Nàstic

El central que faltava

Nàstic. El club grana confirma el fitxatge del defensa Cadamuro, que estava a prova i que reforça una demarcació en què Gordillo va sorprendre en l’estrena amb la parella Fali-Josua

El Nàstic va fer oficial ahir el fitxatge per dues temporades del central occità d’origen algerià Liassine Cadamuro, que feia uns dies que estava a prova i que ha convençut José Antonio Gordillo per completar l’eix de la defensa. Nascut fa 30 anys a Tolosa, té experiència en el futbol espanyol pel seu pas per la Real Sociedad –va fitxar pel club basc amb 20 anys provinent del Sochaux, un dels seus clubs de formació, per jugar al filial–, el Mallorca i l’Osasuna, i les últimes temporades ha estat al Servette, de la segona divisió suïssa, i al Nimes, de la segona francesa.

Amb Cadamuro, José Antonio Gordillo té més alternatives en una posició en què ha començat la temporada sorprenent. El Nàstic afrontava el primer partit de lliga, contra el Tenerife, amb tres centrals a la plantilla i dos d’ells, César Arzo i Djetei, havien estat la parella més habitual en la pretemporada. Però el tècnic grana va deixar el de Vila-real a la graderia i el camerunès a la banqueta, i va confiar per ocupar l’eix de la rereguarda en Josua Mejías, fitxat el 30 de juliol, i en Fali, utilitzat durant l’estiu bàsicament com a migcampista. L’aposta li va sortir força bé, a Gordillo, ja que tots dos van completar una bona actuació, amb gol inclòs de Fali, malgrat l’empat del Tenerife en el temps afegit (1-1).

“És una parella que havíem provat i era la idònia per al partit”, va afirmar després del duel el tècnic del Nàstic, content amb el rendiment de tots dos. De totes maneres, Gordillo prefereix Fali com a migcampista, i ara el fitxatge de Cadamuro li permet comptar més amb el valencià per jugar al mig del camp, una parcel·la que dimarts va ser reforçada amb la cessió per part del Vila-real de Ramiro Guerra. Rocha i Javi Márquez són els altres jugadors per ocupar el doble pivot.

A Fali no li fa res jugar en defensa –ho va fer sovint al Barça B– i assegura que per a ell el més important és poder ajudar l’equip en l’onze inicial, sigui a la demarcació que sigui. Josua Mejías, per la seva banda, es va sentir còmode en la seva estrena amb la samarreta grana i a segona A, una categoria que no havia trepitjat mai abans. “Poder jugar aquí és un pas endavant per a mi després d’agafar experiència a segona B”, va afirmar ahir el jugador valencià, que ara tindrà més competència.

Liassine Cadamuro
Tolosa, 5-3-1988 Defensa central Alçada: 1,88 m
TRAJECTÒRIA I PARTITS
08/09
Real Sociedad (2a B) 27
09/10
Real Sociedad B (3a) 29
10/11
Real Sociedad B (2a B) 24
11/12
Real Sociedad (1a) 22
12/13
Real Sociedad (1a) 8
13/14
Real Sociedad (1a) 8
13/14
Mallorca (2a A) 10
14/15
Osasuna (2a A) 18
15/16
Servette (2a suïssa) 8
16/17
Servette (2a suïssa) 34
17/18
Servette (2a suïssa) 1
17/18
Nimes (2a francesa) 22

La sortida de Dimitrievski i algun retoc més

Després de la incorporació dilluns del migcampista Ramiro Guerra i ahir de Cadamuro, el Nàstic centrarà els últims dies del mercat d’hivern –es tancarà el 31 d’agost– a resoldre la sortida de Dimitrievski i a estar atent per si sorgeix alguna opció interessant per reforçar la plantilla, sobretot a les bandes. Dimitrievski no va ni tan sols entrar en la convocatòria del partit de l’estrena contra el Tenerife, ja que el club grana està negociant la seva sortida, amb el Rayo Vallecano com a últim equip que s’ha interessat en el porter macedoni. No es pot descartar encara alguna altra sortida en forma de traspàs, com ara la del lateral Kakabadze.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)