Girona

Montilivi perd la màgia

Encallats. El Girona encadena la segona derrota davant de la seva afició i ha fet 1 punt dels últims 9 com a local després del rècord de sis victòries consecutives sense rebre cap gol

Tot estava preparat per a una altra festa grossa, i l’afició va respondre de manera massiva. Tres dies després de sorprendre l’Alavés a Mendizorrotza, i l’endemà de rebre amb alegria la victòria del Barça en la final de copa que premiarà el setè classificat, el Girona tenia l’oportunitat de fer un pas ferm més allà on més a gust se sentia. Però va sortir creu. Penalitzat per la falta de punteria i la diferència d’efectivitat amb l’Espanyol, el Girona i la seva afició es van endur un revés que li complica les expectatives europees i que el farà jugar amb pressió diumenge al migdia a Getafe.

El conjunt blanc-i-vermell, que havia fet de Montilivi un fortí, ha perdut la relació que tenia amb el seu estadi en els primers mesos del 2018. El 0-2 de l’Espanyol d’ahir al migdia és la segona derrota consecutiva del conjunt de Pablo Machín com a local, que fa dues jornades va veure com el Betis també s’enduia els tres punts (0-1) malgrat la insistència dels gironins arran d’un canvi de sistema, en la segona part. Ahir, amb el partit una mica més madur, Machín també va rescatar el 4-4-2, però no hi va haver manera de perforar la porteria de Pau López. Dels tres últims partits com a local –just després de la magnífica sèrie de sis victòries seguides amb la porteria immaculada–, el conjunt de Pablo Machín només n’ha tret un punt, contra el Llevant (1-1).

El Girona va tallar dijous a Mendizorrotza una sequera de 274 minuts, amb els gols d’Aleix Garcia i Stuani, de penal. Ahir, però, l’equip va tornar a acabar sense batre el porter rival, fet que li ha passat en tres dels quatre últims partits (5-0 a Anoeta, 0-1 contra el Betis i 0-2 ahir). És el novè partit de tota la temporada (34 jornades) sense veure porteria.

Novens, a un punt

El Girona, que tenia l’oportunitat de situar-se en zona d’Europa League –tenint en compte que el Sevilla i el Vila-real han ajornat el partit d’aquest cap de setmana–, ocupa ara el novè lloc, amb un punt menys que el conjunt andalús, setè. Entre tots dos, però, hi ha el Getafe, que té un punt més que el Girona i que el rebrà diumenge. En la lluita, també hi ha el Celta, amb dos punts menys. La Real tenia l’oportunitat d’enganxar-s’hi, però va perdre al camp del Màlaga, que ja estava descendit. Els bascos tenen quatre punts menys que el Girona.

LA LLUITA EUROPEA

L’ensopegada farà viatjar el Girona amb necessitat al camp del Getafe, un dels molts aspirants

SEQUERA

3
partits
dels últims quatre de lliga sense que el Girona hagi marcat cap gol, més enllà dels que li van anul·lar contra el Betis.

12.313 espectadors, la tercera millor entrada de la temporada

X.M.

El partit entre el Girona i l’Espanyol d’ahir va ser un dels enfrontaments amb millor ambient a la graderia de l’estadi de Montilivi. I és que el duel català entre gironins i periquitos va registrar la tercera millor entrada de tota la temporada amb 12.313 espectadors, només superada pels partits entre el Girona i el Madrid (13.383 espectadors) i contra el Barça (13.305), en què els abonats no van faltar a la cita i es va aconseguir un ple gairebé absolut a la capacitat total, de 13.444 espectadors amb les noves grades supletòries.

Els aficionats de l’Espanyol, més de mig miler, concentrats, la majoria, al sector de l’afició rival –també n’hi havien de repartits per la resta de sectors de l’estadi–, es van deixar sentir durant tot l’enfrontament, així com els aficionats del Girona, que gràcies als aplaudidors que es van repartir van fer molt soroll, sobretot durant la primera meitat, per esperonar els seus jugadors. Abans de l’inici del matx, a la zona on se situa la penya Jovent Gironí es va desplegar una pancarta gegant amb el lema: “Enamorats del Girona, ara i sempre”, que va acolorir la graderia del gol sud en una matinal de futbol en què la meteorologia va acompanyar i el sol de justícia va augmentar més la temperatura. També hi va haver més soroll de l’habitual en el minut 17:14, amb crits a favor de la independència seguits de molts reclamant llibertat. En aquest moment, també es van veure diverses banderes espanyoles al córner on s’ubicava la major part de l’afició visitant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)