1a femenina

Un altre derbi com a final

Copa Catalunya femenina. El Barça i l’Espanyol no deixen lloc per a la sorpresa, s’imposen de forma clara al Pardinyes i l’AEM en les semifinals, i lluitaran pel títol per vuitè any seguit

barça 9 Pardinyes 0

BARÇA:Tajonar, Mapi León, Jana Fernández, Melanie, Losada, Andonova, Hamaroui, Bárbara, Andressa Alves, Armengol i Martens.També van jugar:Font, Pereira, Paula Gutiérrez, Aïda, Duggan, Mariona i Leila.PARDINYES:Bonjorn, Estopà, Rossi, Teixidó, Marta García, Janira, Peinado, Roca, Peirau, Oriach i Taberener.També van jugar:Beltrán, Abad, Montse Carles, Alba, Graus, Keyla i Júlia.GOLS:1-0 (15’) Andressa. 2-0 (24’) Andressa, de penal. 3-0 (25’) Armengol. 4-0 (51’) Andonova. 5-0 (54’) Andonova. 6-0 (53’) Andonova. 7-0 (75’) Mariona. 8-0 (87’) Mariona. 9-0 (90’) Mariona.ÀRBITRA:Victoria Petrova.

espanyol 3 aem 0

ESPANYOL:Mimi, Estivi, Inés, Carola, Baudet, Brenda, Julve, Katherine, Paula, Ainhoa Marín i Torrodà.També van jugar:Esther, Eli, Llompart, Ainoha López, Paloma i Xènia.AEM:Subies, Vernet, Laia, Iris, Nàdia, Solà, Sònia, Barreira, Júlia, Pixu i Natàlia.També van jugar:Sarai, Míriam, Vasela, Paula, Lídia, Jordina i Patri.GOLS:1-0 (15’) Julve. 2-0 (39’) Paula Moreno.3-0 (55’) Dopico, en pròpia porta.ÀRBITRA:Ylenia Sánchez Miguel.T.G.:a Paula, de l’Espanyol.

No hi va haver cap sorpresa. El Barça i l’Espanyol es disputaran demà (20 h) la copa Catalunya femenina per vuitè any consecutiu. El derbi barceloní, doncs, es continua consolidant com un clàssic de l’estiu previ a l’inici de lliga. En la cita d’ahir al municipal Joan Capdevila de Tàrrega, les blaugrana i les blanc-i-blaves van imposar els seus galons i van superar l’AEM i el Pardinyes, que militen en la segona divisió.

En el primer partit de la tarda, l’Espanyol va fer valdre de seguida la seva condició d’equip de major categoria i no va concedir opcions a un AEM voluntariós. Les blanc-i-blaves van generar més ocasions i van avançar-se d’hora, amb un xut creuat de Julve (15’). El segon gol va arribar poc abans del descans amb una altra rematada molt creuada de Paula Moreno. Poc després de la represa, Dopico va rebutjar a la seva porteria una centrada llunyana i va establir el 3-0 definitiu.

Molt més clara va ser la victòria del Barça, que va golejar de forma molt contundent un Pardinyes que en cap moment va arribar a agafar les regnes del partit. Les de Fran Sánchez van deixar molt ben encarrilada la victòria en el primer temps gràcies a un doblet d’Andresa Alves i un gol d’Armengol i, després de la represa, van aclaparar el conjunt de Lleida i van passar-li per sobre com una piconadora. Les dues grans protagonistes van ser Andonova i Mariona, que van marcar un hat-trick cadascuna. Al final, doncs, es va viure un desenllaç previst que deixarà l’enèsim derbi en una final de copa Catalunya. En el partit pel tercer i quart lloc, demà a les sis de la tarda també serà un derbi, en aquest cas lleidatà.

El Barça, dominador de la copa

La copa Catalunya femenina ha tingut dos grans protagonistes des que es va començar a disputar, l’any 2005: el Barça i l’Espanyol. I és que cap equip que no sigui un d’aquests dos ha aconseguit mai alçar el títol. El clar dominador ha estat el conjunt blaugrana, que és qui ha guanyat més títols (8), tres més que els que ha aconseguit el conjunt blanc-i-blau. L’Espanyol, precisament, va començar imposant-se al Barça en les primeres quatre edicions. A partir de llavors, però, el conjunt periquito tan sols ha obtingut un títol més, el que va alçar el 2013 al Joan Baptista Milà després d’empatar (1-1) i imposar-se en els penals. D’altra banda, totes les finals que s’han disputat fins ara han tingut com a protagonistes els dos principals conjunts de Barcelona, tret la del 2010, en què el Barça va enfrontar-se i va vèncer l’Estartit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)