2a divisió FEF

Yuya Nakasaka, cessió exòtica en clau Girona per al Peralada

Filial. El mitjapunta japonès de 21 anys arriba cedit amb opció de compra procedent del Vissel Kobe d’Iniesta, en què ha disputat 26 partits a la primera divisió nipona

L’última peça que s’ha unit al projecte del Peralada d’aquesta temporada és la que ve de més lluny, i és que el Girona i el conjunt xampanyer van anunciar ahir la incorporació del mitjapunta japonès de 21 anys Yuya Nakasaka, que arriba procedent del Vissel Kobe, l’equip on juga Andrés Iniesta des que va deixar el Barça. L’internacional sub-23 amb el Japó arriba a l’Alt Empordà per una temporada en qualitat de cedit, però el Girona se’n reserva una opció de compra. “Ja fa temps que l’estàvem seguint i els contactes que tenim allà en parlen molt bé. És un jugador que ja s’ha guanyat un lloc a la primera divisió japonesa i ens ha sortit la bona possibilitat de portar-lo cedit a Peralada”, explica Ivan Hammouch, secretari tècnic del Girona i del Peralada.

Nakasaka arribarà a la categoria de bronze després d’haver jugat ja 26 partits de la primera divisió japonesa, a part de ser internacional amb les categories inferiors de la selecció nipona. Així, doncs, s’espera que pugui fer donar un salt de qualitat a la plantilla que dirigeix Chicho, sempre que la seva adaptació sigui bona.

El mitjapunta japonès es posarà a les ordres de Chicho al més aviat possible, però des de Girona se seguirà de molt a prop la seva progressió, ja que es confia molt en el seu talent. “El portem perquè te bagatge a 1a divisió i pot donar un perfil elevat per mirar més amunt. A partir d’aquí, però, s’ho haurà de guanyar i si ho fa després valorarem si és viable executar l’opció de compra, que ja seria per anar al primer equip”, assegura el secretari tècnic.

Una virtut necessària

Un dels seus millors valors és la polivalència, molt benvinguda al conjunt xampanyer. “Pot jugar en les tres posicions de la mitjapunta i fins i tot d’interior. Ens ajuda que es pugui adaptar perquè amb tres porters a la plantilla i la situació de Pedro Porro necessitem jugadors que ens puguin donar varietat”, reconeix Hammouch.

LA VALORACIÓ

Pot jugar en les tres posicions de la mitjapunta i fins i tot d’interior. Ens ajuda que es pugui adaptar per la situació actual de la plantilla
El portem perquè te bagatge a primera divisió i pot donar un perfil elevat per mirar més amunt
Ivan Hammouch
secretari tècnic del peralada

Pendent del ball d’extracomunitaris

Yuya Nakasaka arriba a Peralada amb opcions de ser una alternativa pel primer equip si respon com s’espera d’ell. De totes maneres no tot dependrà d’ell, i és que només poden estar inscrits per jugar amb el Girona –ja siguin jugadors del primer equip o del filial– un total de tres jugadors extracomunitaris i ell ho és. Ara mateix a la plantilla d’Eusebio només Choco Lozano i Johan Mojica ocupen plaça d’extracomunitaris, de manera que encara en queda una de lliure que podria ocupar ell sempre que no arribi cap altre extracomunitari. Tot i això també tindrà competència entre els jugadors del filial, ja que Paik també és extracomunitari. Per això, la direcció esportiva i el cos tècnic del Girona hauran de decidir entre un dels dos, a no ser que Mojica, en tràmits per aconseguir el passaport espanyol des de que va aterrar per primera vegada a Girona –sempre sembla a prop, però la paperassa mai arriba a temps–, pogués convertir-se en jugador comunitari i deixar una vacant més.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)