Nàstic

Increment de galons

Nàstic. Fali i Rocha hauran d’assumir el rol de líders després de la marxa de referents. El valencià, acabat de renovar, vol consolidar-se al club grana i l’extremeny hi torna després de dos anys i mig

Xavi Molina i Sergio Tejera han marxat del Nàstic aquest estiu i, tal com ja van fer en anys anteriors jugadors com ara Manolo Reina, Xisco Campos i Marcos Jiménez, han deixat el club tarragoní orfe de referents. Així, dos migcampistes grana, per caràcter i trajectòria dins l’equip, hauran d’agafar ara més galons i incrementar el pes dins del vestidor: Fali i David Rocha.

Fali va arribar al Nàstic l’estiu del 2015 provinent de l’Huracán de València i, mig any després, va ser cedit al Barça B. En el filial blaugrana va viure dos anys intensos, amb ascens de categoria i rodatge a segona A, i va exercir de líder en un vestidor molt jove. En el passat mercat d’hivern, el Nàstic necessitava caràcter i per això va decidir finalitzar abans d’hora la cessió de Fali al club blaugrana i el va recuperar per a la segona volta. Malgrat la seva joventut –té 24 anys–, la maduresa i la personalitat van convertir-lo de seguida en un puntal a la gespa i el vestidor, molt apreciat pels aficionats. “Sempre seré el mateix, ja que és el que fa que la gent em respecti. Intento ajudar al màxim, em surt del cor i ho porto a dins. M’agrada competir al màxim i millorar”, afirma Fali davant el repte de liderar l’equip. “Vull ajudar a fer que aquest club no pateixi com els dos últims anys. Hem de fer un bon bloc i tenir les idees clares, i si podem fer grans coses les farem”, assenyala.

David Rocha, per la seva banda, va ser una de les peces clau, intocable al mig del camp i amb gols importants, en l’ascens a segona A del 2015. Després de mig any més al club, l’extremeny va fer les maletes el gener del 2016 per provar sort en el futbol nord-americà, sense gaire continuïtat. Millor li han anat les coses les dues últimes temporades a l’Oviedo, amb 63 partits de lliga en total. Ara, el Nàstic el recupera perquè torni a ser un futbolista clau. “Vinc a sumar i aportar el meu gra de sorra i, sobretot, a ajudar perquè l’equip torni a ser una família, com fa tres anys. Llavors no érem el millor equip però érem una pinya, i això és molt important”, va dir el dia de la seva presentació Rocha, que considera que té més experiència i porta millor la pressió que quan va marxar. L’extremeny té clara la recepta per al Nàstic: “Cal treballar i competir, ser difícils de guanyar, cosa que s’aconsegueix fent un bon grup, fort i honrat. D’entrada, si mirem més enllà dels 50 punts ens equivocarem, i més després dels dos últims anys de patiment. Mantenir-te a segona A és complicat.”

LA XIFRA

106
partits oficials
de Rocha, de 33 anys, en dos anys i mig al Nàstic. Després va jugar al Houston Dynamo i a l’Oviedo.

LES FRASES

Vinc a sumar i a ajudar perquè l’equip torni a ser una família, una pinya, com fa tres anys
David Rocha
migcampista del nàstic

LA XIFRA

Sempre seré el mateix, ajudant al màxim, em surt del cor. M’agrada competir i millorar
Rafael Giménez, ‘Fali’
migcampista del nàstic
22
partits oficials
de Fali, de 24 anys, en dues mitges temporades al Nàstic. Entremig, va passar dos anys cedit a Barça B.

Javi Márquez, l’altre mig experimentat

Fali i Rocha hauran de lluitar per dos llocs en l’onze inicial –si és que José Antonio Gordillo aposta per jugar amb un doble pivot– amb Javi Márquez, un altre futbolista amb experiència i capacitat per ser un home important en la plantilla. Amb 32 anys i vuit temporades a primera divisió, l’exjugador de l’Espanyol i el Granada, entre altres, va arribar en l’últim mercat d’hivern al Nàstic, amb el qual va disputar tretze partits de lliga. A més d’aquests tres futbolistes, també pot jugar al mig del camp, tot i ser de tall més ofensiu, Maikel Mesa; el seu fitxatge per Las Palmas s’ha refredat molt i ara té molts números per continuar vestint de grana. És probable que en el que queda d’estiu el Nàstic reforci una posició fonamental. En els dos partits de pretemporada, el jove mig del planter Óscar Sanz ha tingut minuts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)