2a divisió A

Nàstic-Reus

Derbi a Segona A

Trajectòries invertides

Nàstic-Reus. L’equip grana rebrà demà el roig-i-negre just després d’haver-lo avançat en la classificació per primera vegada des que els dos equips coincideixen a la categoria de plata

La temporada passada, el Reus va ser l’equip revelació de la lliga en l’estrena a segona A i el Nàstic va patir fins al final per salvar-se. L’inici de l’actual campanya feia pensar que els dos equips mantindrien les trajectòries, els roig-i-negres igual de sòlids i competitius i els grana tornant a canviar de tècnic després de començar malament. Però un cop disputada tota la primera volta i una jornada de la segona, el panorama ha canviat per als dos equips i el Nàstic rebrà demà el Reus situat per sobre dels roig-i-negres en la classificació per primera des que coincideixen a segona A.

La recuperació del Nàstic amb Rodri, que va substituir Lluís Carreras després de la quarta jornada, s’ha basat sobretot en el bon rendiment a camp contrari, on la solidesa, la paciència, la verticalitat i l’efectivitat que el tècnic vol donar a l’equip grana s’expressen millor. És, juntament amb l’Osasuna, el millor visitant (18 dels 28 punts els ha aconseguit a fora) i ha sumat set punts en els tres desplaçaments seguits amb què ha començat l’any. Dijous va vèncer a l’Osasuna en el partit suspès per la nevada de l’1 de desembre (0-2). Això li ha permès escalar fins a la dotzena posició i ja té gairebé tan a prop la zona de fase d’ascens (a 8 punts) com les places de descens (a 7). Al Nou Estadi, però, és una altra història, ja que el Nàstic hi ha perdut quatre dels sis últims partits que hi ha disputat. El duel de demà serà una prova de foc per calibrar si la recuperació dels tarragonins també es consolida a casa.

El Reus, en canvi, està en dinàmica negativa i arriba al derbi en la divuitena posició, la pitjor classificació des que es va estrenar a la categoria de plata fa un any i mig. Manté, però, cinc punts de marge respecte al primer equip en zona de descens, el Barça B, i dos punts menys que el Nàstic malgrat que ara mateix els separen sis posicions en una zona mitjana molt igualada. El principal problema del Reus és l’aspecte golejador, que explica la seva situació delicada. És l’equip que ha fet menys gols de la categoria (14 en les 22 jornades) i només n’ha marcat un en els cinc últims partits, que són els que fa que no guanya. En defensa els números són bons, malgrat el 5-0 a Còrdova amb què va tancar l’any passat i que li va tacar les estadístiques, però necessita millorar en atac.

Mercats molt diferents

De ben segur que el Reus voldria reforçar l’atac en el mercat d’hivern, però és conscient que és molt complicat trobar-hi golejadors i només fitxarà si troba alguna bona oportunitat. El Nàstic, en canvi, ja ha fet cinc incorporacions –i ha donat cinc baixes– que han incrementat el nivell de la plantilla.

LES FRASES

No crec que un equip estigui pels núvols i l’altre en caiguda. Hi haurà molta igualtat
Antonio Rodríguez
entrenador del nàstic

EN RECUPERACIÓ

El Nàstic té gairebé tan a prop el sisè lloc (a 8 punts) com les places de descens a segona B (a 7)

EN CAIGUDA

El Reus és ara divuitè, la pitjor posició des que es va estrenar a segona A fa un any i mig
Mirarem d’anivellar el seu millor estat emocional, tot i que en futbol el tema anímic canvia ràpid
Aritz López Garai
entrenador del reus

L’interès de Rodri en el Garai jugador

Antonio Rodríguez i Aritz López Garai van protagonitzar ahir l’habitual trobada entre els entrenadors del Nàstic i el Reus abans dels derbis. Tots dos van compartir les sensacions abans del duel de demà i van conversar de manera distesa. Rodri va recordar que com a membre del cos tècnic del Girona, amb Raül Agné al capdavant, es va enfrontar a Aritz López Garai quan era futbolista del Còrdova, i va explicar que l’havien intentar fitxar. “Era molt bon jugador, un migcampista de qualitat i nivell, i bon defensor”, va dir Rodri, unes paraules que van afalagar l’ara entrenador del Reus, que tot just va penjar les botes al final de la campanya passada

S’obrirà la preferent superior

Com es podia esperar tractant-se d’un derbi a segona A, el Nou Estadi presentarà demà (a les 6) un gran aspecte. El Nàstic va decidir ahir obrir la preferent superior –encara no ho havia fet aquesta temporada–, ja que el ritme de venda d’entrades és molt bo, de manera que l’afluència d’espectadors es pot acostar als 12.000. Els aficionats del Reus també han respost a la crida del seu club i ompliran les 300 localitats del Nou Estadi destinades a l’afició visitant. S’espera, per tant, un ambient escalfat, i els dos entrenadors van demanar ahir als seus aficionats que visquin el partit amb màxima passió i amb esportivitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)