Girona

El malson de Quique Cárcel

L’Eibar, dues vegades creu. El director esportiu del Girona va veure frustrats dos ascensos a segona A, un com a jugador de l’Hospitalet (2006/07) i l’altre com a secretari tècnic (2012/13)

“Conec el director esportiu de l’Eibar [Fran Garagarza] i també la presidenta [Amaia Gorostiza]. Són persones a les quals admiro, amb les quals tinc bon feeling i que són entranyables, però això no treu que és un equip que ha estat malastruc per a mi.” Són paraules del director esportiu del Girona, Quique Cárcel, i no pas pel 4-1 i l’1-4 de la temporada passada, que també, sinó perquè els bascos s’havien creuat en el passat amb ell dues vegades, quan era a l’Hospitalet, i en totes dues van frustrar l’ingrés del club del Baix Llobregat a l’LFP.

En el documental Six dreams produït per Amazon Prime, Cárcel va admetre que si tenia algun equip entravessat, aquest era l’Eibar. “Com a jugador, em va impedir pujar a segona A. Allà [l’Eibar va guanyar 2-0 i va fer bo el 0-0 a la Feixa Llarga] va fallar l’àrbitre”, recorda Cárcel, que estava en una plantilla amb altres vells coneguts del Girona com Ivan Hammouch (ara ajudant seu al club de Montilivi), Luis Larios, Felipe Sanchón i Axel Vizuete (actual entrenador del Girona C). El segon revés el va rebre com a director esportiu del club riberenc en una fase d’ascens que de seguida va fer pujada. “Al cap de cinc minuts de partit ja perdíem 2-0 i allò ja va ser impossible d’aixecar”, va reconèixer el director esportiu del Girona. A Ipurua, l’Hospitalet va perdre 3-0 i a casa, 0-1. En aquella plantilla, a banda de Hammouch, també hi havia dos jugadors que posteriorment van jugar al Girona: Pol Llonch i Aday, que encara s’hi manté.

Optimisme

Tot i que l’Eibar va continuar entravessant-se la temporada passada, Cárcel confia posar fi dissabte a la malastrugança: “És un partit important. Arribar al parèntesi amb 12 punts ens donaria tranquil·litat per seguir creixent en un any complicat pel canvi d’entrenador.” A Cárcel li sobren motius per no fiar-se gens dels de Mendilibar, “un entrenador que sempre aconsegueix que els seus equips siguin molt competitius. No són gaire de futbol virtuós, però dominen molt bé l’altre futbol”.

LES FRASES DE QUIQUE CÁRCEL

Que aquest equip sigui malastruc per a mi no vol dir que no admiri com porten el club i com han arribat a dalt començant des de baix

CURS 2006/07

Les derrotes de l’any passat ens van costar un lloc a la classificació. No vam tenir sort, però les dues derrotes, allà i aquí, van ser justes

CURS 2012/13

“L’àrbitre es va equivocar”, diu Cárcel, que estava en una plantilla amb Hammouch, Felipe i Larios
L’Eibar va assolir el primer de dos ascensos seguits: “En el minut 5 perdíem 2-0 i ja tot va fer pujada”

Fran Garagarza: “Respecto molt Quique Cárcel i em solidaritzo amb ell, hem tingut un camí força semblant”

Director esportiu de l’Eibar des del 2011, Fran Garagarza continua amb la mateixa humilitat i il·lusió que el primer dia a Ipurua, quan va aterrar amb l’equip a segona B. Respecte a Quique Cárcel, Garagarza sempre ha tingut bones paraules i destaca les similituds de les seves trajectòries fins a consolidar-se a l’elit amb els seus respectius clubs. “Respecto molt Quique Cárcel i em solidaritzo amb ell, ja que hem tingut un camí força semblant i hem crescut professionalment en clubs en què no ha estat fàcil arribar fins a dalt de tot. Encara recordo la primera vegada que ens vam trobar a segona B, la temporada 2012/13, ell a l’Hospitalet i jo a l’Eibar, i nosaltres vam tenir la sort de pujar a segona A, un pas indispensable perquè en el dia d’avui el club estigui a primera divisió. Des de llavors hem seguit parlant i el curs passat ens vam retrobar a primera, també amb dos bons resultats nostres, però no crec que això sigui rellevant”, explica Garagarza, que també desgrana les similituds i diferències que veu entre l’Eibar el Girona: “Són dos clubs que van treballar molt per pujar a l’elit i que ara van mantenint la categoria a primera divisió, que és el més important. Però no crec que ens puguem comparar pel que fa a la massa social, la província... I a més, ells tenen el factor del City, que els fa un club molt diferent de l’Eibar.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)