Girona

futbol

girona

Una fortalesa digna de podi

El Girona buscarà demà la sisena victòria davant la seva afició, un mèrit que només ha aconseguit tres vegades des que és en la Lliga de Futbol Professional

Si supera el Deportivo, igualarà les millors ratxes de primera, del Barça i del Sevilla

El Barça es va mostrar intractable al Camp Nou fins que el Celta va ser el primer d’esgarrapar-hi un empat (2-2), com va fer més endavant el Getafe (0-0). Al Sánchez Pizjuán, i després de l’empat contra l’Espanyol en l’estrena, el Sevilla va fer un ple de divuit punts fins que el Llevant hi va aconseguir un empat sense gols. Les sis victòries consecutives, amb sèries ja tancades tant per al Barça com per al Sevilla, són el sostre d’un equip local aquesta temporada a primera. I el Girona té a l’abast afegir-s’hi, si és capaç de derrotar demà el Deportivo de la Corunya en el partit que obrirà la 28a jornada. L’equip de Pablo Machín ha convertit Montilivi en una fortalesa des que l’Alavés el va deixar glaçat amb aquella remuntada impensable (2-3), el 4 de desembre. Si mantenen demà l’empenta i supera el Deportivo, els blanc-i-vermells celebraran la sisena victòria seguida com a locals, un mèrit que només han aconseguit tres vegades durant la dècada en la Lliga de Futbol Professional. I això que són debutants a primera.

Al darrere del Barça i el Sevilla, amb cinc victòries seguides a casa, només hi ha el Real Madrid i el Girona, amb la diferència que el conjunt de Zinedine Zidane –ara en torna a acumular quatre– la va veure tancada amb el 0-3 que el Barça es va endur del Bernabéu. Els gironins, que havien tastat l’exigència de la categoria en els primers mesos de competició –8 punts de 24–, van marcar un punt d’inflexió contra el Getafe, en un partit lleig resolt amb un gol de Stuani, en l’última cita del 2017 a Montilivi. Després, va arribar la golejada rècord contra Las Palmas (6-0), els triomfs solvents i inapel·lables contra l’Athletic Club (2-0) i el Leganés (3-0) i l’1-0 contra el Celta. Tot plegat, amb un balanç immaculat no només de punts (quinze de quinze), sinó també de gols, ja que l’equip n’ha celebrat tretze i no n’ha encaixat ni un.

El Getafe, final i inici

El Girona va començar la millor sèrie de resultats a casa a primera divisió contra el mateix rival amb què havia tancat l’anterior. La temporada passada, en plena cursa cap a l’ascens directe, el Girona va agafar molta empenta gràcies a la fiabilitat a casa. Va igualar el sostre de victòries com a local (sis) a segona A –de la temporada 2012/13– amb un 2-1 contra el Valladolid i la va superar amb un triomf per la mínima contra el Mallorca, gràcies a un gol en la recta final de Juanpe. El Getafe arribava com a primera amenaça directa, el 4 de març, i es va endur una golejada d’escàndol que semblava arraconar-lo de la lluita –quedava 12 punts per sota–, tot i que va acabar reaccionant i fent patir el Girona. Aquell 5-1 deixava el nou rècord en vuit victòries consecutives a Montilivi. El més curiós és que, després del sostre, va arribar una encallada també de rècord, perquè els blanc-i-vermells van encadenar tres derrotes davant la seva afició –contra el Cadis (1-2), el Rayo Vallecano (1-3) i l’UCAM (1-2)–, cosa que no havien viscut mai des de l’ascens a segona A.

Ara, la recerca de la cinquena victòria seguida a Montilivi arriba amb el Girona en estat pletòric, després d’haver obtingut dos triomfs contra rivals directes –el Celta (1-0) i el Vila-real (0-2)– i haver declarat obertament que, amb la permanència garantida gràcies als 40 punts que acumula, lluita per accedir a competicions europees. El Deportivo, en canvi, arriba demà a Girona en plena crisi, després d’encadenar dotze jornades sense guanyar. A camp contrari, els gallecs només han guanyat un partit –a Las Palmas, en la desena jornada (1-3)– i n’han empatat tres.

FA UN ANY

13-0
és el balanç
entre els gols marcats i els encaixats pel Girona en la sèrie de cinc victòries consecutives.
El sostre del Girona són les vuit victòries que va lligar el curs de l’ascens
El Sevilla i el Barça van obtenir 18 punts de 18 possibles a casa i el Madrid, 15 de 15
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)