Girona

El projecte s’ha de reformular

El Girona posa fil a l’agulla per trobar el substitut de Pablo Machín, que tanca una etapa i un estil molt definits a Montilivi

El Sevilla té la intenció d’enllestir avui mateix la contractació de l’entrenador de Gómara

Si no hi ha cap detall que ho faci demorar una mica més, Pablo Machín hauria de canviar avui mateix la banqueta de Montilivi per la del Sánchez Pizjuán. És la intenció del Sevilla, que va accelerar l’acord amb l’entrenador de Gómara dissabte i que preveu acabar d’enllestir totes les gestions necessàries, com el pagament d’un milió d’euros de compensació al Girona, per firmar un contracte per dues temporades amb el tècnic que va dur els gironins a l’elit. Assumida una marxa que marcarà el final d’una etapa brillant i d’un estil molt marcat, el Girona treballa per enllestir la incorporació de la persona que liderarà des de la banqueta un nou cicle a Montilivi.

Quique Cárcel, sí

Pablo Machín, que deixarà un llegat per emmarcar a Montilivi, tenia una temporada més de contracte amb el Girona, com també Quique Cárcel. El club confiava no només allargar la continuïtat de l’entrenador, sinó també la del director esportiu, que va arribar l’estiu del 2014, ja amb Machín a la banqueta. Cárcel sí que té ben encarrilada la seva continuïtat, i és probable que el club anunciï l’acord ben aviat. Serà la primera pedra per garantir l’estabilitat del projecte, encara que s’haurà de reformular perquè perd la peculiaritat que hi havia introduït Machín. El director esportiu sempre havia defensat la idoneïtat de reforçar la figura de l’entrenador –també en algun moment delicat, com la primera volta de la temporada 2015/16– encara que el seu estil de joc no fos el que lligués més amb el de Pep Guardiola i el Manchester City.

Ara, a l’hora d’ocupar el buit que queda a la banqueta de Montilivi, té sentit que el club anglès –el City Football Group comparteix oficialment la propietat del club amb Pere Guardiola des de l’estiu passat– hi vulgui dir la seva i, entre altres coses, miri d’assegurar que els joves futbolistes que cedeixi a Montilivi tinguin més protagonisme que els que han arribat aquest curs (Maffeo al marge) via Manchester. En qualsevol cas, qui assumeix la màxima responsabilitat és Quique Cárcel, que té la missió de fitxar el seu primer entrenador des que va aterrar a Girona, ja que Machín havia arribat al març. Tot i que el director esportiu esperava que el de Gómara acabés acceptant la proposta per allargar el contracte fins al 2021, les últimes setmanes ja havia començat a madurar com reaccionar si perdia l’entrenador i quin perfil hauria de tenir el substitut.

La identitat de l’equip

La tria de l’entrenador s’ha convertit en la gestió prioritària del director esportiu, que paral·lelament haurà de redefinir la identitat d’una plantilla molt avesada al patró de joc amb tres centrals i dos carrilers que Machín aplicava des del dia que va arribar a Montilivi. Els automatismes estaven molt consolidats –ja no només en les demarcacions més específiques sinó en la resta– i jugadors com Pere Pons, Granell, Borja García i Portu hi van anar creixent i han tingut una estrena destacada a la màxima categoria a partir d’aquestes bases. Amb 18 jugadors amb contracte més enllà del juny, Cárcel tenia molta feina avançada. Difícilment, però, reiterarà l’aposta per un estil similar al de Machín, per més acostumats que hi estiguin els futbolistes. Hi haurà feina i maldecaps a l’hora de redefinir la plantilla, però també hi ha marge de maniobra. I les hipoteques en les demarcacions més específiques són relatives. Sí que hi ha molts centrals, perquè tots cinc –Bernardo, Juanpe, Alcalá, Muniesa i Ramalho– tenen contracte, però els carrils estan més buits. Dels quatre que han competit durant l’estrena a primera, Maffeo ja s’ha entès amb l’Stuttgart i Johan Mojica ha tornat al Rayo Vallecano. A més, Carles Planas té més perfil de lateral i, d’entrada, un replantejament li ha d’anar bé, després d’una temporada gairebé en blanc. Si s’acaben els carrilers, Aday Benítez haurà de tornar als orígens com a extrem o mitjapunta, o mirar d’adaptar-se al lateral.

L’altre element que relativitza les urgències és que hi ha temps. Sense haver arribat encara al juny, l’equip afronta el període més llarg de vacances dels últims anys, molt més acostumat a acabar més tard la competició, ja fos perquè la lliga regular a segona A s’allarga més o perquè ho rematava amb la fase d’ascens. Ara, hi ha tot l’estiu per endavant, també per saber si venen a trucar a la porta per endur-se futbolistes com Stuani o Portu, cosa que també condicionaria els moviments a Montilivi.

L’ERA POST-MACHÍN

Quique Cárcel és el responsable de gestionar el relleu i fitxar el seu primer tècnic a Girona

MAL RELATIU

Dos dels quatre carrilers ja són fora i un altre (Planas) té més perfil de lateral

L’HOME FORT

El Girona preveu allargar el lligam del director esportiu, que acaba l’any vinent

HI HA TEMPS

S’ha de fer retocs a una plantilla ben definida, però l’equip té més vacances que mai
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)