Reus

DEJAN LEKIC

DAVANTER DEL REUS

“La temporada que ve hem de lluitar per l’ascens”

“Ja ens hem salvat i és important i té mèrit, però hem de mirar sempre amunt i demanar més”

“Puc competir a aquest nivell dos o tres anys més, i ho donaré tot per fer-ho”

Els gols que he fet no són molts, però uns quants han servit per guanyar. Estic content i el curs que ve espero continuar igual

Dejan Lekic (Kraljevo, Sèrbia, 1985) va arribar al Reus l’últim dia del mercat d’estiu i per això li va costar entrar a l’equip. La seva aportació va anar en progressió i en la segona volta s’ha consolidat com a davanter centre titular i ha marcat gols clau que han ajudat l’equip roig-i-negre a segellar la permanència a tres jornades del final i que l’han situat com a màxim golejador de l’equip, amb vuit dianes. El club l’acaba de renovar fins al juny del 2019 i ja pensa en la temporada que ve, en què vol un Reus lluitant per l’ascens.

Quin ambient es respira aquests dies a la plantilla, la tranquil·litat per haver aconseguit la permanència o la resignació per no poder lluitar per algun objectiu més ambiciós?
Ja ens hem salvat, i és important, tot i que la situació no és còmoda; a tothom li agrada tenir objectius importants pels quals lluitar. A Granada vam fer un bon treball tot i que vam perdre, i ara contra el Còrdova tenim la motivació del 5-0 del partit de la primera volta, ja que volem demostrar que no som pitjors que ells. Hem de ser professionals i competir fins al final, lluitar en cada partit per aconseguir una bona posició final en la classificació.
L’any passat el Reus va acabar onzè amb 55 punts i ara és tretzè amb 52. Fins a quin punt hi ha l’objectiu de superar-ho?
Sí, ho volem fer i tenim dos partits per aconseguir-ho. Sobretot serà important guanyar aquest cap de setmana el Còrdova i després puntuar a Alcorcón. Per al club i el seu creixement seria molt bo acabar aquesta temporada millor que la passada.
Potser no han pogut lluitar per estar entre els primers, però és remarcable haver segellat ja la permanència tenint en compte la igualtat i la dificultat de la categoria?
Sí, és un gran mèrit de tot l’equip, del club, de l’afició... Hi ha uns quants equips que hauran de lluitar fins a l’última jornada per no baixar a segona B, a la competició hi ha molts equips amb potencial per estar a primera... És per això que crec que hem fet una bona temporada i en podem estar satisfets. Però hem de mirar sempre amunt, demanar més, i per això l’any que ve ho hem de fer millor per lluitar pel play-off, per l’ascens.
Està content amb els vuit gols que ha fet, tenint en compte que la majoria han valgut punts i que al Reus li costa marcar?
Sí. Els gols que he fet no són molts, sobretot si els comparem amb els de Jaime Mata, Raúl de Tomás i Sergi Guardiola. Però no som un equip que en faci molts i la sort és que uns quants dels que he fet han servit per guanyar i puntuar. A veure si la temporada que ve puc continuar igual.
El fet d’haver arribat a l’equip al final de l’estiu, ja amb la lliga començada, el va condicionar molt?
Sí, sempre condiciona. L’equip ja està molt fet, l’onze està força definit... A més, t’has de preparar bé físicament, agafar el ritme de competició. És un treball complicat i al principi em va costar.
Quin creu que és el secret del Reus, que va fer que l’any passat fos la revelació i que aquest hagi mantingut el nivell?
Som un equip molt unit, no hi ha estrelles ni futbolistes que marquin grans diferències. Juguem al mateix, ataquem junts, defensem junts, som un equip compacte i que treballa molt bé. No ens rendim mai i sempre competim fins al final.
La seva renovació és la millor prova que s’hi troba molt bé, al Reus, no?
Sí, i tant. He fet un bon treball, suposo que amb els gols he cridat l’atenció al club. El club, l’equip, el cos tècnic i els companys confien en mi, i jo en tots ells. Si de cara a la temporada que ve continuem igual estem en el bon camí.
A punt de fer 33 anys, en quin punt de la seva carrera es troba?
Crec que puc competir a aquest nivell encara uns anys més, dos o tres, i ho donaré tot per fer-ho. La confiança que em dona el Reus m’anirà molt bé.
La bona segona volta que ha fet li ha servit per reivindicar-se, per comprovar que té corda?
Sí, n’estic molt content. Em demostra que amb bon treball, amb bons entrenaments, amb bona alimentació, cuidant-me, puc donar més de mi mateix. Estic molt motivat per continuar.
La temporada que ve, a què ha d’aspirar el Reus?
Hi ha exemples d’equips que han jugat recentment a segona B i que ara ho fan a primera. Per què no el Reus? Sempre depèn del club, dels jugadors, però hem demostrat que aquí, al nostre estadi, podem derrotar qualsevol rival, també els de dalt, sempre competint al màxim, de manera que podem ser ambiciosos. Jo, per exemple, si ho puc dir, pensaré en l’ascens.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)