2a divisió FEF

El botí s’omple a poc a poc

Sense gols. El Peralada empata al Miniestadi (0-0) el tercer partit en les quatre primeres jornades i continua sense guanyar. Els xampanyers van tenir ocasions al final per decidir el partit

barça b 0 peralada 0

BARÇA B:Carevic; Guillem Jaime, Chumi, Jorge Cuenca, Miranda; Monchu, Riqui Puig, Collado; Carles Aleñà (Ballou, 71’), Abel Ruiz i Mújica (Kike Saverio, 80’).PERALADA:Vito; Iago López, Santi Bueno, Rober Sierra; Valery, Giorgi, Paik, Mario (Jofre, 86’); Pau Miguélez (Moha, 70’), Andzouana (Kilian, 81’) i Soni.ÀRBITRE:Pérez Peraza.T.G.:al local Monchu; i als visitants Valery, Santi Bueno, Giorgi, Andzouana.PÚBLIC:un miler d’espectadors.

Després d’empatar el tercer partit en quatre jornades i continuar sense conèixer la victòria, el Peralada ocupa per primera vegada aquesta temporada posicions de descens directe en la classificació, però amb les sensacions de creixement que deixa l’equip no sembla que hagi de preocupar ningú. Els xampanyers van rascar un punt ahir del camp del Barça B (0-0) en un partit molt igualat en què podria haver passat absolutament de tot, però al final no va passar res i el resultat no es va moure. L’únic que va deixar un gust agredolç van ser els últims 10 minuts, quan els de Chicho van tenir quatre ocasions boníssimes per fer el gol de la victòria. D’altra banda, la nota més positiva és que per primer partit en aquest curs el Peralada va mantenir la porteria a zero.

En la primera part els dos filials van sortir una mica a veure-les venir, però de seguida van voler agafar el protagonisme. Primer el va tenir el Barça B, amb combinacions entre Riqui Puig i Aleñà d’un altre nivell. Tot i això el Peralada va estar defensivament molt segur i no va concedir cap ocasió més enllà d’un xut d’Aleñà que Vito va aturar sense cap problema (30’). A més, els xampanyers van anar creixent a poc a poc i a partir del minut 20 van tenir el rival allà on volien. Miguélez, en dues ocasions, Valery i Soni van tenir bones ocasions, però no van aconseguir obrir la llauna. La més clara, la va tenir Paik (33’) amb un xut des de la frontal que el porter Carevic va parar, però la pilota li va anar enrere i va haver de ser Guillem qui evités el gol sobre la línia.

De menys a més

En la segona part el partit va canviar. El Barça B hi va posar d’entrada una marxa més i el Peralada va desaparèixer ofensivament durant molts minuts després d’un contraatac que Soni no va poder finalitzar. Els blaugrana van arribar molt a la rodalia de la porteria de Vito, però van aconseguir generar poques accions de perill. Aleñà, amb un xut desviat des de la frontal; Abel, amb un xut alt després d’un contraatac conduït per Collado; Guillem, amb un xut forçat, i Mujica, amb una rematada dins de l’àrea ben tapada per Santi Bueno van tenir les millors ocasions, però la veritat és que Vito pràcticament no va haver ni d’intervenir. A poc a poc el Barça B es va deixar endur pel nerviosisme. L’entrada de Ballou va aportar més desequilibri per banda, però en cada acció ofensiva els blaugrana van prendre una decisió precipitada i el Peralada va poder controlar molt bé la situació.

Els de Chicho, que semblava que donaven per bo l’empat, es van animar en els últims 10 minuts i van disposar de les millors ocasions del partit. Primer Carevic es va haver de lluir per evitar el gol en una doble ocasió de Mario i Giorgi i després el porter també va haver d’estar atent en dues faltes laterals molt perilloses que a punt va estar de rematar Soni. En una última empenta, el mateix Soni va tenir l’última ocasió amb un remat de cap massa tou, però el 0-0 ja no es va moure.

És molt important haver deixat la porteria a zero i entendre que ha de ser un hàbit
Narcís ‘Chicho’ Pèlach
entrenador del peralada

Hem fet un partit molt complet amb i sense pilota. Ens quedem amb la sensació que mereixíem més i ens sap greu
Estem millorant tàcticament i mantenim la il·lusió i les ganes de guanyar intactes, per això arribem molt bé als minuts finals

Giorgi i Iago López, les novetats

En l’alineació titular del partit d’ahir contra el Barça B, el tècnic Chicho Pèlach va decidir fer dos canvis respecte al partit contra el Conquense al municipal de Peralada. Montes, fora de la convocatòria per la possibilitat d’anar avui convocat amb el primer equip, i Jordan van cedir el seu lloc a Iago López i Giorgi. El lateral dret no va jugar en la seva posició habitual, sinó que va acompanyar Santi Bueno i Rober Sierra en la línia de tres centrals. El georgià sí que va jugar al seu lloc, fent parella en el doble pivot amb Paik, el capità ahir.

En l’onze també va destacar la presència dels dos exjugadors del Barça B Paik i Santi Bueno, que van jugar els 90 minuts. El japonès Yuya Nakasaka no va debutar.