Girona

ESPORTS

FUTBOL

El Girona es fa seu el PGA

El ‘resort’ preveu tenir a punt a final de gener les instal·lacions on el primer equip concentrarà l’activitat diària

Hi haurà un camp de gespa natural, un d’híbrida amb un annex i àrees de vestidors, despatxos i gimnàs

“El PGA, amb el seu permís, serà casa nostra durant aquest temps”, va dir Delfí Geli. “Farem del PGA la nostra casa, si ens ho permet”, va insistir Ignasi Mas-Bagà. Tant el president com el director general del Girona van mostrar la plena satisfacció del club amb l’entesa amb el resort, que s’encarrega de la construcció, en uns terrenys que té al municipi de Vilobí d’Onyar, d’unes instal·lacions que es convertiran durant tres anys i mig en el centre neuràlgic de l’activitat diària del primer equip.

La sintonia entre el Girona i el PGA Catalunya Resort va ser bona des de les primeres converses, fa mesos, i el primer equip hi esmorza i hi dina –hi ha alguns jugadors que s’hi han quedat a viure– cada dia. A partir de final de gener, però, s’hi concentrarà tota la feina, perquè la zona que està construint el PGA –ha contractat Garden Tona per fer els camps– serà d’ús exclusiu per al primer equip, amb un contracte de lloguer per tres anys i mig. En una superfície que supera els 20.000 metres quadrats, hi haurà dos terrenys de joc de les mateixes dimensions de Montilivi, un de gespa natural i un altre de gespa híbrida, que tindrà un altre camp annex, més petit, al costat. Els treballs s’han accelerat des que va quedar superada la fase de permisos. Ara estan en el període de preparació del terreny (drenatge i relleu) previ a la instal·lació de la gespa. I, si res no es complica per culpa de la meteorologia, els camps haurien d’estar a punt a final de gener. A més dels camps, hi haurà una àrea de vestidors, oficines i despatxos, una per als fisioterapeutes i metges i un gimnàs, construïts amb mòduls. “Serà un lloc del tot adequat al que necessita un equip professional”, va comentar el president del Girona, Delfí Geli.

El PGA ja tenia projectat un espai per al futbol dins una àrea de creixement que inclou un llac artificial per a activitats aquàtiques, però arran dels contactes amb el Girona, es va adaptar a les necessitats de l’equip. “El projecte, l’ha definit el Girona, que tindrà l’ús exclusiu de la zona. Un cop s’acabi el contracte, ens poden servir per donar vida a l’hotel, perquè estem pensant a comercialitzar-ho”, va explicar el conseller delegat del resort, David Plana, que veu en l’entesa una bona oportunitat per enfortir els lligams del PGA amb el territori.

Un cop acabada l’obra a Vilobí, el Girona haurà de decidir quin ús fa de Riudarenes, on va refer el camp de dalt a baix, amb una inversió generosa, per convertir-lo en la seu habitual d’entrenaments de l’equip de Machín.

LES REACCIONS

El PGA serà casa nostra durant tres anys i mig; un lloc del tot adequat per a un equip professional
Delfí Geli
PRESIDENT DEL GIRONA

L’ACORD

El bon moment i la solidesa del projecte fa també que el PGA es vulgui associar amb el club. La nova propietat ha donat una altra dimensió

LA SUPERFÍCIE

Sabíem que el pas endavant ens ajudaria a atreure talent i a formar jugadors de primer nivell
Ignasi Mas-Bagà
DIRECTOR GENERAL DEL GIRONA

L’EPICENTRE

És una oportunitat per vincular-nos més al territori i per fer camps de primer nivell mundial
David Plana
cONSELLER DELEGAT DE PGA CATALUNYA RESORT
El PGA construeix els camps i el Girona en tindrà l’ús exclusiu durant tres anys i mig
20.000
metres quadrats
sumen els dos camps i l’annex, i uns 750 metres quadrats l’edifici de serveis.
L’equip, tot i que té Riudarenes, vol centrar la feina diària al PGA, on ja fa els àpats

La ciutat esportiva i la concessió de Montilivi

J.D. / X.M.

El nou espai de què el Girona disposarà al PGA Catalunya Resort és una solució òptima al dèficit d’instal·lacions i permet al club treballar amb més tranquil·litat en el projecte de construcció d’una ciutat esportiva, objectiu fonamental dels nous propietaris que es manté intacte. Amb tres anys i mig de contracte al PGA, hi ha temps per madurar l’obra definitiva, plena d’ambició. “Aquests tres anys i mig són un termini intermedi per anar a la solució definitiva”, va comentar Delfí Geli. Els nous propietaris del Girona van explicar que el PGA era una de les alternatives per ubicar-hi l’anhelada ciutat esportiva. Geli, però, no va donar cap pista: “Crec que no té res a veure. El que ens arribarà en el futur ara és complicat. Ens hem de consolidar a primera. Els objectius són consolidar l’equip per anar fent passos endavant.” En el capítol d’instal·lacions, el Girona també té pendent un acord amb l’Ajuntament per obtenir la concessió de l’estadi de Montilivi a molt llarg termini, tal com van expressar Ferran Soriano i Pere Guardiola en una trobada amb l’alcaldessa, Marta Madrenas. “Continuem parlant i treballant. Tot té el seu procés, i esperem que avanci pel bé de l’Ajuntament i del Girona”, va dir Geli.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)