2a divisió FEF

L’estiu de la regeneració

2a divisió B. Després d’assolir l’èxit del ‘play-off’, el Cornellà afronta el pròxim curs amb un bloc molt reformat: s’han fet onze fitxatges i més de la meitat de la plantilla són futbolistes nous

Diumenge que ve, al camp de l’Olot, el Cornellà començarà una nova temporada marcada pels canvis. Després d’haver disputat el primer play-off d’ascens a segona A de la seva història, el club verd inicia un projecte amb un timoner nou –Xavi Calm, el segon de Jordi Roger– i una plantilla reconstruïda, ja que més de la meitat de futbolistes han arribat aquest estiu. Molts canvis, això sí, que no amaguen l’objectiu ambiciós de continuar creixent. El mateix entrenador n’és conscient. “Les expectatives són altes i ho han de ser, que el Cornellà ja fa molt temps que treballa bé. Ara no les podem rebaixar i ens il·lusiona tenir-les”, explica Calm, que adverteix que s’ha de girar full: “Som ambiciosos i tenim l’objectiu d’estar al més amunt possible, però cada any és diferent i, per tant, és impossible fer una temporada igual.”

Amb uns horitzons marcats per la quarta posició de la campanya passada, s’ha configurat una plantilla amb onze fitxatges, la majoria dels quals molt bregats en el futbol de bronze. D’altra banda, continuen nou futbolistes i Ignasi ha fet el salt des del juvenil. El bloc, amb tot, ja està gairebé enllestit, i només falta incorporar un o dos atacants (hi ha dues fitxes disponibles). Davant un panorama amb tants canvis, Xavi Calm ha tingut feina aquesta pretemporada. “Ha estat un estiu de moltes novetats. Això és bo des de la perspectiva que arriba gent nova amb moltes ganes i la il·lusió de repetir el que vam fer l’any passat, però requereix molt de treball perquè has de fer que tots aquests futbolistes s’entenguin entre ells,” diu l’entrenador de Castellar del Vallès, que ha focalitzat aquestes setmanes a crear sinergies: “Hem destinat la pretemporada a moure’ns en una mateixa línia i mirar d’entendre’ns cada vegada més.”

Respecte al potencial del grup de futbolistes de què disposarà, Xavi Calm admet que el bon any que va fer l’equip ha estat un hàndicap per retenir el bloc –“Quan fas una temporada així els jugadors reben moltes propostes de clubs potents de segona B”–, però confia que la resposta dels nous serà bona: “Arriben després d’un seguiment de tot l’any i estic content amb com ha quedat la plantilla.”

LES FRASES

La gent nova arriba amb moltes ganes i això és bo, però el fet que hi hagi tants canvis requereix treball per generar automatismes
Hem cobert les nombroses baixes amb jugadors que havíem seguit tot l’any i estic content amb com ha quedat la plantilla
Incorporacions (11)
Sergio Pérez (Mirandés), Goldar (Pontevedra), Agus Medina (Celta B), Héctor Camps (Badalona), Jaume Pascual (Mallorca B), Manu Torres (Badajoz), Eloy Gila (Albacete), Leo Ramírez (Las Palmas), Gaspar (Cartagena), Jorge Juliá (At. Saguntí) i Tugarinov (Barça B, cedit).
Continuen (9)
Pep Caballé, Sergio Gómez, Abdoulaye Fall, Borja, Ramón, Ricard Pujol, Batista, Pere i Leon de Kogel.
Juvenil (1)
Ignasi.
Les expectatives són altes i ho han de ser, que el Cornellà ja fa molt temps que treballa bé
Xavi Calm
ENTRENADOR DEL CORNELLÀ
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)