Girona

Un partit molt car de veure

Amistós. El Figueres i el Girona tanquen el curs amb el matx commemoratiu del centenari del club empordanès. Els dos equips s’han trobat només quatre vegades en una categoria en 30 anys

El Figueres i el Girona s’enfronten avui a les 20.15 h en un duel amistós que servirà per tancar la temporada dels dos equips i també per donar el tret de sortida als actes del centenari del club de l’Alt Empordà. El partit entre dos dels equips amb més història de la demarcació ha estat per contra car de veure pel que fa a la competició oficial. De fet, a part del darrer duel de copa Catalunya del curs 2013/14, que es va disputar a Vilatenim, en els darrers 30 anys d’història les dues entitats només han compartit en quatre cursos la mateixa categoria.

L’amistós, que es va acordar arran de la contractació del llavors tècnic del Figueres, Chicho Pèlach, pel Peralada, el filial del Girona, el passat mes de gener, servirà per abaixar el teló d’una temporada prou productiva per als dos equips. La Unió ha acabat d’una forma brillant el seu sisè curs consecutiu a tercera –desè amb 53 punts–, mentre que els de Montilivi han fet una gran temporada en el seu primer curs a primera divisió –desè amb 51 punts.

Els de l’Alt Empordà i els gironins han conviscut durant bones èpoques de la seva història més recent en pols oposats. Durant el final de la dècada dels vuitanta i principis dels noranta, els figuerencs vivien la seva etapa més daurada a segona A, categoria que van perdre el curs 1992/93, un any abans de celebrar el 75è aniversari. Les dues següents temporades van coincidir amb el Girona, que els següents vuit anys conviuria entre la tercera divisió i, fins i tot, la primera catalana. La campanya 2003/04 i 2004/05 també va ser un punt de convivència comuna per als dos a segona B, però només dos anys després el Figueres patiria una refundació que el faria iniciar el curs 2007/08 a la categoria més baixa del futbol català, la llavors anomenada tercera regional. La Unió va escalar meritòriament i consecutivament cinc categories fins instal·lar-se a l’actual tercera, una categoria prou competitiva i sostenible per al club que, això sí, somia tornar al bronze, una categoria en què ha participat en catorze cursos en els darrers trenta anys –del 1993/94 al 2006/07.

L’època més dura del Figueres ha coincidit amb els millors anys de la història del Girona. L’ascens a segona A després de molts anys i la consolidació a la categoria de plata –hi va jugar nou temporades consecutives– va permetre als gironins fer el pas a la màxima categoria.

El Figueres, que fa més d’una setmana que va acabar la lliga al grup cinquè, comptarà diversos jugadors que s’acomiadaran del club després de diverses temporades. La Unió intentarà plantar cara i donar una bona imatge davant la seva afició amb un Girona que pensa ja en unes merescudes vacances i amb l’única baixa confirmada de Mojica, ja a Colòmbia.

EL PACTE

L’amistós es va acordar arran del fitxatge de Chicho, llavors tècnic de la Unió, pel Peralada

SEMPRE ALLUNYATS

Les èpoques bones del Figueres o les del Girona han coincidit amb les fosques del rival

El darrer precedent a la copa Catalunya

El Figueres i el Girona es van trobar per última vegada el curs 2013/14 en un partit disputat a Vilatenim el 4 de març corresponent a la copa Catalunya. Els figuerencs, entrenats llavors per Francesc Cargol, que va agafar el relleu de Xavi Punsí, va poder empatar a zero contra un Girona dirigit per Javi López, el segon tècnic de la temporada després de Ricardo Rodríguez, l’antecessor de Pablo Machín. Els de Montilivi vivien un via crucis per salvar la categoria a segona A i es van presentar al matx amb els jugadors menys habituals. Palatsí va ser l’heroi blanc-i-vermell aturant un penal a Argi i el decisiu a Moñino.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)