2a divisió FEF

Futbol

Segona divisió B

Tothom busca el nou Enric

2a divisió B. Tots els equips catalans cerquen en el mercat d’hivern un davanter que els faci fer un salt endavant. El Lleida ja ha lligat Juanto i l’Olot ha fitxat Marc Cosme

La trajectòria de la majoria d’equips catalans en la primera volta ha deixat certa decepció: tots, excepte el Cornellà, tenen registres per sota del que esperaven a principis de curs. En aquest sentit, l’obertura del mercat d’hivern sempre suposa un punt d’inflexió i una oportunitat per a aquests equips de redreçar el camí. I en els catalans, la fixació serà solucionar els registres golejadors. El Lleida i l’Olot ja s’han afanyat en la contractació, ahir mateix, de Juanto Ortuño (Os Belenenses) i Marc Cosme (Badalona) respectivament, però la resta també busquen un jugador que es pugui apropar a l’impacte que ha tingut Enric Gallego en la categoria.

Els equips catalans estan per sota dels registres golejadors del grup tercer de la segona B. Si en la lliga cada equip marca, de mitjana, 1,03 gols per partit; només dos catalans –el Cornellà (1,4) i el Badalona (1,05)– la superen. Però, tot i això, aquests dos equips també busquen reforços al davant: “És evident que mirarem quines opcions tenim en el mercat”, explicava el director general del Cornellà, Andrés Manzano després de perdre Enric Gallego. El davanter del Bon Pastor, que va pagar la seva clàusula de rescissió per fitxar per l’Extremadura, marcava el 66% dels gols de l’equip de Jordi Roger en la primera volta. “El hàndicap ha estat la falta d’encert al davant. Fem ocasions, però no encertem. I [en el mercat d’hivern] hi haurà d’haver canvis, perquè, si no, tindrem problemes. A l’agost li vaig dir al president que a l’equip li faltava nivell al davant pel que jo vull com a equip. Sense ser cars, hem de buscar aquest tipus de jugadors”, manifestava l’entrenador del Badalona, Manolo González. De moment, els escapulats no han incorporat cap jugador, dels cinc que esperen (tres d’ells, davanters), però ja han fet lloc a la plantilla donant tres baixes: Juanjo Ciércoles (GIF Sundsvall), Maldonado i Marc Cosme (Olot).

Incorporacions

“Amb Marc Cosme tenim un perfil diferent i més competència a dalt. Guanyem referència i mobilitat”, explica el director esportiu de l’Olot, Sergi Raset, en la presentació del jugador que havia tingut oportunitats intermitents amb el Badalona: 306 minuts repartits en 10 partits i cap gol. No va ser l’únic moviment en el dia d’ahir, perquè Juanto Ortuño va signar amb el Lleida fins a final de temporada. “És un davanter que té gol, amb molta velocitat i mobilitat i que a segona B ha demostrat tenir molt bons registres”, expressa el director esportiu blau Jordi Esteve sobre el fitxatge procedent de l’Os Belenenses portuguès i exjugador del Llagostera i el Sabadell.

Precisament, a Llagostera també s’estan movent per trobar una peça al davant que l’eviti de ser l’equip menys golejador de la lliga (12), igual que a Peralada, que va acabar la lliga amb un registre de dos gols en quatre partits.

RECERCA

3
davanters
busca el Badalona tot i ser un dels millors catalans veient porteria.

XIFRES POBRES

5
dels 7 equips catalans
en la categoria estan per sota de la mitjana general de gols marcats.

PRIMERS FITXATGES

2
fitxatges
en el dia d’ahir: Juanto (Belenenses), al Lleida i Marc Cosme (Badalona), a l’Olot.

El Sabadell, lligat de mans i peus

La intenció del Sabadell és moure’s en el mercat d’hivern amb l’objectiu de donar profunditat a la plantilla, que ha quedat curta durant aquest primer tram de competició. Però, a més de cercar jugadors, especialment a la zona atacant, on l’equip sovint ha anat curt d’efectius per culpa de les lesions, les sortides agafaran protagonisme. El focus està posat en els jugadors cedits que han arribat des del Barça: els migcampistes Alasana i Fati són els dos jugadors amb més possibilitats de marxar, ja que han tingut un paper testimonial en la primera volta. Alasana no ha pogut tornar de Gàmbia després de les vacances de Nadal i no s’entrena amb l’equip mentre que Fati no ha jugat ni un minut durant la primera volta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)