3a divisió FEF

Coe torna a escena a Gavà

Retorn. El Gavà està a prop de salvar-se de la desaparició gràcies als contactes del president de Hummel a Espanya i Portugal, que, d’altra banda, ha provocat la destitució d’Antonio Escudero

Després d’haver sortit per la porta del darrere de Sabadell i de Badalona, José García, Coe, torna a la primera plana del futbol català. El Gavà, el club al qual va fer de mecenes del 2014 al 2016, és la seva nova casa. L’empresari, a través dels seus contactes, ha ajudat perquè l’entitat tanqui un acord amb el Mercantil que ha d’assegurar la supervivència del club que estava a un pas de la desaparició. Però la seva primera mesura ha estat propiciar la destitució d’Antonio Escudero. El malestar en contra del tècnic era evident des de feia setmanes; l’entrenador es negava a fer jugar, per motius esportius, el fill de Coe, el lateral Adri Garcia. La destitució, doncs, es va produir després d’un empat contra el Figueres (2-2), aconseguit en l’últim minut i després que, per segona setmana consecutiva, Adri Garcia no fos inclòs en la llista de convocats.

El Gavà no va donar cap raó pública per a l’acomiadament del tècnic, però internament va comunicar que el viratge del projecte comportava un canvi a la banqueta. De fet, segons fonts internes, el club va decidir acomiadar l’extècnic de la Muntanyesa sense que acabés el partit a Vilatenim (2-2). La insistència de José García sobre l’actual junta directiva al voltant de l’acomiadament d’Escudero va donar els seus fruits, segons aquestes fonts.

En els darrers mesos, Coe no ha tingut un bon feeling amb Escudero, perquè el tècnic no donava oportunitats, per raons esportives, a Adri Garcia, lateral dret de l’equip i fill del president de Hummel a Espanya i Portugal. El cos tècnic sempre havia tingut bones paraules pel coratge i la bona actitud del jugador. El curs passat, el lateral també va jugar al juvenil del Sabadell, al Sabadell B i, fins i tot, va arribar a ser convocat amb el primer equip quan Coe estava al capdavant de les operacions del conjunt arlequinat.

El nou projecte

Com és habitual en l’empresari barceloní, Coe no serà la cara visible en les operacions del Gavà. Però els seus contactes han propiciat que l’entitat estigui a prop d’aconseguir una vinculació amb el Mercantil (club de futbol de base de Sabadell) que ha de salvar l’entitat de la desaparició. El Mercantil utilitzaria la plataforma que suposa que el Gavà jugui a tercera divisió o a primera catalana, mentre que el Gavà es beneficiaria del múscul econòmic aportat per l’entitat vallesana a través d’un contracte que ha signat amb inversors xinesos. El pacte entre les parts està tancat, només falta una auditoria que validi l’acord el mes d’abril. Aquesta entesa suposaria la salvació de l’entitat, ja que permetria fer front als deutes (uns 300.000 euros entre Hisenda, Seguretat Social, resolucions judicials i més.)

Josu Julián torna a l’entitat blaugrana

Instants després de comunicar que el Gavà destituïa Escudero, i sense que hi hagi temps de posar-se d’acord per a la liquidació del contracte (no serà fàcil, perquè el tècnic no cobra des de l’octubre), el conjunt blaugrana va comunicar la incorporació de Josu Julián com a entrenador. Julián havia estat segon entrenador d’Escudero aquesta mateixa temporada fins que, fart dels impagaments i per desavinences amb el primer entrenador, va decidir marxar el mes de desembre. De fet, el bloqueig de la seva fitxa no va permetre algunes incorporacions. Ara torna a fer-se càrrec del dinovè classificat (15 punts) amb l’objectiu de la permanència ben lluny, ja que la té a set punts. A més, la plantilla només ha cobrat una mensualitat durant aquesta temporada, tot i que té més estabilitat interna –no econòmica– gràcies a les diverses incorporacions que s’han produït.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)