Girona

MARC BERNAUS

EXFUTBOLISTA DEL GIRONA I EL GETAFE I ACTUALMENT REPRESENTANT DE JUGADORS

“És el pitjor camp per anar a jugar-t’hi alguna cosa”

“El Girona ha de ser el mateix equip de sempre, però el Getafe és un equip molt sòlid i el seu tècnic porta els jugadors al límit”

“El que estan fent és de bojos, estan triomfant a primera amb el que feien a segona A”

El sostre del Girona? Si no l’han tocat, poc els falta, tot i que jugar a Europa ja seria l’hòstia. És per treure’s el barret
L’ascens a primera amb el Getafe és el millor record de la carrera. En el Girona m’hauria agradat aportar molt més

Marc Bernaus (Andorra, 2-2-1977) és un dels pocs futbolistes que ha jugat en el futbol professional amb el Girona (2008/09 i 2009/10) i el Getafe (2003/04), dos equips que s’enfrontaran avui al Coliseum Alfonso Pérez en un duel vital per a les aspiracions europees dels dos clubs. Bernaus, ara representant de futbolistes, repassa present, passat i futur de dos dels seus exequips i pronostica un duel d’allò més exigent.

Getafe-Girona, un partit clau per poder jugar a Europa la temporada vinent.
Si m’ho diuen a l’estiu no m’ho hauria imaginat, tots dos estan fent una temporada increïble. Són dos equips que demostren que fent les coses bé i amb seny es poden aconseguir moltes coses, fins i tot a primera divisió. Que en el primer any a primera el Girona estigui on està crec que se li hauria de donar encara més valor del que se li està donant, i pel que fa al Getafe conec bé la casa, vaig tenir la sort de poder pujar a primera amb ells. L’altre dia vaig estar allà i segueix el mateix president, també la Luz, la cap de premsa... és com una família. Han fet les coses bé, agafant un bon tècnic, un bon director esportiu com en Ramon Planes que mou el mercat com ningú, i tot plegat els permet estar així de bé. Per a mi és un orgull veure aquests dos equips allà on estan.
Pel que fa al partit en si, el preveu igualat?
Sí, serà un partit molt difícil, perquè el Getafe a casa és un equip molt fort, molt intens, crec que és el pitjor camp per anar a jugar-t’hi alguna cosa.
Com creu que pot fer mal el Girona al camp del Getafe?
Crec que el Girona ha de ser el mateix equip que sol ser sempre, el que passa que l’entrenador del Getafe els porta al límit, inclús al límit del reglament, són jugadors que ell coneix perfectament, se’ls ha fet molt seus... Però no tinc cap dubte que el Girona competirà a Getafe, encara que els costarà.
Què és el que més el sorprèn del conjunt gironí?
El que estan fent és de bojos, sobretot l’adaptació que estan tenint a primera. El que estaven fent a 2a A els ha servit per triomfar a primera, això és el que més m’ha impactat. Normalment puges a primera i penses que s’haurà de canviar tot, fitxar molts jugadors.... però el Girona no. Crec que la base és a la banqueta, l’èxit de tot, a part dels jugadors, està en Pablo Machín. I també que el club ha posat unes bones bases, i també és per treure’s el barret amb el director esportiu, Quique Cárcel, que ve de picar pedra i això també és molt important, tenir els peus a terra quan puges a primera i tenir les coses clares. Me n’alegro perquè s’ho mereixen.
Vist el que s’ha vist aquesta temporada, on creu que està el sostre del club?
No sé si ja estan al sostre, o que son capaços de posar-se a Europa, que ja seria l’hòstia. A partir d’aquí no sé de que serà capaç el club i que voldran fer, però el sostre si no l’han tocat aquest any ja poc li queda.
Al Getafe nomes hi va jugar un curs (2003/04), però va ser d’allò més intens, amb un ascens a primera divisió.
El millor record de la meva carrera. He tingut la sort de viure tres ascensos, dos a 2a B i un a primera divisió, i la sensació és gairebé com la de ser pare, és brutal. Vaig tenir la sort d’aconseguir-ho i a sobre jugant molt.
Curiosament l’entrenador era Josu Uribe, també ex-Girona, que tampoc va continuar en el Getafe a l’elit, igual que vostè.
Exacte, en el meu cas tenia un any més de contracte i vam parlar de renovar, però el Getafe va fitxar Pernía i a mi em va trucar l’Elx per anar a segona A amb un contracte de tres anys i bones perspectives. Si m’hagués enganxat amb 22 anys m’hauria quedat, però vaig preferir anar a assegurar, tot i que no jugar a primera és de les poques espines que em van quedar clavades en el futbol. Pel que fa a Uribe, ell no comptava pujar i abans va començar a moure el mercat i el president se’n va assabentar. Al final vam acabar pujant i la imatge de la plaça de Getafe a rebentar i la gent cridant “Uribe, quédate” i el president i el mister mirant-se va ser brutal, encara la recordo.
En el Girona hi va estar dos anys (2008/09 i 2009/10) i va viure alguna salvació agònica.
Sí, la de Kiko Ratón. Del Girona també em va quedar l’espina clavada que aquí, a casa, és on menys vaig jugar gairebé. M’hauria agradat aportar molt més.
Després de retirar-se s’ha dedicat a la representació de futbolistes. Tot un món...
Sí, és una altra història diferent, però no deixes d’estar relacionat amb el futbol. Et vas acostumant i la veritat és que estic content.
Un dels jugadors que representa és Àlex Moreno (Rayo), que ha estat relacionat amb el Girona durant en els últims anys. Com està la possibilitat que acabi recalant a Montilivi?
L’Àlex és el meu Ferrari, des que el vaig agafar amb 17 anys que segueixo amb ell, és pràcticament un fill per a mi. Crec que ja és a prop de tornar a primera, no crec que torni a jugar a segona A. On jugarà no t’ho puc dir perquè encara no s’està movent el mercat. Sí que el Girona s’ha interessat moltes vegades per ell, però també hi ha altres clubs, el Rayo també pot acabar pujant... Ja veurem, però és un jugador per ser top a primera divisió, això segur. Mai hem deixat de tenir contacte amb el Girona perquè és un jugador que sempre ha agradat a Montilivi, però a partir d’aquí dependrà del que vulgui fer el Girona i el Rayo, amb qui encara té un any més de contracte.
Internacional amb Andorra, va marcar el gol que va donar la primera victòria oficial de tota la història de la selecció, contra Macedònia el 2004. Sembla que a poc a poc Andorra va fent passos endavant en el futbol.
Són records bonics també, però quan jo estava jugant a nivell professional moltes vegades havia de prioritzar els clubs, per això només hi vaig jugar trenta i pocs partits, perquè llavors les seleccions solien jugar el cap de setmana i si a segona A te n’anaves a jugar quan tornaves ja t’havien pres el lloc. Ara la selecció andorrana està millorant molt, obtenint resultats, ja no encaixen aquelles golejades d’anys enrere. El nivell continua estant a anys llum de les altres seleccions, perquè la base de l’equip és l’Andorra de primera catalana, però l’altre dia per exemple van guanyar a Hongria i en l’aspecte físic s’està millorant bastant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)