Girona

SERGIO LEÓN

DAVANTER DEL BETIS

“Esperem que la golejada a Eibar fos un accident”

“No em sorprèn l’inici del Girona, ja que té bons futbolistes i un entrenador amb un sistema treballat”

“El Reus va apostar per mi després de l’etapa inicial al Betis per jugar a tercera i pujar esglaons a poc a poc”

Van pagar la clàusula de rescissió [3,5 M] a l’Osasuna i ara tinc la responsabilitat de mostrar el màxim rendiment a l’entitat

Sergio León viu en un núvol des de fa algunes temporades. La projecció del futbolista nascut a Palma del Río (06/01/1989) ha estat meteòrica en els darrers anys, i és que León ha passat de jugar a segona B a consolidar-se a segona A i fer el salt a primera. L’Osasuna li va oferir la possibilitat d’accedir a una lliga només a l’abast dels escollits i el seu bon rendiment no va passar desapercebut al Betis, que va pagar els 3,5 milions de la clàusula per fitxar el futbolista, precisament, criat i format al planter verd-i-blanc.

En el darrer partit el Betis va perdre 5-0 a Eibar... Suposo que desitgen tornar a competir i demostrar que tot va ser un accident, no?
És clar. Després del partit a Eibar toca aixecar el cap i pensar en el partit del Girona. Serà un enfrontament complicat, ja que estan en un bon nivell, tenen grans futbolistes i ho posaran molt difícil. Nosaltres juguem a casa, davant la nostra afició, que ens donarà forces, i ho hem d’aprofitar. Esperem que la golejada al camp de l’Eibar només sigui un accident. Tots els equips estem exposats a perdre, empatar o guanyar però no per un resultat tan ampli.
Estan en novena posició amb 17 punts. Contents? O amb l’eufòria inicial ara queden curts en la posició actual?
Contents a mitges. Som un equip ambiciós i volem guanyar com més partits millor per estar com més amunt millor.
Acumula 696 minuts en la lliga, quatre gols a més de dos en la copa. Satisfet?
Jo també soc ambiciós de mena. Sumo quatre gols en la lliga i dos en la copa, tot i que en podria haver fet més. Fins i tot a Eibar vaig gaudir de dues bones oportunitats. Els davanters estem exposats a això i uns dies tenim més sort que d’altres. Toca treballar encara més i, si jugo contra el Girona, materialitzar les opcions que tingui.
La competència en els equips de primera és molt elevada. Juguen els escollits i els que treballen molt.
Tots els equips de primera tenen diverses alternatives en els seus atacs i no has d’abaixar la guàrdia mai; si no, passa el que passa. S’ha de lluitar tot, mantenir el ritme i ser ambiciós. No només en la competició, sinó en els entrenaments.
Els últims estius ha protagonitzar diferents moviments, fins al passat, en què va fitxar pel club que més estima, el Betis.
L’estiu passat va ser el més tranquil i ràpid. El meu traspàs de l’Elx a l’Osasuna va ser lent i vaig fitxar tard, però aquest any es va arribar a un acord ràpid i ho he disfrutat més. A més he arribat a l’equip que més estimo, on vaig passar part de la meva etapa de formació, a prop dels amics, de la família... soc molt feliç.
El Betis va pagar 3,5 milions d’euros. Agraït però amb una gran responsabilitat?
Sí. El Betis m’ha vist créixer com a futbolista. En el seu dia vaig haver de sortir per continuar creixent i evolucionar. Quan vaig demostrar que tenia prou maduresa per fitxar, el club va fer el pas. Va pagar la clàusula de rescissió a l’Osasuna i ara tinc la responsabilitat de mostrar el màxim rendiment a l’entitat. Ja sabia què venia a fer i no em ve de nou.
Li sorprèn l’inici del Girona?
No em sorprèn. Es veia venir, ja que té grans futbolistes i ha encertat en molts dels fitxatges. L’entrenador té el seu sistema, el té ben treballat i el nucli dur és el mateix des de fa anys. Ho tenen tot ben treballat i hi ha molta compenetració.
Què en destaca?
És un equip complicat d’atacar, amb tres centrals i dos carrilers profunds. A més, té grans jugadors com ara Portu, Maffeo, Aday i Stuani, a dalt, que ho lluita tot i és bo en el joc aeri. Serà un rival difícil.
Vostès i el Girona són els únics equips de la lliga que han derrotat el Madrid. Té mèrit, no?
Això és passat. És el de menys. S’ha de viure el present, encara que és maco recordar-ho, però només val el Betis-Girona.
Quin partit espera. Després de d’Eibar estan obligats a portar la iniciativa i, a més, agradar?
L’afició estarà pendent de nosaltres després d’Eibar i és clar que volem agradar. Hem de portar el pes del partit i aconseguir els tres punts com sigui.
Part de la seva carrera s’ha desenvolupat a Catalunya. Sempre ha mostrat agraïment per aquesta terra.
Hi tinc mitja vida, a Catalunya. A Reus hi ha part de la família, els sogres, els amics i fa poc em vaig comprar un pis allà per si el dia de demà hi torno. Gràcies a Reus estic actualment on estic. Van apostar per mi després de l’etapa inicial al Betis per jugar a tercera i pujar esglaons a poc a poc. Estic molt agraït per tot el que han fet per mi.
Fins i tot el Girona va voler fitxar-lo quan pertanyia a l’Elx, no?
És cert. Aquell estiu la pugna era entre el Girona i el Llagostera. Vaig apostar pel Llagostera, ja que hi havia Santi Castillejo a la banqueta i m’havia entrenat a Reus. Confiava molt en mi. Jo necessitava jugar i l’equip era un recent ascendit que m’oferia això. No volia tornar a repetir l’experiència de Múrcia, on vaig anar cedit i no vaig jugar gens. Gràcies al Reus, al Llagostera i a l’Elx ara soc on soc, al Betis i a primera divisió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)