2a divisió FEF

Fer un pas endavant

El Peralada i l’Olot preparen la segona temporada en la categoria amb la voluntat de no patir tant per acabar assolint la permanència

Els xampanyers han fet força canvis en la plantilla i els olotins, molt pocs

Diumenge arrencarà una nova temporada del grup 3 de 2a B amb l’absència respecte del curs passat del Llagostera, que no va poder evitar el descens a 3a, però amb la presència de l’Olot i el Peralada, que disputaran el segon curs consecutiu en la categoria de bronze. Després d’aconseguir mantenir la categoria al mes de maig amb força dificultats –sobretot l’Olot, que no va estar salvat fins a l’últim minut–, l’objectiu dels garrotxins i els alt-empordanesos per a aquesta nova temporada és anar un pas més enllà i consolidar-se a 2a B amb prou solvència per viure unes últimes jornades tranquil·les.

L’hora de ser ambiciosos

El debut del Peralada a 2a B el curs passat va començar amb molts dubtes, però va acabar de manera excel·lent, amb una novena posició impensable i sent el millor equip de la segona volta. Aquest estiu els xampanyers tenien l’oportunitat de fer les coses bé des del principi, però en la pretemporada han tornat a aparèixer els dubtes. Després de donar 14 baixes –a l’espera de confirmar-ne com a mínim dues més, les de Joel i Serrano– i incorporar 13 jugadors –encara n’ha d’arribar algun més–, els de Chicho començaran la temporada pràcticament sense haver-se vist les cares tots junts ni un sol dia.

De la mateixa manera que el context actual no juga a favor del Peralada, els xampanyers ja van demostrar el curs passat que això no els ha de frenar. Amb els pocs que es mantenen respecte de la temporada passada i els nous fitxatges, els xampanyers són un dels equips de la categoria amb més talent i potencial –han perdut peces vitals com Maxi Villa i Bambo, però han arribat jugadors contrastats a la categoria de bronze com Rober Sierra, Kilian o Mario Rodríguez. La feina ara és aconseguir equilibrar la plantilla i conjuntar el grup. Si Chicho ho aconseguix com ho va fer el curs passat, es fa difícil pensar que la permanència no quedi com un objectiu curt i que el Peralada pugui aspirar a fites més elevades.

La força del grup

El gol en l’últim sospir de Barnils en el partit contra l’Elx de l’última jornada ha donat ales a un Olot que a còpia de cops ha trobat un model que li dona resultats. Amb una plantilla plena de gent de casa i del territori, Raúl Garrido va demostrar des que va arribar que els olotins estan preparats per competir contra tothom sense amagar el cap, però conscients que només a partir del sacrifici i el treball els resultats arriben. A partir de diumenge, l’Olot vol continuar el camí que va començar a traçar el curs passat i fer una primera volta que permeti a l’equip i a l’afició respirar tranquils tot el curs. “Hem de ser conscients d’on estem, i només fent-ho molt bé tindrem possibilitats de mantenir la categoria un any més”, assegura el tècnic, que destaca la dificultat de la categoria: “El grup ha perdut clubs molt grans, com l’Elx i el Mallorca, però n’ha guanyat alguns com el Barça B. Sempre l’he vist el grup més complicat dels quatre perquè hi ha molts equips amb poder econòmic i talent. Serà complicat, però hem d’estar orgullosos de ser qui som i de la força que tenim.”

Per mantenir la tendència, l’Olot ha tocat molt poques peces aquest estiu, i és que ha mantingut totes les peces importants del curs passat i només ha fitxat dos jugadors de la demarcació, Alan Baró i Marc Nirga, i tres joves amb molt futur: Pujadas i Aspar, que ja coneixien la casa, i Pep Chavarria.

LES REACCIONS

Hi haurà molta igualtat, com sempre a 2a B. És una categoria difícil, i encara més tenint en compte el nostre context
Hem de ser conscients d’on estem, i només fent-ho molt bé tindrem possibilitats de permanència
Raúl Garrido
entrenador de l’Olot
El grup ha perdut clubs molt grans, com el Mallorca o l’Elx, però continua havent-hi equips amb molt poder econòmic i talent
El curs passat hi va haver equips que es van despenjar aviat. Crec que aquest any costarà més sumar
Narcís ‘Chicho’ Pèlach
entrenador del peralada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)