Girona

Per somiar s’ha d’afinar de nou la punteria

Poc gol. Dels nou partits que el Girona no ha marcat en la lliga, tres han arribat en les últimes quatre jornades

En les últimes jornades de lliga, quan la lluita s’intensifica, sempre és més difícil marcar, però també és quan més fa falta i el Girona ho està vivint en primera persona. En els últims quatre partits als de Pablo Machín els ha costat més del que estaven acostumats veure porteria i només han aconseguit marcar en un d’ells, al camp de l’Alavés i gràcies a dues jugades a pilota aturada com una falta directa d’Aleix Garcia i un penal de Stuani (1-2). Amb la punteria desafinada en els partits contra la Real Sociedad, el Betis i l’Espanyol, els gironins han viscut una de les pitjors ratxes golejadores de la temporada i saben que hi han de posar remei perquè per anar a Europa el Girona necessita victòries.

Amb aquests tres últims partits sense marcar, el Girona ja s’ha quedat amb un zero a favor en el marcador en nou partits de lliga, els mateixos que en les 42 jornades del curs passat. Curiosament els de Pablo Machín han funcionat més o menys a batzegades, i és que a l’inici de temporada van viure una molt mala ratxa amb quatre jornades –entre la 3 i la 6– sense veure porteria en els partits contra l’Athletic, el Sevilla, el Leganés i el Barça. Després d’aquell mal inici golejador el Girona va canviar del tot l’estadística encadenant 14 partits de lliga marcant com a mínim un gol, una de les millors ratxes de la lliga, abans de quedar en blanc en dos partits seguits a fora contra el Màlaga i el Sevilla –els sevillans són els únics que han deixat el Girona a zero en els dos partits de lliga–. Després, fins a la jornada 30 el Girona va encadenar 7 partits seguits marcant.

Diumenge, a Getafe, els blanc-i-vermells volen tornar a canviar la dinàmica amb la confiança de saber que a fora el rendiment golejador no ha estat gaire diferent que a casa –5 zeros a domicili i 4 a Montilivi.

Encaixar en mal moment

Si no es pot guanyar, com a mínim no perdre. Al Girona li està costant fer bona aquesta màxima, i és que de les nou vegades que s’ha quedat sense marcar en només dues, als camps del Leganés i del Màlaga, ha resistit amb la porteria a zero per sumar un punt. En els altres set partits els gironins han encaixat com a mínim un gol que els ha deixat amb les mans buides, fins i tot en els partits en què han generat més ocasions que el rival, com ara diumenge a Montilivi contra l’Espanyol.

JORNADA 3
Athletic Club - Girona 2-0
JORNADA 4
Girona - Sevilla 0-1
JORNADA 5
Leganés - Girona 0-0
JORNADA 6
Girona - Barça 0-3
JORNADA 21
Màlaga - Girona 0-0
JORNADA 23
Sevilla - Girona 1-0
JORNADA 31
Real Sociedad - Girona 5-0
JORNADA 32
Girona - Betis 0-1
JORNADA 34
Girona - Espanyol 0-2 BALANÇ: 2 empats / 7 derrotes

La pitjor ratxa de Portu amb el Girona passa factura

Una de les explicacions de per què al Girona li està costant tant marcar últimament és que el segon màxim golejador de l’equip ha abaixat el ritme que portava. Portu va sorprendre a tothom marcant 11 gols en les 26 primeres jornades i, a més, posant la dina en equips de renom com el Barça, el Madrid o l’Atlético. Des de llavors el murcià no ha tingut la mateixa sort de cara a porteria i ja encadena vuit jornades sense veure porteria, la sequera més llarga del mitjapunta en les dues temporades que porta al club. En partits consecutius de lliga només ha estat més temps sense marcar de temporada a temporada, ja que no va veure porteria en les 5 últimes jornades del curs passat a 2a A ni en les 6 primeres que va jugar a primera divisió. A banda d’aquesta ratxa repartida entre els dos cursos, Portu només havia estat sense marcar en sis partits consecutius, entre la jornada 22 i la 27 de la temporada passada –en la 28 no va marcar perquè no va jugar contra el Getafe.

Curiosament, la sequera de Portu va començar després de tres partits seguits marcant un gol –Leganés, Barça i Celta– per segon cop aquest curs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)