2a divisió FEF

La nova vida sense Enric

2a divisió B. El Cornellà s’ha mantingut invicte sense l’artiller del Bon Pastor i Sascha treballa ara per ser l’alternativa, tot i saber que li arribarà competència

El Cornellà està aprenent a viure sense Enric Gallego. Ningú és imprescindible, diu el tòpic. Quan un futbolista marca 18 gols en dinou partits, però entra en una dimensió nova, que pertany a jugadors diferencials, aquells que, tot sols, desequilibren. L’artiller del Bon Pastor, quan té confiança com l’ha tinguda els darrers quatre mesos, et pot resoldre un partit amb una aparició puntual. És cert, de res servirien els seus gols sense la feina de deu escuders, però és que de res serviria la feina dels deu escuders sense els seus divuit gols. Sigui com sigui, la relació simbiòtica que hi havia entre Enric i el Cornellà va permetre a l’equip del Baix Llobregat acabar la primera volta en la tercera posició, que aviat és dit.

El repte ara és enorme: mantenir el llistó sense la definició d’Enric, ara a l’Extremadura, a la punta de la llança. Les coses, de moment, no estan anant malament a l’equip verd, que sense el davanter barceloní ha sumat 4 punts de 6 possibles. De fet, després de la victòria en el primer partit sense Enric, el tècnic, Jordi Roger, va voler deixar molt clar que els tres punts eren bàsics per a l’autoestima d’un equip que acabava de perdre el seu referent: “Era un partit molt important per demostrar que no hi havia Enricdependència. Ell ha marcat 18 gols amb nosaltres perquè hi havia un equip que treballava i l’assortia de pilotes, tant de bo que el veiem jugant a segona divisió o a primera, però nosaltres seguirem endavant.” La mentalitat, amb tot, és continuar lluitant pensant en clau de play-off.

Un dels homes que està cridat a guanyar pes amb la marxa d’Enric és el punta Sascha Andreu, que dissabte passat a Llagostera ja va sucar i espera aprofitar els minuts si en té més. “Ara en teoria he de tenir més protagonisme, i tant de bo pugui demostrar el meu nivell aportant també gols”, afirma el davanter verd, que creu que hi ha un bon ecosistema perquè l’equip continuï veient porteria com fins ara: “Enric és un jugador que marca la diferència i fabrica gols ell sol, però no ens obsessiona ara el gol, perquè tenim jugadors de molta qualitat i el podem diversificar.”

Sascha, en tot cas, és conscient que, abans no acabi el mercat, el club reforçarà l’atac amb un altre davanter d’un perfil similar al d’Enric. La competència, però, és benvinguda: “És lícit i lògic que el Cornellà, un bon equip que està a la part alta, es vulgui reforçar per mantenir el nivell competitiu. Això, per a mi, és una motivació més, que hi hagi competència és bo i repercutirà positivament en el rendiment de tot el bloc.” Tot plegat, doncs, fa que el punta de 31 anys tingui fe a disputar la fase d’ascens: “Hi ha una plantilla amb prou qualitat per mantenir-nos en zona de play-off.

LES XIFRES

67%
dels gols
que va fer el Cornellà en la primera volta (18 de 27) van ser d’Enric Gallego.
4
punts de 6
ha sumat el Cornellà en els dos partits que ha jugat sense el davanter del Bon Pastor.

El club pensa en clau ambiciosa

El Cornellà aprofitarà les gairebé dues setmanes que queden de mercat d’hivern per apuntalar la plantilla i cobrir la baixa imprevista d’Enric. El club té clar el que està buscant. “Hem tingut una baixa sensible i ara mirarem de cobrir-la amb un jugador d’un perfil similar”, explica el màxim dirigent, Andrés Manzano, que és conscient que tothom a segona B està buscant un jugador golejador i no serà fàcil trobar-lo. L’adeu d’Enric va reportar un traspàs al club, però Manzano deixa clar “que és una quantitat baixa, que tampoc no resol el problema a l’hora de buscar una alternativa”. Ell, en tot cas, es mostra convençut en el nivell competitiu que té la plantilla amb vista a plantar cara en la segona volta. De fet, Andrés Manzano té molt clar que si l’equip juga el play-off i puja, tot està preparat: “Si això passa, tenim una estructura més que preparada per assumir el repte.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)