Girona

Mana la incertesa

El partit a Miami. La federació de penyes lamenta la falta d’informació del Girona

El Girona ha intensificat la campanya per fer saber als seus abonats que tenen la possibilitat d’inscriure’s per anar al Camp Nou a veure el partit del dia 23. Amb un límit de 5.000 abonats –de moment, ha generat poc interès– i l’entrada i el desplaçament de franc, forma part de la llista de compensacions per exportar el Girona-Barça a Miami, malgrat que no hi ha res confirmat ni segur. Amb aquest context, la federació de penyes va fer ahir al vespre una reunió per mirar de posar llum als abonats amb dubtes. Hi van participar representants de l’associació de federacions de penyes (Afepe), que es va reunir amb Javier Tebas per revisar i acordar les compensacions. “Després de dues o tres reunions, en la darrera ho van acceptar pràcticament tot. Hem donat suport a aquesta mesura”, va explicar el secretari general d’Afepe, Pepe Hidalgo, penyista del Vila-real.

La convocatòria va reunir una cinquantena d’aficionats del Girona. A part de lamentar que fos el partit escollit, les queixes més reiterades van ser la indefinició i la falta de transparència i informació. Les propostes de mesures de pressió van ser molt minoritàries.

Abans del 30 de juny

Abans de la trobada del vespre, representants de les penyes van participar al matí a l’estadi de Montilivi en una reunió amb el Girona. El club fa trobades periòdiques amb els penyistes, però en aquesta el focus del partit a Miami prenia rellevància. La representació del club l’encapçalaven el president, Delfí Geli, i el director general, Ignasi Mas-Bagà. “El club ens ha dit que el retorn del 40% de l’abonament es faria efectiu abans del 30 de juny”, va explicar Joaquim Alegret, president de la federació de penyes del Girona.

L’article 8 del carnet

En la reunió, el club va fer saber a les penyes l’article 8 de les condicions generals del carnet d’abonat: “En cas que el club decideixi jugar com a local en un altre estadi, l’abonat tindrà un seient assimilable al seient que apareix al seu abonament. En cas que l’abonat decideixi no assistir-hi se li bonificarà l’import corresponent al partit (el preu de l’abonament dividit entre el nombre de partits que aquest inclou).” Segons l’article, pensat per a altres contextos, la compensació seria aproximadament d’un 5% del preu del carnet.

Crec que a Girona hi ha hagut una falta d’informació per part del club. Hauria d’haver informat almenys la seva federació de penyes
Pepe Hidalgo
SECRETARI GENERAL D’AFEPE
No ho podem canviar; és una decisió dels clubs. A partir d’aquí, hem mirat de millorar les condicions als perjudicats

Guardiola: “També és un negoci”

X.M.

La possibilitat d’exportar el Girona-Barça del 26 de gener a Miami és un dels focus d’atenció recurrents del futbol des que Javier Tebas va fer el pas, va firmar el contracte amb l’empresa Relevents i es va entendre amb els dos clubs abans de demanar les autoritzacions necessàries. A Manchester, ho van preguntar a Pep Guardiola: “No sé si pot condicionar o alterar jugar a fora. El futbol també és un negoci, i potser en un futur altres equips d’altres lligues ho fan.” I, a Madrid, l’interpel·lat va ser Julen Lopetegui, que després de la primera reacció contrària de l’AFE ja havia pres partit a favor dels futbolistes. “Jo ja m’he manifestat. No soc partidari que passin aquestes coses, perquè tots els equips han de jugar als mateixos camps. Així, es beneficia la igualtat de la competició”, va argumentar l’entrenador del Madrid. El Madrid va golejar a Montilivi (1-4), tot i que Borja va marcar l’1-0 i per moments va fer somiar l’afició blanc-i-vermella en la repetició de la gesta de l’any passat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)