3a divisió FEF

JOAN ESTEVA

EXENTRENADOR DE L’EUROPA

“Se’ns va abandonar una mica a la nostra sort”

Esteva explica que la decisió de plegar de l’Europa “surt del cor, intentant ser honest amb un mateix”

“Al gener estàvem vivint un gran moment i [amb les baixes] se’ns va tallar les ales”

La setmana passada, l’Europa va anunciar un relleu a la banqueta amb vista al curs vinent. Però l’adeu de l’actual entrenador, Joan Esteva (Barcelona, 28-4-1973), es va precipitar. Ell mateix va anunciar que plegava després de l’empat en el derbi contra el Sant Andreu. Una decisió que, segons explica, ha pres per coherència amb el que ha passat les últimes setmanes.

Com està?
Doncs tranquil i pensant en el futur. Estic bé.
La decisió no és fàcil, com és que decideix prendre-la?
És una decisió que surt del cor, del que un sent, presa intentant fer les coses de la millor manera possible i intentant ser honest amb un mateix.
Imagino que tot el que ha passat les últimes setmanes, en especial la darrera, ho ha precipitat tot...
Aquest desenllaç és la suma de tot el que ha anat passant durant tota la temporada. Al final, havent fet una molt bona campanya i amb la plantilla havent fet una feina extraordinària, amb molt d’esforç i sacrifici, arriba el moment en què has complert els objectius i veus que el somni de fer la promoció s’escapa. Llavors planteges quina serà la teva situació en el futur i veus que el club va per un altre camí. Per això he decidit fer un pas enrere.
El sorprèn, veure com s’han fet les coses?
Jo tenia pressa per saber quins plans tenia el club, o bé per començar a treballar amb vista a la temporada que ve o bé perquè tothom sabés quina era la meva situació en el futur i poder fer plans. Segurament, la sorpresa ha estat que jo no seguís, perquè potser la gent esperava que hi hagués una continuïtat en el projecte.
Creu que, amb la feina feta i tots els condicionants que ha tingut, no se l’ha valorat prou?
Jo crec que l’equip mereixia que se l’ajudés, per la trajectòria que tenia i per la dinàmica ascendent que el va dur a situar-nos entre els quatre primers a final de gener. En aquell inici d’any, el bloc transmetia coses molt positives i sento que, tant als jugadors com al cos tècnic, se’ns va tallar les ales. No es va fer res per compensar les baixes i entenc que se’ns va abandonar una mica a la nostra sort. L’equip va fer una grandíssima feina i tinc la sensació que això no ha tingut cap premi ni cap recompensa.
No li queda l’espina de pensar que, sense la pèrdua de potencial al gener, hauria pogut jugar la fase d’ascens?
L’objectiu era estar en una situació més tranquil·la que la de la temporada passada i estar tan amunt com fos possible. Volíem un equip competitiu i amb identitat pròpia, i això s’ha complert amb escreix. Mai ho sabrem, si haguéssim fet play-off, però crec que amb les bones sensacions que exhibíem, si no s’haguessin pres les decisions que es van prendre i s’haguessin rellevat les baixes, hauríem pogut fer coses importants.
Pensant en clau de futur, la feina feta aquí pot ser un bon reclam per a vostè, no troba?
Estic gratament sorprès de com ha estat la reacció de gairebé tothom en l’entorn del club i del món del futbol en general. Hi ha cert reconeixement amb el treball que s’ha fet. El fet que tothom se sorprengui amb com ha anat tot, em fa sentir tranquil i satisfet amb la feina feta. Però més enllà de tot això he de posar en valor el meu agraïment a la plantilla, al cos tècnic i també al director esportiu, ja que hem hagut de fer grans esforços per fer front a les mancances que hem anat patint. Hem pogut il·lusionar la nostra afició i gaudir d’un equip que ha ofert una bona imatge.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)