Nàstic

futbol

Nàstic

L’Osasuna reclama els tres punts

El partit suspès. El club navarrès presentarà un recurs perquè assegura que el Nàstic va incomplir el reglament en impossibilitar que el duel es jugués ahir

L’Osasuna va anunciar ahir que presentarà un recurs al comitè de competició per tal que se li doni per guanyat el partit que havia de disputar divendres contra el Nàstic i que es va suspendre per la nevada que va caure a Pamplona. El club navarrès argumenta que el Nàstic va incomplir el reglament en impossibilitar que el partit es disputés ahir i es basa en la reglamentació segons la qual l’equip visitant “procurarà quedar-se a la localitat a la qual es desenvolupa l’esdeveniment per tal que, si cessa la causa que en va motivar la suspensió, el partit se celebri en les 24 hores següents”.

El Nàstic, que va ser partidari de suspendre el duel, al contrari que l’Osasuna, que volia disputar-lo –va ser l’àrbitre qui en va decidir finalment l’ajornament–, tampoc va voler jugar ahir, tal com proposaven els navarresos. El club grana va argumentar que no podia modificar la planificació del desplaçament –va tornar divendres a la nit a Tarragona, tal com tenia previst– i va assegurar, en paraules del seu director general, Lluís Fàbregas, que cal temps per planificar els partits i que per a la nova data s’han de posar d’acord totes les parts, incloses la LFP i les televisions. L’Osasuna entén que el Nàstic no va posar cap facilitat per jugar ahir i, per tant, parla d’incompareixença en el recurs que prepara per presentar demà dilluns. De totes maneres, el reglament no obliga l’equip visitant a quedar-se a la ciutat, sinó procurar-ho. El Nàstic va viatjar a Pamplona amb nou baixes, algunes de les quals especialment sensibles.

Ara caldrà veure com el comitè de competició resol el recurs de l’Osasuna i, si finalment el desestima, quan es juga el partit, amb el 3 de gener com a data possible.

LA NEGATIVA

El Nàstic havia de tornar després del partit i reitera que cal temps per planificar un duel

LA POSSIBILITAT

El reglament diu que l’equip visitant ha de “procurar” quedar-se per si es pot jugar l’endemà

L’acta reflecteix la negativa grana

L’Osasuna s’empara també en el fet que l’àrbitre va fer constar en l’acta que el Nàstic no va voler jugar ahir: “En vista de la possibilitat de disputar el partit dins de les 24 hores següents com estipula la circular número 5 de la disposició dissetena de la RFEF, el delegat del Nàstic es nega a celebrar el partit en el temps indicat.” L’àrbitre apunta també en l’acta que l’Osasuna volia jugar i el Nàstic no, però recorda que la decisió la va prendre ell mateix després d’esperar mitja hora, de veure que la nevada s’anava intensificant i de comprovar que les línies no es veien i que no es podia garantir la integritat física dels futbolistes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)