Girona

futbol

girona

Stuani, l’encert absolut

El Girona va pagar 3 milions d’euros al Middlesbrough per l’uruguaià, que té contracte fins al 2020, una clàusula propera als 20 milions i que ja ha despertat l’interès de diversos clubs

El punta és a un gol d’igualar els 18 que van fer Despotovic i Coro, el sostre d’un pitxitxi del Girona des que és en la LFP

El fitxatge de Cristhian Stuani tenia els seus riscos, perquè els prop de 3 milions d’euros que el Girona va pagar a l’estiu al Middlesbrugh eren el pressupost de tota la plantilla en alguns anys de segona A. Però a primera divisió, tot es multiplica per molt i, en aquest nou context, Quique Cárcel va visualitzar que l’uruguaià podria encaixar en el dibuix de Pablo Machín per la seva condició d’home d’àrea i de rematador. Vint-i-nou partits de lliga després, ja ningú no dubta que l’encert és absolut: el director esportiu la va clavar amb Stuani com el davanter ho fa amb la pilota quan té una oportunitat. Amb una eficiència del 35% (17 gols de 48 rematades a porteria), l’uruguaià marca un gol cada 115 minuts. Una barbaritat.

Prop de 20 milions

Amb contracte amb el Girona fins al 2020, els clubs que se senten atrets pel davanter uruguaià ja tenen assumit que si el volen hauran de passar per caixa. El club de Montilivi el va blindar amb una clàusula propera als 20 milions d’euros, que és el que val la llibertat del jugador, que a l’octubre va fer 31 anys. Stuani, però, ja ha donat mostres suficients de la seva solvència i el més probable és que acabi arribant alguna oferta a Montilivi. La Real Sociedad, el Betis i el Sevilla ja haurien aixecat les orelles.

Les prestacions que el davanter està oferint al Girona li obren de bat a bat les portes del mundial de Rússia. Ningú no dubta que Cristhian Stuani hi serà malgrat l’espectacular potencial ofensiu que té la selecció de l’Uruguai, amb tres futbolistes d’aquest país entre els set màxims artillers de primera divisió –Luis Suárez, segon amb 21 gols; Stuani, quart amb 17, superant Maxi Gómez, setè amb 13– sense oblidar futbolistes que destaquen en altres lligues com Cavani (PSG).

De rècord

Poca gent dubta ja que Stuani acabarà el curs com a màxim realitzador històric del Girona en una temporada des que l’equip juga en la Lliga de Futbol Professional. El sostre el comparteixen Ranko Despotivic (2010/11) i el banyolí Ferran Corominas (2011/12), amb 18 gols a segona A en una lliga de 42 jornades. Stuani és a un sol gol d’igualar aquest rècord, amb l’afegit que ho farà a la màxima categoria i en una competició amb quatre partits menys que la lliga de segona A.

Stuani també lidera la classificació de jugadors més letals en el joc aeri de les principals lligues europees. Amb els dos que va fer al Bernabéu, ja n’ha fet nou amb el cap (els altres els ha fet un amb l’esquerra i set amb la dreta, dels quals quatre, de penal).

El futbolista del Girona també s’ha mostrat especialment inspirat a Montilivi (dels 17 gols que ha fet, 12 han estat a l’estadi, davant la seva afició). També ha marcat nou vegades el gol més difícil, que és el que serveix per obrir la llauna. Va ser en els partits contra l’Atlético de Madrid, el Real Madrid, el Betis, l’Alavés, el Getafe, Las Palmas, l’Athletic, el Leganés, el Vila-real i el Deportivo. D’aquests nou partits, només un va acabar en derrota (Alavés, 2-3) i dos en empats (Atlético, 2-2 i Betis, 2-2). L’uruguaià, a més, ha mostrat un ple encert des del punt de penal, amb quatre gols de quatre intents des dels onze metres.

L’OBRELLAUNES

Dels disset gols de l’uruguaià, nou han servit per avançar el Girona en el marcador

NOU GOLS DE CAP

És el jugador de primera i de les principals lligues europees més letal en el joc aeri

MILLOR A CASA

Tot i la inspiració al Bernabéu, el gran idil·li de Stuani és a Montilivi (12 gols)

MUNDIAL I FUTUR

El paper al Girona li garanteix una plaça a Rússia i qui sap si també un canvi d’aires
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)