Reus

Amb l’aigua al coll

Reus. L’entitat admet un deute de cinc milions d’euros i entra en preconcurs de creditors per gestionar la delicada situació econòmica mentre busca nous inversors, que preveu que arribaran aviat

El Reus viu moments molt delicats. L’entitat roig-i-negra s’agafa com a un salvavides al procés d’ampliació de capital, de 2,5 milions d’euros, que ha obert amb l’objectiu de trobar nous inversors que alleugereixin la seva delicada situació econòmica i, entre altres coses, els permetin fer fitxa als futbolistes pendents de ser inscrits. I és que el club va admetre ahir, en boca del seu màxim accionista, Joan Oliver, que té actualment un deute de cinc milions d’euros –entre el vençut i el bancari– i que ha entrat en preconcurs de creditors per renegociar-lo de forma extrajudicial. “Mentre no es materialitza la nova inversió hi ha un risc a causa de l’actuació d’algun creditor, que podria exigir cobraments immediats o embargaments, la qual cosa ens dificultaria el procés d’ampliació de capital”, va explicar Oliver, que va comparèixer al costat del president, Xavier Llastarri, per fer balanç de la junta d’accionistes de dilluns, que va aprovar els números de l’exercici 2017/18 malgrat unes pèrdues d’un milió d’euros.

“No són dies per tirar coets però no és un funeral”, va afirmar Llastarri, mentre que Oliver va assegurar que esperen tancar l’arribada de nous inversors en un mes. “Hi ha negociacions amb diverses persones i entitats des de fa temps, algunes per obtenir el 100% de les accions i d’altres per fer aportacions més petites. Les converses segueixen obertes i vives, i esperem que donin fruits”, va afirmar Oliver, segons el qual el tracte rebut per part de l’LFP a l’estiu, amb l’afer del límit salarial i les inscripcions, va frenar els plans de millora financera de l’entitat i, com que el consideren discriminatori i arbitrari, tenen diverses denúncies en curs.

Oliver no creu que el problema del Reus sigui pel volum de deute –“hi ha clubs de segona A que deuen 60 o 90 milions”, va dir–, sinó pel fet de ser “un club petit en una lliga cada cop més cara, amb competidors desmesurats i una gran inflació de salaris a causa dels grans clubs que baixen de primera i que, a més, tenen l’ajuda pel descens”. Segons Oliver, el nivell d’ingressos que té un club com el Reus fa que sigui “un miracle” mantenir-se a la categoria, un mèrit que atribueix, sobretot, a la plantilla.

La junta d’accionistes de dilluns també va aprovar que el consell d’administració passi de cinc a tres membres –per facilitar futures entrades de consellers lligades a nous accionistes de referència–, amb la sortida del mateix Llastarri, que es mantindrà com a president institucional.

LES REACCIONS

Se’ns exigeix un múscul financer que no tenim. No són dies per tirar coets però no és un funeral
Xavier Llastarri
president del reus
El problema del Reus no és pel volum de deute, sinó pel fet de ser un club petit en una lliga cada cop més cara i amb competidors desmesurats
Hi ha converses obertes i perspectives que han de permetre la continuïtat i fins i tot millora del club
Joan Oliver
màxim accionista del reus

Deuen un mes a l’equip, “preocupat però compromès”

Dins del deute de cinc milions d’euros del Reus hi ha l’endarreriment del pagament de l’última nòmina als jugadors, tècnics i empleats del club. Cobren el dia 10 de cada mes, i a hores d’ara encara no se’ls ha pogut pagar. Ahir al matí Joan Oliver i Xavier Llastarri, acompanyats del director esportiu, Sergi Parés, es van reunir amb la plantilla per posar-los al dia de les últimes novetats i assegurar-los que el club treballa perquè tot se solucioni. Oliver no va amagar que els jugadors “estan preocupats”, un fet que es va poder percebre en la cara de tots ells quan van abandonar la trobada per dirigir-se a l’entrenament, però també va assegurar que mantenen una dedicació i un compromís “impressionants”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)