Reus

El camí de la maduració

Reus. Àlex Carbonell viu un protagonisme i un rendiment creixents la temporada del debut a segona A. El jove migcampista vallesà va ser decisiu en la victòria contra el Cadis

És una temporada important per a Àlex Carbonell (Cerdanyola del Vallès, 1997). Després de tota una vida al Barça, el migcampista va canviar d’aires a l’estiu i va signar per tres temporades amb el Reus per encetar una nova etapa en el procés de creixement. De moment, l’aposta li està sortint bé, ja que té força protagonisme en un equip en el qual no era fàcil entrar, molt fet després d’una bona primera temporada a segona A, i més per a un futbolista que va començar la temporada amb 19 anys i que no havia jugat mai en una categoria professional. Ha tingut una participació irregular –el fet d’haver estat unes setmanes lesionat en l’inici de lliga no el va ajudar–, però acumula 17 partits –15 com a titular– i té un pes creixent, amb bones actuacions en les dues últimes jornades. Va sortir després del descans i va ajudar en la millora del Reus en la segona meitat contra l’Sporting, malgrat la derrota final, i va ser clau dissabte en la victòria dels roig-i-negres contra el Cadis amb un partit complet i amb la participació decisiva en el gol de la victòria. Va buscar el forat fins a trobar-lo per fer un xut que el porter Alberto Cifuentes va rebutjar als peus de Dejan Lekic, que no va fallar.

“Carbonell va donar mostres a Gijón que està bé, i sempre que algú demana pas li obro la porta”, va afirmar després del partit contra el Cadis Aritz López Garai, que, exceptuant la defensa i la porteria, no té futbolistes intocables. El migcampista, per la seva banda, accepta quan no entra en els plans del tècnic, i quan juga mira d’aprofitar-ho al màxim per continuar madurant.

“És la primera experiència a segona A i tots els minuts que tingui són benvinguts, i així m’ho prenc”, afirma el futbolista vallesà, que explica que se sent cada vegada més còmode, sobretot ara que López Garai el fa jugar més avançat i amb més llibertat. El tècnic basc va utilitzar contra el Cadis un triple pivot al mig del camp, amb Gus Ledes com a vèrtex defensiu i Juan Domínguez i Àlex Carbonell al davant.

L’exjugador del Barça espera mantenir la titularitat i que l’equip no perdi l’ambició. Recorda que la permanència no està enllestida –“si ens quedem amb 44 punts no ens salvarem”, afirma– i que han d’acabar la lliga “com més amunt millor”.

LES FRASES

Cada cop em sento més còmode. És la primera experiència a segona A i tots els minuts que tingui són benvinguts, i així m’ho prenc

Ara podria dir que tot és perfecte, però si ens quedem amb 44 punts no ens salvarem
Àlex Carbonell
migcampista del reus

A Albacete a canviar la tendència

El Reus necessita sis punts per assegurar-se la permanència en els set partits que li queden, quatre dels quals són a camp contrari, on es mostra molt més feble que al seu estadi. Si com a local els números són molt bons –sis partits consecutius sense perdre, amb quatre victòries i cap gol encaixat–, la història és molt diferent com a visitant, “la pota coixa” de la temporada tal com ho defineix Àlex Carbonell, que espera que el seu equip trenqui les estadístiques dissabte al camp de l’Albacete. L’equip roig-i-negre ha perdut cinc dels sis últims desplaçaments –l’altre és un empat–, en què només ha fet tres gols.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)