Territorial

El jutge imposa mesures cautelars a Andreu Subies

Canvi de criteri. Santiago Pedraz ha acceptat un recurs que havia interposat la fiscalia i el vicepresident de la RFEF haurà de presentar-se un cop al mes al jutjat per evitar el risc de fuga

Andreu Subies s’haurà de presentar a partir d’ara un cop al mes al jutjat. Aquesta és la mesura cautelar que el jutge Santiago Pedraz ha decidit imposar al vicepresident de la RFEF i mà dreta de Luis Rubiales, investigat per una presumpta desviació de fons en la seva etapa al capdavant de la FCF (2011-2018). Andreu Subies va ser detingut el 30 d’octubre passat, va declarar davant el jutge l’endemà i va ser posat en llibertat amb càrrecs però sense mesures cautelars. El magistrat, en tot cas, ha decidit finalment modificar la interlocutòria i acceptar un recurs que havia interposat la fiscalia. Ara, doncs, Subies haurà de presentar-se de forma regular al jutjat, amb el pretext que es vol evitar el risc de fuga.

La investigació del jutge Santiago Pedraz pretén aclarir els fets que s’exposen en una denúncia anònima del 2017 en què es constata una diferència molt gran entre el preu final de diferents obres en seus de la FCF (239.000 euros) i els recursos que la RFEF va aportar-hi (518.000 euros). Aquestes remodelacions les va fer l’empresa Tastavins SL, propietat de Josep Contreras, exdirectiu de la FCF i amic personal d’Ángel María Villar. Amb tot, el magistrat espera aclarir si hi va haver una desviació de fons i aquests es van destinar a pagar obres particulars d’Andreu Subies.

El dirigent lleidatà, en tot cas, està en llibertat amb càrrecs i, tot i haver posat el seu càrrec a disposició de Luis Rubiales i la seva junta, la RFEF va decidir fer-li confiança, posant en relleu el valor de la presumpció d’innocència i sobretot el fet que el jutge no li havia imposat cap mesura cautelar, una situació que ara canvia. Andreu Subies, amb tot, ha continuat treballant amb normalitat i exercint el seu càrrec de vicepresident de la federació espanyola, on és una figura determinant per la seva proximitat amb els clubs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)