futbol

girona

Poc futbol i tres puntassos

El Girona administra a meravella un gol matiner de Stuani (4’) i tanca el 2017 a Montilivi amb una victòria d’una importància capital

En un partit molt travat i ple de faltes i interrupcions, el Getafe va tenir més domini i possessió, però va ser gairebé inofensiu a l’àrea de Bounou

GIRONA 1 GETAFE 0

GETAFE:Guaita; Antunes, Cala, Djene, Damián; Amath (Jefferson Montero, 65’), Arambarri (Gaku, 65’), Sergio Mora, Portillo; Ángel i Jorge Molina. GIRONA:Bounou; Ramalho, Juanpe, Timor; Maffeo, Aleix Garcia, Granell, Mojica; Borja García (Bernardo, 61’), Portu (Aday, 85’); i Stuani (Kayode, 74’). GOL:1-0 (4’) Stuani.ÀRBITRE:Undiano Mallenco, del col·legi navarrès.T.G.:als locals Granell (86’) i Timor (89’), i als visitants Arambarri (21’), Sergio Mora (34’), Cala (50’), Antunes (65’), Jorge Molina (78’) i Ángel (90’).T.V.: cap.PÚBLIC:10.095 espectadors a Montilivi.

No va ser un partit per a sibarites, sinó per a militants. Per a un bon aficionat al futbol, el Girona-Getafe d’ahir era per canviar de canal d’indigest que va ser. Ben poc joc, ocasions amb comptagotes, interrupcions a dojo, faltes i més faltes, protestes... El Girona va riure primer –Stuani va obrir la llauna en el minut 4–, i també darrer. I Bordalás va acabar fent la típica roda de premsa que solen fer els rivals del Getafe perquè el Girona va tombar els madrilenys amb la seva pròpia medicina i arguments. Escarmentat pels finals contra el Betis i l’Alavés, els de Machín van intentar en els últims minuts que hi hagués com menys futbol millor. I amb una aplicació defensiva excel·lent, una concentració al límit i les dosis de picaresca necessàries, el Girona va aconseguir arribar al minut 94 fent bo l’1-0 que va significar tres puntassos en un partit del qual probablement des d’ahir a les dues de la tarda la gent ja només recorda el resultat.

La primera, a dins

Tot i recuperar Bernardo, Machín va confiar l’eix de la defensa als tres jugadors que havien mantingut el zero set dies abans al camp de l’Espanyol. Amb Timor de central, el buit de Pere Pons al mig del camp el va cobrir Aleix Garcia, que va formar un doble pivot eminentment constructiu amb Granell. El partit va començar calent –Undiano no va veure dins l’àrea un cop de colze de Cala a Portu que va acabar enfurismant força el jugador del Girona– i ja no es va refredar. La segona acció remarcable ja va ser el desè gol en la lliga de Stuani, que va rematar de cap una centrada amb la dreta de Mojica i va deixar el Girona amb el vent a favor.

El Getafe no es va moure del guió inicial malgrat encaixar l’1-0 i els madrilenys van voler portar el partit al terreny de la confusió empastifant-lo tant com van poder. No era una mala opció per impedir que el quadrat creador del Girona –Aleix, Granell, Portu i Borja– funcionés, però amb el resultat en contra, als visitants potser els calia alguna cosa més. La primera part va discórrer sempre lluny de les àrees, amb Bounou i Guaita pràcticament sense haver d’intervenir. Les principals amenaces del rival –Jorge Molina, Ángel, Portillo i Amath– també es van fondre en l’entrellat defensiu dels locals. En la primera part no hi va haver ni tres passades seguides ni tan sols una mica de virtuosisme.

Domini visitant estèril

Era d’esperar una millora del Getafe, tot i que Bordalás va trigar vint minuts a posar Montero i Gaku sobre la gespa per intentar aprofundir per les bandes, cosa que va obligar a extremar la vigilància pels carrils de Maffeo i Mojica. Machín havia mogut fitxa uns minuts abans obligat per la lesió de Borja García, que ahir va tenir un partit desagraït i amb poc protagonisme perquè la pilota mai no va tenir amo. El moviment del tècnic local va ser clarament de contenció situant Bernardo a l’eix i avançant Timor per reforçar la sala de màquines i començar a sembrar de romegueres la zona de creació visitant.

El Getafe va aconseguir inclinar el camp, però amb prou feines va trepitjar l’àrea amb perill. Bounou va tenir probablement el partit més plàcid del curs i va ser diligent atrapant un parell de pilotes a l’olla. Els visitants no van estar fins ni tan sols a l’hora d’executar l’estratègia. I la seva parella de davanters, com molts altres jugadors del Getafe, va acabar enutjada amb l’àrbitre i els jugadors rivals per justificar la pròpia impotència davant un rival que no va perdre la concentració i que amb un sol gol –igual que al camp de l’Espanyol– en va fer prou per guanyar.

LA SEGONA PART

Els visitants van inclinar el camp, però van no van saber generar ocasions de gol

MÉS CONSISTÈNCIA

Machín va fer sortir Bernardo i va avançar Timor arran del canvi per lesió de Borja

PARTIT PRÀCTIC

En el tram final, el Girona va tancar files i va fer tastar al Getafe la seva pròpia medicina

RENDIBILITAT

Amb només dos gols en els dos últims partits el Girona ha fet el ple de sis punts

EL PRIMER ACTE

Tot i l’1-0, el Getafe va intentar trencar el ritme del partit perquè el Girona no creés

LA PRIMERA, A DINS

Stuani va marcar el seu desè gol de la temporada en una impecable rematada de cap

TARGETA DE VISITA

Un cop de colze de Cala a Portu en el minut 2 va ser un senyal de com aniria el duel