Girona

Borja García

jugador del girona

Qualitat al servei del col·lectiu

El mitjapunta és el jugador amb més talent de la plantilla i forma una segona línia letal al costat de Portu, amb qui es complementa a la perfecció

Conscients de la seva clarividència a tres quartes parts de camp, els rivals el marquen de prop i és el segon jugador de primera divisió que més faltes rep

En el joc d’associació, Borja García és un element indispensable. I quan el Girona busca pausa i possessió, la pilota ha d’arribar tant sí com no al costat esquerre, l’hàbitat del madrileny. Amb Granell i Aday o Mojica formen un triangle temible en l’aspecte ofensiu. Molts dels gols del Girona s’han generat per aquesta banda, on Borja García posa la seva qualitat i el seu talent al servei del col·lectiu. És el segon jugador de primera que rep més faltes –més de tres per partit de mitjana–, la qual cosa és indicativa que els rivals estan molt pendents que el mitjapunta no pugui rebre ni generar. Borja García es complementa a la perfecció amb Portu, de característiques ben diferents. El murcià té més rauxa, desequilibri i està tocat per una vareta màgica. Qualsevol equip que vulgui desactivar ofensivament el Girona, es digui Barça, Atlético, Alavés o Las Palmas, ha de començar a trobar la manera d’aturar Borja i Portu, la parella revelació de primera.

D’oblidat a indiscutible

És el tercer any de Borja al Girona, que en un parell de mesos si tot va com ha d’anar arribarà al centenar de partits amb la samarreta blanc-i-vermella. Malgrat que ja va ser un dels fitxatges estrella de l’estiu del 2015, el seu encaix en el sistema de Pablo Machín no va ser fàcil. De fet, aquell curs 2015/16 es va passar les cinc primeres jornades de lliga sense jugar ni un minut i va trigar deu partits a completar 90 minuts. El tècnic exigia a Borja García un sacrifici defensiu que cap entrenador li havia demanat abans, ni al Madrid B ni al Còrdova. El jugador es va haver d’aplicar com mai en tasques defensives i de pressió. Una vegada va fer aquest pas, va esdevenir un dels pilars de l’esquema de Machín, tant a segona A com ara també a primera divisió.

Borja García només s’ha perdut el partit contra el Barça el dia que el tècnic va decidir sacrificar peces clau perquè va apostar pels partits anterior (Leganés) i posterior (Celta) al dels blaugrana. El migcampista tampoc no va sortir d’inici a Mestalla, però ho va fer just després del descans. En l’estrena del Girona a primera divisió, Borja ha marcat dos gols, un des de fora de l’àrea al camp del Llevant i l’altre després d’una conducció en l’aclaparadora victòria contra Las Palmas. El madrileny també va intervenir directament amb una assistència a Portu al Villamarín i en una altra a Juanpe en el partit contra l’Alavés. El futbolista encara està lluny dels set gols que va marcar el curs de l’ascens, però la seva sola presència posa en guàrdia tots els rivals.

RECICLATGE

Ara és un jugador indiscutible per a Machín, però li va tocar esforçar-se molt en defensa

PRODUCTIVITAT

Ha marcat dos gols (Llevant i Las Palmas) i també ha donat dues assistències

EL FAR DE L’EQUIP

Quan el Girona necessita pausa i possessió, la seva presència a la gespa és cabdal
65 faltes rebudes
1r Munir (Alavés) 71 2n Borja García (Girona) 65 3r Jonathan Viera (Las Palmas) 60 4t Maxi Gómez (Celta) 52 5è Messi (Barça) 51 6è Sisto (Celta) 49 7è Manu García (Alavés) 47 8è Casemiro (Real Madrid) 44 9è Calleri (Las Palmas) 43 10è Pablo Hernández (Celta) 43
28 xuts a porteria
És el vintè jugador de primera que més remata a porteria, tot i que només sis han anat entre els tres pals, dels quals dos (contra el Llevant i Las Palmas) han estat gol.
100 duels guanyats
Malgrat que Borja García és un futbolista de tall eminentment ofensiu, també ha destacat defensivament en la faceta en què ha sortit airós davant un rival. És el dotzè que més n’ha guanyat d’una classificació que lidera Leo Messi (176). N’ha perdut únicament 75.
20 convocatòries
Borja García és un dels 28 futbolistes de primera divisió que no ha caigut de cap convocatòria en les vint primeres jornades de lliga. Al Girona només l’iguala Portu.
19 matxs, 18 de titular
El madrileny només ha deixat de jugar un partit, a Montilivi contra el Barça. L’altre partit en què no va sortir des de l’inici va ser en el primer duel del 2018, a Mestalla, però va saltar a la gespa després del descans en substitució d’Àlex Granell.
93 partits de lliga
En la seva tercera temporada a Montilivi, el futbolista arribarà als 100 partits si no ho espatlla cap lesió. De moment, n’acumula 93 amb la samarreta del Girona, dels quals 18 són a primera divisió i 75 a segona A. D’aquests 75, 35 corresponen a la temporada 2015/16 (31 de lliga regular i 4 de ‘play-off’) i 39 la temporada de l’ascens a primera (2016/17). Ja és el dissetè futbolista del Girona amb més partits en la LFP.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)