Girona

Eusebio Sacristán

Entrenador del Girona

“Fa mal perquè ja teníem un punt molt treballat”

Habitualment tranquil i amb un posat alegre, Eusebio Sacristán tenia motius per arribar irritat a la sala de premsa, minuts després del penal que Muniain va buscar, l’àrbitre va castigar i el VAR no es va atrevir a corregir. El tècnic, però, no es va deixar anar. “No ho sé, no ho he vist. És el que he sentit. Ens fa mal perquè quedava ja poc temps, ja teníem un punt molt treballat que per a nosaltres era important després del treball que hem fet. Ens ha costat molt resistir, però ho hem fet i quan ho teníem a la mà se’ns ha escapat, per una acció que sembla que no ho era”, va explicar el de La Seca després de veure les cares de ràbia del vestidor. De fet, van ser dues accions polèmiques, el gol de Stuani anul·lat pel VAR i el penal a última hora, que van perjudicar els gironins. “Han estat dues jugades que han estat determinants. Vull pensar sempre que els resultats són justos i que quan es produeixen és perquè fas mèrits. L’Athletic ha fet bé les coses. Un empat també hauria fet justícia a tot el nostre treball, sobretot el defensiu. Però ells també han fet moltes coses bé i els podia arribar el premi. Llàstima que hagi estat al final i en dues accions en què sembla que no s’ha estat encertat amb nosaltres”, va argumentar.

Eusebio no va tenir cap problema a reconèixer que l’equip havia patit massa: “Possiblement és el dia que més ens han obligat a estar al nostre camp i que més ens ha costat tenir el control del joc. Ens han pressionat bé, han aconseguit tenir-nos al nostre camp i tenir ocasions. Ens ha costat. Tenir la pilota i tenir més situacions per dur-los al seu camp. No els hem acabat de trobar, els camins per trobar la porteria contrària.” Eusebio ja intuïa dies abans que l’Athletic hi posaria ingredients com els que hi va posar: “Sabia l’empenta que tindria l’equip i el suport que tindria de l’afició. És un senyal d’identitat d’aquí. En algunes fases hem aconseguit limitar aquesta empenta, però ha estat difícil. Les pilotes aèries, les segones jugades, les pilotes centrades, són difícils de defensar. Ens ha faltat una mica més de fer-los mal al contraatac i tenir la pilota per arribar a la seva porteria. Per una jugada, se’ns n’ha anat l’empat. Però és cert que l’Athletic ha empès molt.” Qüestionat sobre si els havia faltat ambició en la segona part, va dir: “Ha estat mèrit de l’Athletic. Hem intentat trobar els camins per arribar a la seva porteria, però ells tenien clar que quan teníem la pilota s’havien de rearmar bé en la fase defensiva.”

Un dels grans protagonistes del partit va ser Gorka Iraizoz, amb una actuació colossal. “Ha fet un gran partit, ha tingut unes intervencions de molt mèrit i ha transmès molta tranquil·litat i seguretat. La seva trajectòria no és casualitat”, va explicar l’entrenador, que va considerar que era “massa aviat” per valorar si el navarrès mereix continuïtat, encara que Bounou estigui recuperat.

Sense partit a Miami

Eusebio va ser també el primer representant del Girona a valorar el comunicat de la Lliga de Futbol Professional, que desistia de dur el Girona-Barça a Miami un cop el club blaugrana se’n desentenia poca estona abans que comencés el partit a San Mamés. “M’agafes una mica de sorpresa. Sempre hem manifestat el mateix, que estàvem disposats a acceptar el que el club pensés que era el millor per al nostre creixement”, va dir l’entrenador del Girona.

LA SEGONA PART

“No hem trobat els camins per arribar a la seva porteria. S’han rearmat bé”

L’ARBITRATGE

“Dues jugades són clau, però vull pensar sempre que els resultats són justos”

GORKA IRAIZOZ

“Ha fet un gran partit i ha transmès molta tranquil·litat i seguretat”

EL MÈRIT DEL RIVAL

“Ens han obligat a estar al nostre camp i ens ha costat limitar la seva empenta”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)