Girona

La concessió, una realitat

Llum verd. L’equip de govern, format per CiU, aprovarà avui la concessió de Montilivi al Girona FC per cinquanta anys amb el ‘sí’ del PSC i el PP i l’abstenció de Cs i ERC-MES. La CUP hi diu ‘no’

L’actualitat del Girona FC s’ha desplaçat aquesta setmana del terreny de joc a les oficines de l’Ajuntament de la ciutat, on l’equip de govern, format per CiU, ha acabat d’enllestir i de presentar als grups de l’oposició i a la premsa la proposta per a la nova concessió de l’estadi de Montilivi. Aquesta tarda, en el ple extraordinari que es farà a les 5 de la tarda, es tancarà el darrer capítol d’aquesta carpeta i tot indica que la concessió de Montilivi passarà a mans del Girona FC i dels seus actuals propietaris –el City Football Group i el Girona Football Group– per als pròxims 50 anys. Així doncs, el club de futbol de la ciutat, que aquest curs s’ha estrenat a la màxima categoria del futbol estatal, passarà a ser el gestor únic de l’equipament esportiu, però no el propietari, que continuarà sent l’ens públic gironí. El ple també inclourà la votació per acceptar una modificació del Pla General d’Ordenació Urbanística (PGOU) vinculat amb l’augment de sòl edificable a l’entorn de l’estadi de Montilivi.

Més enllà de la durada de la concessió, l’acord contempla que el Girona FC serà l’únic i màxim responsable de les inversions que s’han de fer a l’estadi, on s’hi preveu una remodelació important amb vista al proper mig segle. De fet, el club blanc-i-vermell pagarà en matèria de cànon una quantitat d’uns 197.000 euros a l’Ajuntament que s’hauran de reinvertir en millores a Montilivi.

Visions diferents

Si no hi ha sorpreses d’última hora, la proposta tirarà endavant amb els 10 vots afirmatius de l’equip de govern (CiU), als quals s’hi afegiran cinc més a través dels quatre regidors i regidores del PSC i el de la representant del PP, Concepció Veray. Pel que fa a l’assentiment dels socialistes, la seva portaveu, Sílvia Paneque, explica que les últimes converses amb l’equip de govern i el club els han fet prendre aquesta decisió: “Es compleixen els dos aspectes que els proposàvem, que eren millorar l’accessibilitat de tot l’estadi i reinvertir diners en projectes de futbol base i femení, i per això hi estem a favor.” En aquesta línia afirmativa s’expressarà el PP: “Hem revisat i analitzat els informes adjunts, especialment el pla de viabilitat econòmica sobretot, i ens sembla correcte. Ens sembla una concessió necessària i que serà positiva per a l’Ajuntament, la ciutadania i el club”, explica la regidora popular.

Sense la total acceptació de l’acord però tampoc amb prou arguments per negar-se a la nova concessió, els grups d’ERC i Ciutadans s’abstindran en la votació. Els republicans ja han explicat que troben a faltar més empatia i vinculació social del Girona FC vers la ciutat, mentre a la formació taronja ahir a la tarda encara maduraven el vot definitiu, que es trobava gairebé estabilitzat en l’abstenció.

La formació política que ha detectat al seu entendre més mancances en la proposta i per això hi votarà en contra és la CUP. Els regidors Laia Pèlach i Lluc Salellas van explicar als mitjans que consideraven la durada de la concessió i diversos aspectes de l’acord “una hipoteca massa gran per a la ciutat”, i que tampoc no veien segur ni clar el retorn cap a la ciutadania en forma de benefici social.

CONVENÇUTS

Al PSC li han acceptat les dues propostes que va fer i el PP el veu del tot necessari

DOS PUNTS

Al ple s’hi votarà la nova concessió i l’augment de terreny edificable a Montilivi

PER FEINA

Amb la concessió es desencallarà la instal·lació de les noves torres de llum a l’estadi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)