2a divisió FEF

2a divisió B

La direcció del Badalona

L’entitat s’ha aliat amb José García ‘Coe’, en un moment de transició abans de la conversió en SAE

El president de Hummel a la península Ibèrica té els seus homes en els llocs estratègics, un fet que ha generat els primers conflictes

La primera victòria del curs ha estat balsàmica per al Badalona, que a força de puntuar ha recuperat la normalitat. Els resultats estan tapant una transició maldestra en els despatxos, on el president, Miguel Ángel Sánchez, ha volgut deixar la seva solitud al capdavant del club i s’ha aliat amb José García Coe, president de Hummel a la península Ibèrica i inversor frustrat en diverses entitats del futbol català. Les maneres de fer de Coe han tingut conseqüències en un club amb un futur de difícil pronòstic: aviat s’escenificarà la conversió en SAE i, tot i el desig de l’empresari barceloní de convertir-se en amo i senyor d’un club de segona B, el mapa accionarial és del tot incert.

El modus operandi de Coe a Badalona ha estat calcat de les seves anteriors experiències a Sabadell i Gavà. I cap va acabar amb èxit. L’empresari s’erigeix en el salvador d’un club ofegat per una economia de guerra i per un buit esportiu. L’entitat escapulada era al juny un club amb una estructura amateur i desesperat per la falta de liquiditat a causa dels incompliments dels acords econòmics per part de l’Ajuntament. D’aquesta manera, va acordar en una assemblea de socis la conversió en SAE amb un problema afegit: marxava el tècnic Manolo González, que sostenia el dia a dia esportiu del club (fitxava i dirigia l’equip). A l’estiu, amb el president immers en un esforç titànic per mantenir l’entitat viva tot i les contínues dificultats, i amb una plantilla i un cos tècnic per fer, el Badalona es va abraçar a la figura de José García, que es va convertir en un assessor –segons reconeixen fonts del club– i en dos dies li va solucionar l’embolic.

El Badalona va fitxar un dels entrenadors més estimats de la seva història, Ramon Calderé, que alhora és ambaixador de la marca Hummel, escenificant el desembarcament dels homes de Coe: a la banqueta, als despatxos i al terreny de joc. Calderé dirigeix l’equip, Álex Redondo –amic personal de Coe i exdirector esportiu del Sant Andreu– és el secretari tècnic i Adri Ortiz, abans conegut com a Adri García (el fill de l’empresari) juga a la primera plantilla. I com no podia ser d’una altra manera, pel mig hi ha un representant: en aquest cas, Raúl Verdú, part activa en la confecció de la plantilla.

Primers problemes

Amb tants canvis, el club va entrar tard en el mercat i va haver de fitxar jugadors joves amb poca experiència. “Estic content perquè han vingut jugadors amb gana”, va dir Calderé en la seva presentació. L’equip que actualment mana en el club (Calderé, Redondo, Verdú, Sánchez i Coe) se’n va penedir després de la primera desfeta contra l’Espanyol B i ho va veure clar: calia fitxar. Aquí, va tornar a emergir la figura del president de Hummel, que es va servir dels contactes amb la Cultural Leonesa i va assegurar a través d’aquesta entitat incorporacions d’última hora com ara Magallán o Giva. De nou, a l’estil Coe, amb un excedent de jugadors i quan faltaven deu hores per tancar-se el mercat, va deixar al carrer cinc jugadors que no tenien cap més opció que baixar a tercera o marxar a l’estranger ja que a segona B no podien ser inscrits. Tres d’ells (Cristo, a la Grama; Balboa, al Terrassa, i Cañaveras, al Granollers) han trobat equip; Nadjib (cedit pel Tenerife) va tornar, amb el consegüent enuig del conjunt canari, i Adri Díaz encara s’entrena amb l’equip. El cas del darrer és curiós perquè Calderé el volia i, de fet, havia de ser titular contra l’Ebre en el partit següent, però l’arribada dels jugadors procedents de la Cultural el deixava sense lloc. Al club defensen la jugada dient que va haver-hi un malentès entre els agents i els jugadors ja que el club havia avisat que estaven a prova. Els jugadors asseguren el contrari.

I el futur

Superat aquest escull, tot i que deixant una mala imatge a jugadors i agents (menys Verdú), el Badalona ara ha estabilitzat la seva posició a la taula. Però a la zona noble tot són incògnites en la conversió en SAE. El president ha reconegut públicament que prefereix que el poder accionarial estigui com més repartit millor, però també és cert que s’ha venut l’ànima al diable. Si a Sabadell es van poder deslliurar de Coe pagant 500.000 euros –Calzada es va acovardir i no li va voler plantar cara–, el president de Hummel a l’Estat espanyol i Portugal ja deu haver après la lliçó i no deixarà escapar fàcilment el seu desig: convertir-se en l’amo i senyor d’un club de futbol.

Amic i conegut
Coe ja va ajudar econòmicament la temporada passada el Badalona, tot i que ja no hi ha deutes entre les dues parts. L’empresari supervisava el dia a dia de l’entitat a través del director esportiu, Toni Hernández (ara al Múrcia), al qual el club va acomiadar a mig curs.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)