Girona

Machín, amb les maletes fetes

El Girona dona per perdut el tècnic de Gómara, que ahir va accelerar les negociacions amb el club del Sánchez Pizjuán fins a arribar a un acord per dos anys

L’operació representarà un milió d’euros per al club de Montilivi, però el maldecap el té ara Quique Cárcel, que ha de buscar tècnic i refer una plantilla feta a mida per al sistema de Machín

Un milió d’euros i un maldecap, que depèn de com pot ser molt gran. Tot serà per al Girona. Pablo Machín trencarà la vinculació amb el club de Montilivi per firmar pel Sevilla fins al 2020. No ha acceptat la proposta del Girona, que li oferia un contracte fins al 2021 i que el club no ha volgut millorar per no entrar en una subhasta. Ahir a la tarda, Quique Cárcel ja el donava per perdut i al Sánchez Pizjuán el donaven per fet.

Machín va agafar el Girona amb un peu i mig a segona B i l’ha deixat a primera divisió. Una trajectòria impecable que l’ha situat en les llistes de la majoria d’equips sense entrenador. Se l’ha endut finalment el Sevilla, un equip que el curs 2018/19 jugarà Europa League després d’un any en blanc de títols malgrat haver arribat als quarts de final de la Champions (eliminat pel Bayern Munic) i a la final de copa (destrossat pel Barça). Els andalusos han fulminat dos entrenadors (Eduardo Berizzo i Vicenzo Montella) abans d’encomanar-se a Joaquín Caparrós, que el va reanimar en el tram final de la lliga de primera divisió (setè). Caparrós, ara director de futbol del Sevilla, és qui ha portat les negociacions amb Pablo Machín, juntament amb els exjugadors Carlos Marchena i Paco Gallardo.

Alarma a Montilivi

La marxa de Machín farà activar el pla B que Cárcel no havia evolucionat perquè confiava que el tècnic acceptaria liderar el projecte a llarg termini. Amb una plantilla feta a mida de Machín –sistema amb tres centrals–, ara s’haurà de veure si Quique Cárcel busca un entrenador que es pugui adaptar al que ja hi ha o també li tocarà sacsejar la plantilla.

De tota manera, un dels grans temors serà veure si Machín, que segur que implementarà a Sevilla el 3-4-2-1 o el 3-5-2, voldrà endur-se cap al Sánchez Pizjuán algun dels pesos pesants de la plantilla, cosa que podria deixar molt despullat el Girona.

Ja fa uns mesos que el Sevilla havia aixecat les orelles amb la temporada de Cristhian Stuani. Ahir, al Pizjuán ja relacionaven també la contractació de Machín amb un probable interès per Portu. Són dos jugadors que al Girona li han donat el 64% dels gols d’aquesta temporada (21 l’uruguaià i 11 el murcià), tot i que la seva llibertat també s’enfila fins als 20 milions d’euros cadascun, cosa que fa pensar que és complicat que deixin el Girona malgrat que el Sevilla no té en absolut problemes de liquiditat.

Feinada per a Cárcel

De tenir la plantilla molt ben embastada (18 jugadors amb contracte) i només pendent de fer alguns retocs de qualitat, Quique Cárcel es veurà ara obligat a enfortir els fonaments amb la contractació d’un nou entrenador. Aquesta és ara la màxima prioritat, molt més urgent que les renovacions de Bounou (molt ben encarrilada), de Borja García (un xic més freda) i la contractació de noves incorporacions.

La cerca del tècnic ha passat al capdavant de la llista de feines pendents del director esportiu del Girona. Amb l’Espanyol pendent de fer oficial Rubi, només l’Athletic (té avançat Berizzo), el Leganés, l’ascendit Osca i el Girona no tenen ocupada a hores d’ara la banqueta. I si a Montilivi ve un tècnic que no vol jugar amb centrals, a la plantilla ja hi ha excedent de jugadors en aquest lloc.

EL GRAN TEMOR

El Girona pot quedar despullat si Machín s’endú a Sevilla Stuani, Portu o algú altre

HIPOTECATS

Cárcel ha de decidir si busca un perfil Machín per aprofitar la feina avançada

URGÈNCIA MÀXIMA

Trobar un nou entrenador és des d’ara una prioritat absoluta per al club gironí

I el seu cos tècnic?

Pablo Machín va arribar sol a Girona i el cos tècnic va ser el que ja es va trobar a Montilivi. D’aquell primer equip tècnic de la temporada 2013/14 encara queda el segon entrenador, Jordi Guerrero, i el preparador físic, Jordi Balcells. Aleshores també estaven integrats en el cos tècnic Manel Rodríguez (aquest any a l’Osca amb Rubi) i Diego Tuero com a entrenador de porters (ara a l’Sporting). Aquest últim ja va ser substituït el curs 2014/15 per l’actual tècnic de porters, Omar Harrak. S’haurà de veure si Machín se’n va a Sevilla tal com va arribar a Girona –sol– o s’hi endú algun dels que han estat els seus homes de confiança a Girona.

El Sevilla, el seu tercer club

Tot i els seus set anys d’experiència a la Lliga de Futbol Professional i algun més a les banquetes, el Sevilla tot just serà el tercer club on recalarà Pablo Machín (43 anys). Quan va arribar al Girona en tenia 38 i la seva trajectòria com a entrenador es resumia al Numància, el club on als 23 anys va haver de penjar les botes com a futbolista per una lesió i on va iniciar la formació com a entrenador. Als cinc anys al Girona s’hi han d’afegir els dos com a primer entrenador del Numància (2011/13), on també va ser segon entrenador (d’Arconada, Kresic, Pacheta i Unzué) i també tècnic del Numància B i d’alguns equips de les categories inferiors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)