1a femenina

Barça

1a divisió femenina de futbol

Un objectiu comú

Olga Garcia és la primera jugadora catalana a sumar-se a la iniciativa ‘Common goal’, impulsada pel crac del Manchester United Juan Mata

“Les accions solidàries i benèfiques m’interessen, sempre que puc m’hi involucro”, explica l’atacant del Barça

Impulsada pel futbolista asturià del Manchester United, Juan Mata, la iniciativa Common goal va aparèixer amb una idea ben senzilla però impactant: que els futbolistes donessin l’1% del seu salari a accions solidàries. “Imagina’t el món del futbol unit per una visió social compartida. Imagina’t l’impacte que podríem tenir i les vides que podríem canviar”, es pot llegir en la pàgina web de la iniciativa.

I en aquest projecte que a poc a poc va sumant adeptes, la davantera del Barça Olga Garcia (Dosrius, 1992) és pionera en el nostre país. “Les accions solidàries sempre m’han interessat. Sempre que puc m’hi involucro i la persona que em porta les coses de màrqueting em va comentar si hi volia participar. I com que ja havia llegit alguna cosa sobre aquest tema vaig dir que endavant”, explica la davantera maresmenca, a qui va seguir una altra futbolista amb passat al futbol català: l’exjugadora de l’Espanyol Vero Boquete. “Al vestidor n’hem parlat, però és quelcom molt personal”, diu Garcia, que espera que aviat hi hagi més futbolistes que puguin seguir el camí iniciat per ella a Catalunya i per les nord-americanes Megan Rapinoe i Alex Morgan, autèntiques estrelles mundials.

“El futbol femení està creixent cada vegada més i és important la imatge que donem. Soc conscient que la gent valora el que fem i es veu reflectida en nosaltres; els valors que transmetem són importants”, diu la blaugrana, que participa en moltes altres accions benèfiques i socials. Va ser la imatge, per exemple, d’una campanya de la Vall d’Hebron amb Leo Messi i és una de les ambaixadores del projecte Orgullosa, impulsat per la federació catalana per promoure el futbol femení.

Chiellini, Mats Hummels...
Si en el futbol femení la iniciativa va atreure ràpidament grans jugadores com ara Megan Rapinoe, Alex Morgan i Heather O’Reilly, entre els homes està costant una mica més. A banda de Juan Mata, els centrals Giorgio Chiellini i Mats Hummels són els jugadors de més renom dels que s’han sumat al projecte. També hi ha jugadors com el japonès Shinji Kagawa, l’alemanya Serge Gnabry o el jove tècnic Julian Nagelsmann.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)