Reus

A l’altura d’una posició clau

Reus. Campins manté el nivell de Benito i Miramón al lateral dret, per on es canalitza part del joc ofensiu roig-i-negre. Aporta fortalesa i recorregut en una demarcació que demana equilibri

Dos dels futbolistes més destacats del Reus en la temporada i mitja a segona A han estat Alberto Benito i Jorge Miramón. Des de la posició de lateral dret, han donat alternatives ofensives a un equip que s’ha acostumat a mirar cap al carril quan està en zona de creació. Disciplinats en defensa i profunds en atac, les seves bones actuacions no van passar desapercebudes: a Benito li van valer per fitxar l’estiu passat pel Saragossa i a Miramón, per convertir-se aquesta temporada en una peça intocable per al tècnic, Aritz López Garai, fins que es va lesionar fa dos mesos. Des de llavors, Joan Campins ha aprofitat a la perfecció l’oportunitat que se li ha presentat i s’ha reivindicat amb bones actuacions com un futbolista més que vàlid, a l’altura d’una demarcació clau.

Campins va ser el lateral dret titular en el primer partit de lliga, però just després es va lesionar i va deixar el lloc al polivalent Miramón, que havia jugat al mig del camp en l’estrena. Un cop recuperat, el futbolista de sa Pobla va tenir alguna aparició esporàdica fins que la lesió de Miramón li ha permès tornar als onzes inicials de López Garai i disputar sencers els vuit últims partits de lliga. La fortalesa física i la profunditat li permeten treballar en defensa i incorporar-se sovint a l’atac, fins a la línia de fons, donant recorregut a una posició que demana equilibri i versatilitat.

“En la nostra manera de jugar, amb possessió i mirant d’obrir el joc a les bandes, és important la participació dels laterals”, explica Campins, que està avesat al joc de combinació, ja que, tal com explica, sempre ha tingut entrenadors –no només en les tres temporades al Barça B, sinó abans, al planter del Mallorca, i després, al Saragossa de Lluís Carreras– que volen que el seu equip tingui la pilota, que sigui el protagonista. Ja és la cinquena temporada d’aquest futbolista encara jove –té 22 anys– a segona A, de manera que acumula força aprenentatge i experiència. El temps, per exemple, li ha permès saber dosificar-se, tenir molt clar quan es pot sumar a l’atac i quan toca centrar-se a defensar.

Joan Campins és ambiciós i no amaga que no es conforma i que aspira a jugar al màxim nivell: “Estic en un bon moment, de creixement. A més, disposo dels minuts que tot jugador necessita. Tinc moltes ganes de mostrar el que puc donar i il·lusió per estar més amunt. Confio molt en mi mateix.” Malgrat aquest objectiu a l’horitzó, el defensa mallorquí pensa sobretot en el dia a dia, a aprofitar el moment i continuar jugant: “Em centro en la meva feina, a cuidar-me, a estar a punt per mostrar el millor de mi i posar les coses difícils a l’entrenador”, sentencia.

LES FRASES

El tipus de joc del Reus em va molt bé. Ja fa anys que tinc entrenadors, també a Mallorca, al Barça B i a Saragossa, que volen la possessió
Amb el temps vas dosificant les pujades i vas aprenent quan has de pujar o quan t’has de centrar a defensar. L’equilibri és molt important
Estic en un bon moment, amb ganes de demostrar què puc donar i il·lusió per jugar més amunt
Joan Campins
LATERAL DRET DEL REUS
Tot i que només té 22 anys, disputa la cinquena temporada a segona A

“Confiem molt en nosaltres”

El Reus està en una situació delicada, a un punt de la zona de descens. “Ens penalitzen molt els gols que ens marquen, ja que ens costa fer-ne”, admet Campins, que està convençut que l’efectivitat arribarà i, també, els bons resultats: “Confiem molt en nosaltres, perquè juguem bé, traiem la pilota en condicions i la fem arribar bé a zones perilloses. El tema ens ocupa, més que preocupar-nos, i sabem que el gol arribarà.” El mallorquí considera que les properes jornades marcaran quina serà la lluita del Reus fins al final. “El moment és ara, tenim uns partits en què podem aconseguir les victòries que ens alliberin.” El primer, diumenge contra el cuer, el Llorca, al municipal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)