Transistors i llàgrimes

3a divisió. La Pobla de Mafumet i el Prat van veure com se’ls esmunyien les esperances de fer la promoció d’ascens amb la notícia del gol del Terrassa en el minut 86 a Castelldefels

El municipal dels Canyars de Castelldefels tindrà un lloc en la història del Terrassa. Allà, el conjunt vallesà va aconseguir classificar-se per a la promoció d’ascens amb una diana en els últims instants. Però la notícia del penal i el posterior gol del terrassenc Toro va caure com un galleda d’aigua freda en dos punts de la geografia catalana: a Vilafranca del Penedès, on el Prat guanyava per 0-2 i fins aleshores era el gran beneficiat de la derrota dels dos rivals directes, i a Sant Adrià de Besòs, on la Pobla va ser incapaç de marcar el gol de l’empat que necessitava per classificar-se en quarta posició.

“No volia saber els altres resultats, però el delegat del Vilafranca ens els anava dient i era conscient de tot plegat quan anava passant”, reconeixia l’entrenador potablava, Pedro Dólera: “Els últims 15 minuts no s’acabaven mai. Em passava pel cap tota la temporada i pensava que ja tocava que alguna vegada ens tornessin alguna injustícia que hem patit durant aquesta temporada.” El Prat, tècnicament, es va quedar a quatre minuts d’aconseguir la preuada quarta posició. La Pobla, en canvi, va patir el sotrac des del primer minut: amb un empat ja en feia prou si el Terrassa no guanyava, però l’Espanyol B va marcar només de començar. “Feia una setmana que preparàvem el partit i en la primera jugada ens marquen. El gol destrossa l’equip”, deia l’entrenador de la Pobla de Mafumet, Juan Manuel Pavón: “El vestidor? Enfonsat i molt trist per la derrota. És un cop duríssim.”

LES REACCIONS

Feia una setmana que preparàvem el xoc i en la primera jugada ens marquen. El gol ens destrossa
Juan Manuel Pavón
entrenador de la pobla
Els últims 15 minuts no s’acabaven mai. Em passava pel cap tota la temporada
Pedro Dólera
entrenador del prat
Minut 1
Gol de l’Espanyol B contra la Pobla. Amb la resta de marcadors 0-0, el quart classificat era el Terrassa.
Minut 4
Gol del Castelldefels contra el Terrassa (1-0). Ara és la Pobla qui es classifica (1-0) perquè el Prat empata (0-0).
Minut 62
Gol del Prat a Vilafranca. Amb les derrotes dels rivals directes (1-0 i 1-0), els potablava són quarts.
Minut 69
Gol del Prat a Vilafranca (2-0). Els potablava eixamplen distàncies però un gol del Terrassa o de la Pobla els deixa fora.
Minut 75
Gol del Terrassa a Castelldefels (1-1). Els vallesans són quarts mentre la Pobla no empati.
Minut 79
Gol del Castelldefels (2-1). El Prat torna a col·locar-se en quarta posició.
Minut 86
Gol del Terrassa a Castelldefels (2-2). Els vallesans avancen els pratencs mentre la Pobla no marqui.
Final
Un gol de la Pobla (1-0) hauria classificat el filial del Nàstic i un gol del Castelldefels (2-2) hauria donat el quart lloc al Prat. Al final, el Terrassa és qui va somriure amb la classificació.