Girona

Ramalho es guanya el lloc

Un fix. El central basc, que a l’estiu no tenia la continuïtat garantida a la plantilla, s’ha consolidat a l’onze titular del Girona aprofitant les baixes i ha ofert un gran rendiment

Jonas Ramalho va jugar dissabte passat al Wanda Metropolitano (1-1) el seu sisè partit complet consecutiu amb el Girona, una mostra més que el central basc està totalment consolidat en l’onze titular de Pablo Machín. El present somriu a Ramalho, que s’ha guanyat a pols un lloc a l’equip a còpia de confiança en si mateix i una gran persistència en el treball, una fórmula d’èxit que ja forma part de l’ADN del futbolista nascut a Barakaldo ara fa 24 anys. Tot i així, a l’estiu Ramalho va viure una situació ben diferent, d’incertesa, i és que no tenia del tot assegurada la seva continuïtat a la plantilla per a l’estrena del club a la primera divisió. Però, després de la pretemporada, Ramalho finalment es va quedar a l’equip, tot i saber que no ho tindria gens fàcil per tenir minuts. De fet, el central es va passar els primers cinc partits de lliga sense disputar ni un segon, fins que va jugar complet l’històric partit contra el Barça a Montilivi (0-3). A partir d’aquí, Ramalho va anar alternant titularitats amb suplències, però les contínues lesions a l’eix central del Girona –sobretot de Pedro Alcalá i Marc Muniesa–, a més d’alguna sanció puntual, van anar donant cada vegada més participació al basc, que ha respost a la confiança de Pablo Machín amb un gran rendiment. Ràpid i expeditiu, Ramalho és tota una assegurança a la posició de central dretà –aquesta temporada el futbolista encara no ha jugat cap partit al carril, com sí que havia passat en anys anteriors–, mostrant un alt grau de compenetració amb els seus companys a l’eix de la defensa i també amb els jugadors més avançats.

I ara què?

Les bones actuacions de Ramalho l’han consolidat en l’onze titular, però ara caldrà veure què passa quan Muniesa i Alcalá ja estiguin al 100% físicament –el català ja està preparat per tornar, i el murcià ha començat a integrar-se a la dinàmica de grup–. Després, Pablo Machín haurà de decidir què fer, però en tot cas el tècnic de Gómara disposarà d’encara més possibilitats per a l’eix central, una posició en què també hi pot actuar David Timor. Per al pròxim partit al camp del Màlaga (dissabte a les 18.30 h) el Girona tindrà la baixa segura del sancionat Juanpe.

Com de la casa

Tornant amb Ramalho, el central està jugant la seva quarta temporada al Girona, que el va fitxar en propietat el 2016 amb un contracte de tres anys –acaba el juny del 2019–. Entremig, el basc va estar un curs al Bilbao Athletic (2015/16) que li va servir per recuperar-se d’una greu lesió en un genoll. A Montilivi Ramalho hi ha trobat l’estabilitat, i gràcies a l’ascens de la temporada passada ha pogut tornar a l’elit del futbol estatal, categoria que ja havia tastat anteriorment amb l’Athletic (8 partits entre els cursos 2011/12 i 2012/13) i en la qual espera quedar-se molts més anys. El jugador format a Lezama ja acumula 1.128 minuts en onze partits de lliga aquesta temporada amb el Girona, encara lluny del seu sostre amb l’equip blanc-i-vermell del curs 2014/15: 3.285 minuts totals entre lliga i copa.

UNA ASSEGURANÇA

Curs 2013/14 2a divisió A
Lliga regular 25 partits Copa 3
Minuts totals 2.227
Gols 0
Curs 2014/15 2a divisió A
Lliga regular 36 partits
Play-off 0 Copa 2
Minuts totals 3.285
Gols 2
Curs 2016/17 2a divisió A
Lliga regular 31 partits Copa 1
Minuts totals 2.836
Gols 2
Curs 2017/18 1a divisió
Lliga regular 11 partits Copa 2
Minuts totals 1.128
Gols 0

LA INCÒGNITA

Ràpid i efectiu, el central ha respost a la perfecció a la confiança de Pablo Machín

LLIGAT

Ramalho, fitxat l’estiu del 2016, té contracte amb el Girona fins al juny del 2019
Amb Muniesa i Alcalá a punt, caldrà veure si el de Barakaldo es manté a l’onze

UN VETERÀ

4a
temporada
de Ramalho al Girona. Entremig va jugar un curs amb el Bilbao Athletic (2015/16).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)