Girona

futbol

Derbi Barça-Girona

Un 6-1 més cridaner que dolorós

El Girona digereix amb normalitat la derrota més àmplia en la LFP, conscient que el Barça, i sobretot Messi, estan en un altre nivell

Machín va plantejar un partit totalment diferent al de la primera volta, però del cos a cos, els gironins en van sortir escaldats

L’última vegada que el Girona havia encaixat mitja dotzena de gols va ser a segona B, al camp del Nàstic (6-0), el curs 2003/04, i aquella golejada va fer força més mal que la de dissabte al Camp Nou, perquè va ser un fre definitiu a les aspiracions dels gironins de fer la fase d’ascens a segona A. El 6-1 de dissabte al Camp Nou va ser molt més cridaner que dolorós, ja que perdre al camp del Barça és el més normal del món i sortir golejat és fins i tot habitual. I a efectes de classificació, la derrota no va fer ni pessigolles: el Girona va començar la jornada 25 amb +16 punts respecte al descens i l’acabarà amb +15.

Dos estils, un desenllaç

Entre el Barça-Girona i el Girona-Barça, Machín només va fer quatre canvis en l’alineació i un va ser a la porteria (Bounou per Iraizoz). Els altres van ser a la sala de màquines (Aleix Garcia va ser titular a Montilivi i Àlex Granell al Camp Nou), a la mitja punta (Douglas Luiz va jugar en la primera volta i Borja García en la segona) i a dalt, sempre sense Stuani (Olunga va jugar al camp del Girona i Choco Lozano ho va fer al camp del Barça). En l’onze de dissabte del Girona, deu futbolistes de l’onze –tots menys Bernardo– jugaven a segona A.

Pablo Machín va optar al Camp Nou perquè es veiés un Girona més recognoscible que no pas el de la primera volta contra els blaugrana, amb un dibuix asimètric pel marcatge individual de Maffeo a Messi i per la presència de tres suplents, Aleix, Douglas i Olunga. Posteriorment, el mateix tècnic va reconèixer que enmig d’una setmana de tres partits havia prioritzat els compromisos del Leganés i el Celta. Malgrat tot, en el 0-3 a Montilivi, dos dels gols van ser en pròpia porteria i Messi va tenir un dels partits més desagraïts. Al Camp Nou, la valentia del Girona –defensa avançada i Maffeo lluny de Messi– va acabar amb golejada. Però plantant l’autocar, el partit també hauria acabat probablement amb derrota.

Ni el 0-3 ni el 6-1 fan mal contra un equip que està en un altre nivell i que té un tal Leo Messi. I tant li fa si el plantejament és atrevit o més conservador.

6-1

al Camp Nou

en un cos a cos amb el Barça.

0-3

a Montilivi

amb Maffeo 90’ sobre Messi.

EL RESULTAT GLOBAL

9-1
a favor del Barça
entre el 0-3 de la primera volta a Montilivi i el 6-1 de dissabte al Camp Nou

L’ONZE DEL GIRONA

10
jugadors
de l’onze titular jugaven la temporada passada a 2a A. Tots menys Bernardo.

EL DESCENS

15
punts
més (cinc victòries) que el 18è classificat (Las Palmas) conserva el Girona en la jornada 25.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)