’), Uri Santos (Alfredo, 58’) i Marc Mas.CORNELLÀ:Craviotto, Jaume, Edgar, Maureta, Valentín, Sergi Gómez, Fall, Pep Caballé (Borja, 58’), Cortés (Marc Caballé, 58’), Fito (Reche, 87’) i Enric.GOLS:0-1 (11’) Valentín. 1-1 (28’) Marc Mas. 1-2 (77’) Enric. 1-3 (94’) Enric.ÀRBITRE:Muñoz Pérez.T.G.:als locals Barnils (34’), Hèctor Simón (49’), Blázquez (53’) i Bigas (73’); als visitants Fall (59’), Edgar (64’), Sergio Gómez (75’) i Jaume (90’).T.V.:cap.PÚBLIC:899 espectadors al municipal d’Olot.

El Cornellà va ser gairebé 100% efectiu, un aspecte clau que explica la victòria dels de Jordi Roger contra un Olot que s’enfonsa més en la taula després d’encadenar la quarta derrota.

L’Olot va sortir amb la intenció de portar el pes del partit i ser dominador, una obligació quan juga al municipal, gairebé independentment del rival. Jordi Roger, el tècnic del Cornellà, va llegir molt bé el tipus de partit que havia de fer el seu equip, i és que una pressió elevada dels seus homes a la sortida de pilota dels garrotxins era el millor ingredient per alimentar els nervis dels de Martín Posse, que a conseqüència dels mals resultats de seguida van mostrar-se neguitosos al terreny de joc. A més, en la primera arribada, els visitants es van avançar en el marcador, el còctel perfecte. En el minut 11, un córner servit per Sergio Cortés va ser rematat lliure de marca al primer pal per l’exjugador del Llagostera, Valentín, que augmentava el xiuxiueig entre els aficionats presents.

Els de la Garrotxa estaven amb un genoll damunt la lona però una acció d’orgull de Lluís Micaló, un dels jugadors més murris, va ser l’inici del gol de l’empat. El central va recuperar la possessió cedint la pilota a Blázquez, el de Besalú la va posar dins de l’àrea i Marc Mas no va perdonar i va superar Craviotto amb una rematada creuada lluny de l’abast del porter visitant (28’). Amb l’empat i el retorn a la tranquil·litat relativa, el primer temps es va acabar amb l’1-1.

La diferència, Enric

Igualar el partit i el descans va donar aire a l’Olot, que en la segona part va tornar a sortir amb la intenció de ser dominador. En el minut 51 una passada de Blázquez a l’espai cap a Pedro va obligar Craviotto a sortir. El refús del porter va caure a les botes d’Uri Santos, que va enviar la pilota a fora, en una mala rematada. A mesura que passaven els minuts, la por de perdre dels dos conjunts va créixer. En mala ratxa els dos equips, però amb molta més necessitat els olotins, l’ansietat anava a més i s’arriscaven menys. L’Olot va tenir una altra ocasió en el minut 63, quan una imprecisió de Craviotto va permetre a Mas cedir a Alfredo però la rematada d’aquest va sortir massa creuada.

Per intentar igualar les forces, Jordi Roger també va apostar per una defensa de tres, amb Edgar, Borja i Maureta a l’eix de la defensa. El Cornellà va esperar el seu moment i una recuperació al mig del camp en la pressió a Roger Vidal va permetre als visitants trenar un bon contraatac entre Fito, que va obrir a Valentín. El lateral va fer la centrada a Enric, que com a bon killer no va deixar passar l’oportunitat per fer l’1-2.

Els jugadors de Posse ho van intentar fins al final –Hèctor va tenir la més clara en una rematada de cap que Craviotto va refusar a córner en el minut 86–, però va ser Enric qui va tornar a marcar en el temps afegit (94’) amb els locals bolcats a l’atac.

No penso en el fet que perilli el meu lloc o no. Em sento capacitat per canviar la dinàmica actual