Reus

Els joves contra el drama

Reus. La participació dels jugadors del filial està activant el conjunt roig-i-negre, molt afectat per les baixes relacionades amb el límit salarial. Dissabte, Alfred Planas va resultar decisiu

A Reus encara es freguen els ulls veient-se en la taula classificatòria amb set punts. Després de tot el que ha passat l’equip durant l’inici de temporada, amb la impossibilitat d’inscriure els seus principals jugadors per culpa del límit salarial, l’equip ha encadenat tres victòries –incloent-hi la de la copa– en els darrers quatre partits. Això ha estat en gran part gràcies als jugadors joves, que han fet una passa endavant. Rubén Enri ja va marcar en la jornada 4 contra l’Albacete (derrota, 1-2) i Alfred Planas va aconseguir el gol del triomf en el darrer partit a Tenerife (0-1).

El Reus només disposa de 16 jugadors de la primera plantilla, comptant-hi els dos porters. Això provoca un marge de maniobra molt baix per al tècnic, Xavi Bartolo, que no ha tingut més remei que recórrer als jugadors del filial per completar la rotació. A més, aquestes baixes se centren en la part ofensiva, amb la qual cosa Planas s’ha erigit en el principal recanvi. L’exjugador del Sant Andreu ha disputat 268 minuts en la lliga. El defensa Gonzalo Pereira, el lateral Guerrero i l’atacant Enri han estat els altres jugadors que han debutat. D’altra banda, Iker Goujon, Arjona i Martí Vilà només han pogut aportar entrant a la llista de convocats. Entre tots els jugadors del filial sumen 454 minuts en la competició, és a dir un 9,17% del total dels minuts en la lliga.

“Esperant que puguem millorar la situació, hem d’apel·lar als jugadors del filial. En els últims partits ens han donant una lliçó de punt d’honor i de vàlua. Han de jugar obligatòriament ”, va reconèixer Xavi Bartolo. “El nostre és un club petit, l’objectiu del qual és intentar promocionar gent jove en el primer equip. Ara tenen una oportunitat única per fer-ho i s’estan reivindicant”, va afirmar el tècnic després de l’actuació d’Alfred Planas, autor del gol de la victòria a Tenerife i element distorsionador principal de la defensa canària dissabte passat.

Jugadors sub-23

A la tercera divisió, el Reus B també ocupa la mateixa posició que el primer equip (11è amb 7 punts), liderat per tres jugadors: Forgas, Jordi Oribe i Miravent. Aquests tres jugadors no poden ajudar en competició oficial el primer equip perquè tenen 23 anys o més. Si pugessin hauria de ser amb un contracte de professional a l’LFP, un fet impossible pel límit salarial.

LES REACCIONS

El nostre és un club petit, l’objectiu del qual és intentar promocionar gent jove. Ara tenen una oportunitat única i s’estan reivindicant

PROTAGONISME

Els jugadors del filial sumen un 9,17% dels minuts que ha disputat el primer equip en la lliga
En els últims partits ens han donant una lliçó de punt d’honor i de vàlua. Han de jugar tant sí com no