Girona

futbol

Girona

Aday, en el club del 2021

Renovat. El Girona allarga dos anys el contracte al carriler, que acabava el seu vincle amb el club de Montilivi el 2019. El de Sentmenat podria encadenar set cursos a l’entitat

El Girona va anunciar la renovació del jugador Francesc Aday Benítez fins al 30 de juny del 2021. El conjunt blanc-i-vermell s’assegura la continuïtat d’un dels carrilers preferits de l’entrenador de l’equip, Pablo Machín, i premia l’evolució i adaptació del futbolista a la màxima categoria. Aday, que tenia contracte amb els de Montilivi fins al 2019, veu ampliat el contracte dos anys més, fet que li podria permetre encadenar set temporades a l’entitat gironina. El carriler dretà, tot i que habitualment juga per la banda esquerra, és un dels capitans de la primera plantilla de la història del Girona que juga a primera divisió, i és que el de Sentmenat acumula 115 partits entre lliga i play-off amb l’equip gironí, molt a prop del top 10 de futbolistes que n’han disputat més en el futbol professional.

El defensa, amb un clar tarannà ofensiu, va arribar al Girona la temporada 2014/15 procedent del Tenerife. Les lesions van impedir-li actuar amb regularitat, però Pablo Machín –el seu únic tècnic al Girona i el seu principal valedor– va catapultar-lo a la titularitat indiscutible el curs passat, el de l’ascens a primera. El futbolista va mostrar la seva millor versió per l’esquerra, un nivell que ha mantingut tot i el salt evident de categoria. Només el gran estat de forma de Mojica ha fet seure durant alguns partits d’aquest curs Aday, que tot i això s’enfila fins als 18 enfrontaments, en què ha acumulat 1.052 minuts de joc i ha fet una diana, des del punt de penal, a l’estadi de Riazor.

El Girona continua així amb la política d’assegurar-se els principals actius de la plantilla i els futbolistes arrelats al club amb una motxilla plena de sacrifici per arribar al punt més madur de la seva carrera al màxim nivell, i podria no aturar-se aquí en el capítol de renovacions. A un bon grapat de jugadors lligats més enllà del 2019, s’hi hauran d’afegir peces també importants com el central Marc Muniesa, amb qui el club té una opció de compra pactada amb l’Stoke City en cas de permanència, o Mojica, també amb una opció de compra per part del Girona.

A PRIMERA DIVISIÓ

El de Sentmenat acumula 1.052 minuts i un gol en els 18 partits en què ha participat

L’EVOLUCIÓ

Aday ha deixat enrere les petites lesions musculars que li van impedir tenir regularitat

EL CURS DE L’ASCENS

El carriler va ser clau en la brillant temporada, amb 2.531 minuts de joc en 35 partits

Sisè renovat des de l’ascens

Des que el Girona va aconseguir l’ascens a primera, ja són sis els futbolistes que han renovat el contracte amb el club de Montilivi. Pocs dies després de pujar, encara en plena ressaca de les celebracions, Portu va ampliar el contracte fins al 2021. Ja a l’agost, Pere Pons va ser el següent i el va ampliar fins al 2020, i durant el mes de gener la direcció esportiva ha lligat amb vincles de llarga durada quatre futbolistes més. El primer va ser el central Juanpe, que renovant fins al 2022 es va convertir en el jugador de la plantilla amb el contracte de més durada fins a l’arribada del Choco Lozano. Fa una setmana va ser el torn d’ Àlex Granell, lligat fins al 2021, el mateix any que acabarà el contracte Alcalá, que va firmar dilluns passat l’ampliació contractual. Aday s’hi va afegir ahir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)