Girona

L’esquena, el taló d’Aquil·les

El Girona ha encaixat 21 dels 52 gols en la lliga quan els davanters rivals han guanyat l’esquena als centrals de Pablo Machín, amb l’últim exemple del 0-2 de Gerard Moreno de diumenge passat

La Real Sociedad ha marcat cinc gols contra els gironins amb aquest moviment, mentre que el Barça i el Real Madrid n’hi han fet tres

Al llarg de les últimes temporades el Girona s’ha caracteritzat pel fet de ser un equip molt sòlid en defensa, amb una formació de tres centrals molt difícil d’atacar pels davanters rivals. Tot i així, tot sistema de joc té els seus punts dèbils, i pel que fa a aquest curs el Girona està patint més del compte amb un moviment ofensiu molt concret dels equips contrincants, concretament quan aconsegueixen agafar l’esquena dels centrals gironins per acabar definint en els últims metres. Sense anar gaire lluny, diumenge passat l’Espanyol va marcar així el definitiu 0-2 a Montilivi mitjançant Gerard Moreno, que va superar Bernardo i Juanpe corrent abans de batre Bounou aixecant la pilota per sobre del porter. “No hem parat el mig del camp i han fet una passada perfecta, i la definició de Gerard és d’enorme qualitat”, explicava Pablo Machín després del partit.

Aquesta mateixa jugada –evidentment sempre amb els matisos corresponents– ha penalitzat el Girona amb molts gols aquest curs, concretament en 21 dels 52 que ha rebut en la lliga, una xifra gens menyspreable.

D’Aduriz a Moreno

Unes vegades per culpa de badades defensives i altres per mèrits dels jugadors rivals –en la majoria d’ocasions la velocitat dels davanters és un aspecte clau per explicar un problema que, d’altra banda, pateixen molts altres equips–, el fet és que el Girona ha deixat escapar força punts per culpa d’aquest tipus de gols. La primera diana en contra amb aquest segell la va marcar Aduriz a San Mamés en la jornada 3 (2-0) després de rebre la passada de la mort de Williams, que prèviament havia guanyat l’esquena a Aday. Entre el d’Aduriz i el de Gerard Moreno el Girona va encaixar 19 gols més de la mateixa manera, amb el blaugrana Luis Suárez com el futbolista que més se n’ha aprofitat, amb tres gols (un a Montilivi i dos al Camp Nou), seguit d’Ozarzabal (Real Sociedad), Cristiano Ronaldo (Real Madrid) i Cédric Bakambu (abans en el Vila-real i ara a les files del Beijing Sinobo Guoan de la lliga xinesa). Pel que fa als equips que més s’han recreat guanyant l’esquena a la defensa del Girona hi trobem la Real Sociedad, amb cinc gols d’aquest tipus entre els dos partits d’aquesta temporada, i el Barça i el Real Madrid, amb tres.

D’altra banda, també és cert que el conjunt gironí ha estat capaç de fer mal als contrincants amb la mateixa medicina –la velocitat sobretot de Portu és sempre un maldecap per als rivals–, encara que sense tanta freqüència com a la inversa.

J.3. ATHLETIC - GIRONA 2-0 (2-0) Williams guanya l’esquena a Aday i dona la passada de la mort a Aduriz, que no perdona. J.4. GIRONA - SEVILLA 0-1 (0-1) Muriel és més ràpid que Juanpe i marca amb la cama esquerra, després de superar les mans toves de Gorka. J.6. GIRONA - BARÇA 0-3 (0-3) Luis Suárez aprofita la passada a l’espai de Sergi Roberto per marcar el 0-3 a Montilivi. J.7. CELTA - GIRONA 2-2 (3-3) Wass dona una gran assistència a Maxi Gómez, que supera Gorka amb la cama dreta. J.8. GIRONA - VILA-REAL 0-1 (1-2) Bakambu es queda tot sol davant del porter després d’una gran assistència de Trigueros i afusella Iraizoz. J.8. GIRONA- VILA-REAL 0-2 (1-2) Fornals inicia el contraatac i assisteix Bakambu, letal, que torna a marcar amb una forta rematada. J.12. GIRONA - R. SOCIEDAD 0-1 (1-1) Willian José marca un golàs després d’aprofitar la passada d’Oyarzabal, driblar Bernardo i batre Bounou. J.20. ATLÉTICO - GIRONA 1-0 (1-1) A passada de Thomas, Diego Costa guanya l’esquena als centrals i assisteix Griezmann perquè marqui a plaer. J.23. SEVILLA - GIRONA 1-0 (1-0) Correa és més ràpid que els defenses a la carrera, supera Bounou amb un toc suau i Sarabia empeny la pilota a dins. J.25. BARÇA - GIRONA 1-1 (6-1) Messi deixa tot sol Suárez, que no perdona amb la cama esquerra, superant Bounou. J.25. BARÇA - GIRONA 4-1 (6-1) En una jugada molt semblant, Messi assisteix Coutinho, i aquest dona la passada definitiva a Suárez. J.29. R. MADRID - GIRONA 2-1 (6-3) Karim Benzema habilita Cristiano Ronaldo, que es desmarca a la perfecció i supera Bounou amb la cama esquerra. J.29. R. MADRID - GIRONA 5-2 (6-3) Gran assistència de Modric cap a Gareth Bale, que enganya la defensa gironina i marca amb la dreta. J.29. R. MADRID - GIRONA 6-3 (6-3) Bona visió de joc de Toni Kroos, que connecta amb Cristiano Ronaldo i aquest defineix al primer toc. J.30 GIRONA - LLEVANT 1-1 (1-1) Passada bombada a l’espai cap a Morales, que trenca el fora de joc, dribla Bounou i marca a dins de l’àrea. J.31. R. SOCIEDAD - GIRONA 2-0 (5-0) Pardo aixeca el cap, veu Januzaj i el belga dribla el porter i marca, demostrant la seva qualitat. J.31. R. SOCIEDAD - GIRONA 3-0 (5-0) Zurutuza connecta amb la bona desmarcada d’Oyarzabal, que defineix a la perfecció. J.31. R. SOCIEDAD - GIRONA 4-0 (5-0) En una jugada gairebé calcada, Zurutuza torna a assistir Oyarzabal, a qui Bounou no pot frenar amb la sortida. J.31. R. SOCIEDAD - GIRONA 5-0 (5-0) Tercera assistència d’un gran Zurutuza, que ara serveix el gol en safata a Juanmi, que feia poc havia entrat al camp. J.32. GIRONA - BETIS 0-1 (0-1) Espectacular conducció de Joaquín, que la passa a Loren i el davanter supera Bounou aixecant la pilota. J. 34 GIRONA - ESPANYOL 0-2 (0-2) Bona visió de joc de Sergi Darder, que connecta mil·limètricament amb Gerard Moreno i aquest no perdona superant el porter amb un toc de ‘killer’.
3
gols
després de guanyar l’esquena als centrals del Girona ha marcat Luis Suárez, i 2 Bakambu, Cristiano i Oyarzabal.
No hem parat el mig del camp i han fet una passada perfecta, i la definició de Gerard és d’enorme qualitat
Pablo Machín
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)