El protagonista

Cristhian Stuani

El mundial podia esperar

Hi havia al·licients col·lectius en el tancament d’una temporada per recordar, i també reptes personals. Cristhian Stuani té el mundial a tocar, però no volia tancar la lliga sense perdre l’oportunitat d’engreixar encara més un compte golejador per presumir. I ho va fer amb majúscules. Lluny de demanar descans pensant en la cita de Rússia, l’uruguaià va sortir motivat en un estadi amb un ambient ridícul a la graderia i en va sortir premiat. El depredador del Girona havia començat la lliga sorprenent tothom, amb un doblet contra l’Atlético a Montilivi, i la va tancar de la mateixa manera. No només va arribar a la vintena de gols, sinó que ha tancat la seva temporada més productiva a primera amb 21 gols, només un menys que el seu sostre com a professional, a segona A amb l’Albacete.

El Girona va marcar el 0-1 fent valer la connexió entre els seus dos grans referents ofensius. Portu va progressar per la dreta i va trobar amb una centrada el cop de cap de Stuani, que no va perdonar (5’). Era el vintè gol en la lliga de l’uruguaià, la meitat dels quals de cap. Amb la defensa local força desconnectada, ja després de l’empat de penal de Calleri, l’exjugador del Middlesbrough va rebre una altra centrada de Portu, però va rematar més forçat (14’). Els atacants se sentien bé. Stuani va tornar l’assistència a Portu, que va preferir cedir a Lozano (18’). El partit va tenir estones de gairebé tanta fredor com l’ambient de les graderies del Gran Canària. Poc abans del descans, va aparèixer Stuani, amb una acció de davanter pur. Va recollir una pilota solta dins l’àrea després d’una errada dels locals, es va girar, va deixar retratat Ximo Navarro i, ja de cara a porteria, va batre Chichizola amb un xut creuat amb la cama dreta. Un bonic gol que tornava a situar el Girona al davant en el marcador i que significava el quart doblet de Stuani amb la samarreta blanc-i-vermella. A més de l’estrena contra l’Atlético, també ho havia aconseguit contra l’Athletic i al Santiago Bernabéu.

En una segona part més apagada, va buscar una centrada de Choco Lozano, però no hi va arribar. La seva ocasió més clara del segon període va ser en estratègia. Granell la va posar des de la dreta, l’uruguaià va quedar sol i va fer una rematada de cap desviada (70’). Just després, va mirar d’assistir Portu, però la passada li va sortir massa llarga.

Machín va substituir Maffeo i Choco Lozano i va mantenir Stuani al camp, que quan el partit i la temporada s’acabaven de consumir encara demanava la pilota a l’espai. Fins que, ja en el minut 85, va ser substituït per Olunga. Felicitat per Machín quan se n’anava cap a la banqueta, el màxim golejador del Girona en la Lliga de Futbol Professional tancava un curs impecable. Ja se’n pot anar cap al mundial, amb tot l’orgull.

4
doblets
. Ja ho va fer contra l’Atlético (2-2), l’Athletic (2-0) i al camp del Madrid (6-3)