Reus

Un maldecap compartit

Reus. El club roig-i-negre, que espera poder inscriure tothom aquesta setmana, no és l’únic amb problemes pel sostre salarial, ja que l’Elx, l’Extremadura i el Còrdova també l’estan patint

Xavi Bartolo va haver de debutar com a tècnic en el futbol professional fent invents. I és que el Reus va viatjar a Las Palmas, on va ensopegar, sense cinc futbolistes importants que no estaven inscrits. És el cas de Vitor, Yoda, Linares, Lekic i Tito Ortiz. Una situació estranya, però que no va ser un cas aïllat. I és que el Còrdova, l’Elx i l’Extremadura tenen un problema similar i no van poder inscriure alguns dels seus futbolistes. Tots els casos tenen un denominador comú: el sostre salarial que imposa la Lliga.

El Reus no ha ofert explicacions concretes del problema –va emetre un comunicat en què no aclaria res–, però darrere de tot plegat hi ha el fet que la Lliga no va acceptar la documentació que el club li havia presentat per justificar el seu límit salarial. Així ho va explicar el president, Xavier Llastarri, en les úniques manifestacions que ha fet respecte a aquesta situació, diumenge passat abans del partit a Catalunya Ràdio. El club roig-i-negre, de fet, espera disposar d’un augment del 10% de seu sostre salarial –passaria dels 4,54 milions del curs passat als cinc– i la Lliga exigeix més documentació per donar el vistiplau a aquesta xifra. Fins llavors, els cinc futbolistes que es van perdre la primera jornada no podran ser inscrits. El club, en tot cas, compta que solucionarà aquest enrenou abans del partit de dissabte que ve contra el Saragossa.

Més enllà de poder tramitar les inscripcions de Vitor, Yoda, Linares, Lekic i Tito Ortiz, el Reus també està pendent de resoldre tots els tràmits per fer oficial la incorporació d’Isaac Cuenca. Al club es compta amb ell com un jugador més de la plantilla.

Un sostre baix

El sostre salarial, que és un mecanisme que la Lliga va aprovar l’any 2013 per controlar que la despesa dels clubs en fitxes no fos superior als seus ingressos, genera problemes als equips amb menys múscul social i econòmic. Així va quedar palès amb els límits establerts la temporada passada, en què el Reus era precisament el segon club amb menys recursos per a salaris. L’entitat del Baix Camp, de fet, va poder disposar de 4,54 milions d’euros per confeccionar la plantilla. Només el Llorca, que acabava de pujar, tenia un sostre més baix (3,78). Uns números que queden lluny dels dels equips amb més massa social o dels que venen de primera, que poden doblar o, fins i tot, triplicar aquestes xifres.

EL LÍMIT

5
milions
és el sostre salarial que espera tenir el Reus, un 10% més que l’any passat (4,54 milions).
Reus
El club roig-i-negre no va poder inscriure Vitor Silva, Yoda, Miguel Linares, Lekic i Tito Ortiz.
Còrdova
El tècnic del club andalús no va poder alinear, perquè no estaven inscrits, Edu Ramos i Kieszek.
Elx
L’equip il·licità no va poder inscriure Manuel Sánchez, Claudio Medina, Borja Martínez i Jony.
Extremadura
L’entrenador no va poder utilitzar jugadors importants. És el cas de Diego Capel, Casto o Chuli.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)