Girona

Un groc molt ben gestionat

El Girona és el quart equip de primera divisió que veu més targetes grogues, però només ha tingut nou baixes en tota la lliga per acumulació d’amonestacions

El capità, que divendres va veure la desena cartolina, és el primer jugador de la plantilla que es perdrà un segon partit per sanció

Després de les nou primeres jornades, el Girona no només era l’equip que havia vist més targetes de la primera divisió (37), sinó també de les principals lligues europees. Els de Machín han continuat carregant fort, però han rebaixat aquella mitjana inicial que va arribar a ser de 4,1 per partit fins a les 2,7 actuals. Ara ja no és l’equip que més grogues ha vist perquè, si José Bordalás està en alguna banqueta, el seu equip té tots els números de liderar aquest rànquing. De fet, el Getafe ja juga una lliga a part, amb 102 amonestacions.

El Girona va tornar divendres al mal camí perquè va rebre set targetes contra el Betis, quatre de les quals es van concentrar a partir del minut 85 i la majoria van ser fruit de la impotència de veure’s abocat a una derrota després que l’àrbitre hagués anul·lat fins a tres gols als blanc-i-vermells. Aquesta carregada va trencar una sèrie de cinc partits en què els de Machín havien frenat més que mai la sagnia amb un total de cinc targetes (una per partit).

El Girona no ha acabat cap dels 32 partits sense veure cap targeta, tot i que ho va aconseguir a posteriori contra el Vila-real al Madrigal perquè el comitè de competició va fer cas de les al·legacions del club de Montilivi i va deixar sense efecte la cartolina que havia vist Àlex Granell.

9 sancionats, 3 advertits

Precisament el capità del Girona és el futbolista més amonestat de l’equip i està en el top ten dels jugadors que més grogues han vist de la categoria. Els reis de les targetes són dos migcampistes més –Lerma (Llevant) i Parejo (València)– i un lateral –Jaume Costa (Vila-real)–. De les deu targetes que ha rebut Granell, vuit han estat per fer la traveta a un contrari; una per discutir amb un rival i una altra (al camp del Madrid), per haver llançat amb el partit acabat i en senyal de desaprovació la pilota al cos d’un futbolista rival (Marcelo).

Granell és l’únic jugador del Girona que ha complert dos cicles (es va perdre el partit de la primera volta a Ipurua i dijous no jugarà a Mendizorrotza). Tot i que les targetes van arribar a ser una amenaça molt real a mitja lliga –hi va haver partits amb cinc futbolistes a una cartolina de la suspensió–, el cert és que el Girona ha gestionat molt bé aquest aspecte i només en el partit al camp del Màlaga Machín va tenir dos sancionats alhora (Juanpe i Aday). Stuani es va perdre el partit a Riazor; Bernardo va ser baixa al Villamarín i Maffeo, al Pizjuán; mentre que Pere Pons no va poder jugar el Girona-Getafe, i Mojica, el Girona-Llevant.

Pel que fa als jugadors advertits de sanció, la llista està reduïda a tres: Douglas Luiz, Timor i Portu. El murcià es va afegir a la llista divendres passat, però el brasiler i el valencià fa temps que aguanten amb quatre, tot i que el seu protagonisme també és escàs. Douglas es manté amb quatre des de l’octubre i Timor, des del gener després d’haver vist quatre targetes en quatre partits consecutius (jornades 15, 16, 17 i 18).

Ni una expulsió

Si el Girona és el quart equip més castigat per les grogues –només el superen el Getafe, el Vila-real i el Leganés–, els de Machín tenen l’honor de ser un dels dos únics equips que no han estat objecte ni d’una sola expulsió, igual que l’Athletic i ben lluny del Màlaga, que n’acumula vuit. De fet, fa gairebé un any de l’última expulsió, que va ser la d’Alcalá a Lugo (1-2) en el minut 87 per doble groga, el 30 d’abril del 2017. Tampoc havia rebut cap vermella el Barça, fins que Sergi Roberto va ser expulsat ahir.

SENSE EXPULSATS

Juntament amb l’Athletic, el Girona és l’únic equip que no ha vist cap vermella

TRES ADVERTITS

Portu, Timor i Douglas Luiz són els tres jugadors que estan a una groga de la sanció
Advertits de sanció
Portu 4 targetes
Timor 4
Douglas Luiz 4
A 2 targetes
Maffeo 8
Stuani 8
Muniesa 3
Ramalho 3
Aleix Garcia 3
A 3 targetes
Bernardo 7
Juanpe 7
Pere Pons 7
Aday 7
Alcalá 2
Borja García 2
A 4 targetes
Mojica 6 Bounou 1 Iraizoz 1
A 5 targetes
Granell 10
Planas 0
Olunga 0
Choco Lozano 0
Eloi Amagat 0
Targetes per partit
9. Deportivo-Girona 8 32. Girona-Betis 7 3. Athletic-Girona 6 18. València-Girona 5 7. Celta-Girona 5 12. Girona-R. Sociedad 4 11. Llevant-Girona 4 8. Girona-Vila-real 4 26. Girona-Celta 3 24. Girona-Leganés 3 20. Atlético-Girona 3 15. Espanyol-Girona 3 6. Girona-Barça 3 5. Leganés-Girona 3 2. Girona-Màlaga 3 31. R. Sociedad-Girona 2 29. R. Madrid-Girona 2 23 Sevilla-Girona 2 19. Girona-Las Palmas 2 17. Eibar-Girona 2 16. Girona-Getafe 2 10. Girona-Real Madrid 2 4. Girona-Sevilla 2 1. Girona-Atlético 2 30. Girona-Llevant 1 28. Girona-Deportivo 1 25. Barça-Girona 1 22. Girona-Athletic 1 21. Màlaga-Girona 1 14. Girona-Alavés 1 13. Betis-Girona 1 27. Vila-real-Girona 0 (*) (*) Granell va ser amonestat al Madrigal, però el comitè va deixar la targeta sense efecte.

CARREGADES

Contra el Betis (7 targetes), el Girona va quedar a una del rècord (8 a Riazor)

L’EXCEPCIÓ

Les al·legacions per Granell van fer que el Girona acabés sense targetes a Vila-real
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)