3a divisió FEF

Vilatenim, el punt de trobada

3a divisió. El Figueres i el Llagostera, que no s’han trobat mai en la lliga, s’enfronten aquest diumenge amb dues plantilles amb un bon nombre d’efectius amb passat a l’equip contrari

Amb una història amb trajectòries oposades, el Figueres i el Llagostera tot just es trobaran per primera vegada en la lliga aquest diumenge. Mentre el Figueres transitava per categories estatals i acabava destacant a 2a divisió A a finals del vuitanta, el Llagostera sobrevivia en el futbol territorial. L’arribada d’Oriol Alsina i el meteòric ascens dels del Gironès fins al món professional, per contra, va coincidir amb el descens administratiu de la Unió i la posterior escalada fins a l’actual tercera divisió.

Més enllà del primer cara a cara entre els dos clubs, Vilatenim també serà el lloc de trobada d’un bon nombre de jugadors amb passat a un i altre equip. A les files del Llagostera hi destaquen tres noms arribats aquest estiu des de l’Alt Empordà: Maik Molist, Toni Cunill i Gil Muntada. “Entre nosaltres hem parlat força del partit. Com que els coneixem bastant, comentem quin onze poden utilitzar, els jugadors que tenen i les seves característiques, etc... Tots tres tenim moltes ganes de jugar a Vilatenim perquè és un lloc a on hi vam estar molt a gust”, comenta Gil Muntadas, que en el curs que va defensar el blanc-i-blau va ser una peça important. En el cas de Maik Molist, el de Vic va jugar dos cursos a Figueres, mentre que Toni Cunill hi va ser un home clau durant quatre temporades.

Sobre el partit, Muntadas remarca que els dos equips arriben al duel en molt bona forma: “Al Figueres se l’ha de tenir molt en compte com van demostrar guanyant a Terrassa. S’han reforçat amb Ferrón i Sergio Álvarez i sumat amb el que ja tenien els fa molt forts. A Llagostera també estem bé com ho demostra el lideratge de la competició.”

Casos particulars

A Figueres, l’home amb un passat més important a Llagostera és Albert Canal. El central va vestir la samarreta llagosterenca en dues etapes: primer a tercera divisió –en el curs 2010/11–, i en la temporada 2012/13 a 2a divisió B. A Vilatenim també hi ha diversos noms que en un moment o altre van estar vinculats als llagosterencs. Xavi Ferrón va fer la pretemporada sota les ordres d’Oriol Alsina l’estiu del 2012 però va ser descartat a última hora. Un cas semblant va viure Joan Pons, que va ser fitxat pels del Gironès pensant que el club jugaria a 2a B el curs 2014/15, però amb el salt a 2a A, l’atacant va ser alliberat. D’altra banda, Gelmà i Espuña van ser integrants del filial del Llagostera. Finalment, David Bigas, ara al club llagosterenc, va jugar el partit d’aquesta pretemporada contra el Barça B amb el Figueres.

A Figueres hi vaig estar molt a gust. Tinc ganes de jugar en un gran estadi i, si pot ser, guanyar-hi
Gil Muntadas
Jugador del Llagostera
A Llagostera amb passat a Figueres:
Toni Cunill, Maik Molist, Gil Muntadas i David Bigas
A Figueres amb passat a Llagostera:
Albert Canal, Joan Pons, Xavi Ferrón, Marc Gelmà i Pere Espuña
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)