2a divisió FEF

futbol

2a divisió b

Empata que empataràs

2a divisió B. El Sabadell és el que ha acabat més partits amb empat (12 de 18) dels prop de mig miler d’equips entre primera i tercera divisió. A la Nova Creu Alta són 7 en els 9 duels jugats

L’empat es paga poc, en els partits del Sabadell. Dels 18 partits disputats fins ara per l’equip vallesà en la lliga, 12 han acabat amb empat, una xifra a la qual no arriba cap dels gairebé mig miler d’equips que hi ha a primera divisió, segona A, segona B i tercera de tot l’Estat. Només s’hi acosten l’Arenas de Getxo, del grup segon de segona B, que ha empatat onze partits, i el Sevilla Atlético i la Cultural Leonesa, de segona A, i el Txantrea, del grup navarrès de tercera, que ho han fet deu vegades. Especialment igualats són els partits disputats a la Nova Creu Alta, ja que dels nou que s’hi han jugat aquesta temporada, set han acabat en taules. Tants empats el penalitzen ja que, malgrat que només ha perdut dos partits en la lliga, el Sabadell es manté allunyat de les places de fase d’ascens, que té a sis punts. Set punts són, per altra banda, els que el separen de les places de descens a tercera.

A grans trets, la meitat dels empats li han deixat un gust amarg, al Sabadell, i l’altra meitat, un gust dolç. Hi ha cinc partits amb 1-1 en què ha marcat primer i en què, després de tenir alguna ocasió per sentenciar, ha rebut l’empat en l’última fase del duel. N’és un exemple l’últim partit de lliga, dissabte passat contra el València Mestalla. L’equip arlequinat va marcar primer i va rebre l’empat en el minut 88. El tècnic, Toni Seligrat, va admetre després del partit la seva culpa en el gol encaixat, ja que va ordenar al seu equip que busqués la sentència. També hi ha un altre empat amarg, el 0-0 contra l’Ebre a la Nova Creu Alta en un partit amb més ocasions dels locals.

Per altra banda, el Sabadell va valorar positivament els empats sense gols contra quatre dels equips potents de la categoria –el Mallorca, l’Elx, el Vila-real B i el Badalona– i el 2-2 contra el Peralada i l’Ontinyent en duels amb alternatives i uns últims minuts emocionants.

DEU EMPATS O MÉS

L’Arenas (2a B) n’ha empatat 11, i el Sevilla B i la Cultural (2a A), i el Txantrea (3a), 10
Solidesa i igualtat
J. 1
CES - Elx 0-0: En l’estrena, té a ratlla un dels favorits per pujar.
J. 4
CES - Badalona 0-0: Poques ocasions i molt rigor defensiu dels dos equips.
J. 15
Vila-real B - CES 0-0: Exercici de contenció defensiva i poca ambició en atac.
J. 17
Mallorca - CES 0-0: Demostració de solidesa al camp del líder intractable.
Final boig
J. 6
CES - Peralada 2-2: Rep el 0-1, capgira el resultat (80’ i 86’) i acaba rebent l’empat en el minut 90.
J. 10
CES - Ontinyent 2-2: Marca primer, els visitants remunten i la insistència final li dona un punt en el 93’.
Avantatge desaprofitat
J. 5
Dep. Aragó - CES 1-1: Fa el 0-1 en el 49’ i té ocasions, però rep gol en el 89’.
J. 7
Peña Dep. - CES 1-1: S’avança (50’) però es queda amb deu i rep l’1-1 en el 75’.
J. 9
Atl. Saguntí - CES 1-1: Marca aviat (7’), pot sentenciar, però rep l’1-1 en el 71’.
J. 16
CES - Formentera 1-1: Marca primer en un partit igualat (66’) i el visitant empata cap al final (75’).
J. 18
CES - Mestalla 1-1: S’avança (63’), intenta sentenciar però el visitant empata (88’).