2a divisió FEF

Sense punts però amb orgull

2a divisió B. El Peralada perd a casa contra el Lleida (1-2) i trenca la ratxa de quatre partits sense perdre. Els xampanyers van anar de menys a més però els va condemnar una badada després d’empatar

peralada 1 lleida 2

PERALADA:Suárez; Iago López, Ferraresi, Jordan, Teo, Kilian (Andzouana, 46’); Rober Sierra, Giorgi, Jofre (Soni, 46’); Pau Miguélez (Moha, 74’) i Pachón.LLEIDA:Pau Torres; Dalmau, Tano, Trilles, Joan Oriol; Cano, Albistegi, Calavera (Noel, 64’), Musa (Alpha, 70’); Juanto Ortuño (Xemi, 76’) i Pedro Martín.GOLS:0-1 (13’) Juanto. 1-1 (51’) Pau Miguélez, de penal. 1-2 (53’) Pedro Martín.ÀRBITRE:Yuste Querol.T.G.:als locals Soni, Vito, Ferraresi i Iago López; i als visitants Trilles, Musa i Joan Oriol.PÚBLIC:uns 700 espectadors.

El Peralada arribava embalat després de quatre jornades sense perdre, en què havia sumat 8 punts dels 12 possibles, però ahir no va poder allargar la ratxa contra un Lleida que va demostrar per què és el líder de la lliga. Els xampanyers van acabar perdent (1-2), un resultat que podia entrar en el guió, però la millor notícia va ser que l’honor i l’orgull dels xampanyers van acabar intactes després d’una bona segona part. I és que tal com va anar la primera, amb un bany descomunal d’un Lleida excel·lent, semblava que era l’única cosa a la qual podien aspirar els xampanyers. Tot i això, els de Chicho van estar ben a prop de l’heroïcitat, i és que en la segona part van ser fins i tot superiors al conjunt de la Terra Ferma i es mereixien alguna cosa més, com ara un empat que van tenir a tocar després que Pau Miguélez igualés de penal el gol inicial de Juanto però que es va escapar en un error defensiu que va acabar amb l’1-2 definitiu de Pedro Martín.

El líder i el cuer

Des del xiulet inicial va quedar molt clar qui és el líder de la lliga i qui el cuer. Chicho va intentar poblar el mig del camp per combatre la qualitat del Lleida però no se’n va sortir i els visitants van mostrar el seu màxim potencial. De fet, el Peralada segurament no havia patit mai tant com ho va fer en la primera mitja hora contra el Lleida, i és que els visitants van tenir la possessió i amb una pressió perfecta no van deixar que els locals agafessin aire ni un segon. El domini era tan clar que el gol havia d’acabar arribant, i ho va fer en una assistència a l’espai de Calavera per a Juanto que el punta va resoldre amb solvència davant de Suárez per inaugurar el marcador (0-1, 13’). L’únic que li va faltar al Lleida en la primera mitja hora va ser matar el partit, però el cert és que tampoc va tenir tantes ocasions. Musa, abans del gol, va tenir la més clara però Suárez va tapar bé el xut.

Millora insuficient

El fet de mantenir el partit amb un resultat obert va donar ales al Peralada, que a poc a poc va fer un pas endavant i va equilibrar el partit. De fet, després de la represa i amb l’entrada d’Andzouana i Soni, va passar a dominar el partit i va trobar ràpidament el premi de l’empat després d’un penal de Tano sobre Ferraresi que va transformar Miguélez (1-1, 51’). L’empat era la confirmació que el Peralada, amb aire fresc després del descans, podia donar un cop de puny a la taula contra el líder, però ràpidament se’n va anar tot en orris quan en una jugada aïllada, una de les poques ocasions de perill del Lleida en la segona part, Cano va aprofitar una badada defensiva per assistir Pedro Martín, que va picar la pilota per sobre de Suárez i va fer l’1-2 definitiu. Lluny de rendir-se, el Peralada va pressionar fins al final buscant l’empat i el va tenir a prop en més d’una ocasió, com ara amb un xut de Jordan al travesser, un intent llunyà d’Andzouana que Pau Torres va aturar o una rematada de cap de Pachón massa forçada. L’empat, però, no va arribar, i és que entre el líder i el cuer la contundència ofensiva i l’efectivitat no tenen, ni van tenir, res a veure.

La primera part hauria d’haver estat com la segona. Volíem fer un partit així, però el Lleida ha fet un recital jugador per jugador
La primera part ha estat bona i hem minimitzat el talent del Peralada, però el resultat era curt
Gerard Albadalejo
entrenador del lleida
El segon gol ens cau just després d’empatar i en una jugada que era molt evitable
Narcís ‘Chicho’ Pèlach
entrenador del peralada

Soni, retorn amb un bon partit

El davanter camerunès, que va tenir problemes amb el visat per tornar del Camerun després d’anar amb la selecció, va poder jugar ahir la segona part. Soni finalment va aconseguir resoldre el problema a temps i fins i tot dissabte va fer l’última sessió d’entrenament amb el grup i va entrar en la convocatòria. Tot i això, Chicho no hi va apostar d’inici i el va fer entrar en la segona part per intentar canviar el duel, i va funcionar. El punta, enganxat més a la banda dreta del que és habitual, va permetre que el Peralada fes un pas endavant i millorés la imatge.