2a divisió FEF

El camí és per gaudir-lo

Fase d’ascens a 2a divisió A. El Cornellà escriurà una nova pàgina en la seva història i en la del futbol català estrenant-se en una promoció per pujar al futbol professional

Numèricament les probabilitats són baixes, però el Cornellà s’ha fet un expert a desafiar la lògica al llarg de la seva història, especialment la més recent des que es va desfer de l’expresident Pepe Gálvez i va iniciar una etapa fresca i revitalitzadora. I escalant i escalant, el conjunt verd s’ha trobat que avui, dia 20 de maig del 2018, podrà escriure una nova pàgina del llibre de la seva història ja que inicia el repte, més ferm que mai, de pujar al futbol professional. Els verds han anat trencant barreres en el futbol català, amb determinació però gaudint del paisatge: precisament el que farà avui quan intenti derrotar l’Sporting B en l’anada de la primera eliminatòria mentre gaudeix molt merescudament del camí que està fent.

“Fa deu anys, el Cornellà estava a primera catalana i ara disputarà una fase d’ascens per pujar a segona divisió. Espero que tothom en sigui conscient perquè el camp ha de ser una olla de pressió”, remarcava en la prèvia Jordi Roger, tècnic dels verds. La rauxa que ha caracteritzat el conjunt verd, accentuada pel seu petit i estret terreny de joc, és la principal arma contra un filial amb molta qualitat tècnica. Per això, els verds intentaran que factors com la pilota aturada, les transicions ofensives i el joc directe siguin la tendència dominadora del partit. Això, juntament amb la feina defensiva d’una línia de quatre ben assentada en la competició –i liderada pel jove Edgar González– aproparà els verds a la victòria. “L’equip arriba molt bé al partit. Ens hem tret la pressió de sobre. Ho havíem de fer i ara estem molt contents d’haver arribat. Tenim molta il·lusió per superar l’eliminatòria”, explica Roger, que tornarà a deixar a la banqueta Leon de Kogel –que ha arribat molt just físicament al tram final– per atorgar el pes ofensiu de l’equip a Rafa Mujica.

El rival

Si bé el grup 2 no és el grup més potent, l’Sporting B és un filial dissenyat per pujar: la gent jove, acabada de sortir del juvenil, està en un segon pla mentre que jugadors que voregen els 25 anys, de molta qualitat, tenen un pes preponderant. “Són un molt bon equip –diu Jordi Roger–. Tenen jugadors joves però amb experiència a segona A. No influirà pas el fet que no sàpiguen si el seu primer equip pujarà o no a primera [ho té molt difícil per fer-ho directament i s’ho haurà de jugar en la promoció d’ascens]”.

L’Sporting, en canvi, tem el municipal de Cornellà i tota la rauxa que hi posa el rival quan juga de local. “Hem de preparar i batallar la pilota aturada, el joc directe i les segones jugades. És vital la concentració per no cometre errades”, manifestava l’entrenador de l’Sporting B, José Alberto López: “En les eliminatòries d’anada i tornada és important marcar fora de casa. Però em preocupa fer un bon partit i aconseguir un bon resultat. Si mantenim la porteria a zero, després és molt difícil que no marquem un gol a casa.”

LA PRÈVIA

L’equip arriba molt bé al partit. Ens hem tret la pressió de sobre; ho havíem de fer i ara estem molt contents d’haver arribat. Tenim molta il·lusió
Fa deu anys, el Cornellà jugava a primera catalana i ara disputarà una fase d’ascens per pujar a segona divisió
Jordi Roger
entrenador del cornellà
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)